.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    Повече от фен Аватара на blue_ice
    Град
    Варна
    аеее тва, че някои хора ги мързи да научат елементарни правила за правоговор и правопис не значи, че трябва да се променя езика и да се опростява. Просто тоя човек дет го е предложил явно е мн тъп. Толкоз проблеми има тая държава, че ся и това ако тръгнат да променят просто не знам..

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    ами децата като са тъпи как няма да се объркват... това НЕ означава, че трябва да ни променят езика
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    Еййй непростимо! Айде да го обесим! Що трябва да е просто, ако може да е сложно!

Ай стига глупости, до гуша ми е дошло от наборчета и лапетии, които пропагандират великостта на великата ни нация, великия ни език и тнт, щото нали така са учени и така е 'яко', пишман патриоти, обаче в живота си 1 брой книга не са прочели (ако не броим Здрач примерно).

То вярно, че пълният член не е кой знае каква философия да го научиш, ама като се замислите не е и чак толкова важно да го има като граматическо правило.

А девойката, която приведе като довод факта, че езикът ни е един от най-старите, не бива да се променя, бла-бла, очевидно не си е научила урока по история, а именно, че езикът ВЕЧЕ е претърпял известни реформи (иначе щяхме да пишем на глаголица - излишно осложняване на нещата).

Вложете малко мисъл, стига сте повтаряли като папагали заучени кретенизми. Еволюция/Прогрес=Развитие=Промени/Реформи. Липса на Промени/Реформи=Липса на Развитие=Регрес.
    Първо,недей да говориш колко книги са прочели другите.Аз съм прочел доста повече от една,а в интерес на истината Здрач не съм я чел.
    Второ,глупвао е да премахват пълния член,с който всички сме свикнали,както и БУКВИ от азбуката,което си е вече простотия.Щ бъркала децата И какво,ще пишем шт?Или иа вместо я?И иу вместо ю?Децата били казвали вървя из градА...и?Нито виждам големия проблем в това,нито ние или езика сме виновни,че те се опитват да говорят нереално правилно,копирайки книгите.На 1 клас ще им е лесно,а на нас и учителите как ще ни е да свикваме с нов правопис?

Това достатъчно вложена мисъл и обосновка ли е?Ако не,ШТе помисля оШТе
    Не съм казал че конкретната реформа е кой знае колко смислена (макар че пълният член всъщност не е толкова важен - реално погледнато е там за да замести именителния падеж), обаче се дразня като някой ми ревне колко велик бил Вазов или колко важно било еди кво си правило, само защото трябва да се покаже патриот. Колко от тези, които се изказаха, мислиш могат да пишат грамотно или действително им пука за това?

Отделно, че не можем да пищим срещу всяка реформа, до колкото си спомням беше същата реакцията за премахването на изпитите след 7ми клас и затягането на външното оценяване.
    Welcome to the end of the thought process.

Това няма да се случи.

Супер фен
    Град
    България
    Аз също се бърках с буквичките ,,Ж'' и ,,З'' като малък. Никой не ги е махнал, заради мен. Когато се чудих, дали е ,,ж'' или ,,з'' си казвах - жираф - заек. ,,Щ'' , ,,Ш'' - щипалка - шейна. Супер тъпи деца и това било бъдещето на България. Япония, как ще се пише? Иапониа?

Това било професор, да му имам купената титла! Това тъпо поколение 12-13 годишните да седнат и да учат малко и ние от 90` , 91` не сме много умни, но сме от последните нормални. Не казвам, че от 94` няма нормални, но от там нататък са застрашени от изчезване (може вече и да са изчезнали) .
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Град
    In the middle of Nowhere
    Интересно,аз защо не бъркам буквите ?! Това е пълна глупост,пълният член ме кафи
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Град
    |На 3еМяТ@|
    Цитирай Първоначално написано от viksit0y
    Измишльотина.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Ах,да не преуморят бедните дечица.Деа ваща мамица,да си сядате на гъза и да почвате да учите.Пълния член ще ми премахват,заради някакви лигьовци,дето вместо да учат,ще ми ходят по дискотеки.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Едва ли ШТе се случи

Град
    Roma, Italia
    "Децата" - пропаднали от всякъде - пият, пушат, дрогират се, ебат се, не ходят на училище, все бележки търсят, висят по дискотеки, мързел до няма и къде и прочие (не всички, но повечето). Това деца ли са?
    Те не си дават труда да научат нещо, да му отделят нужното време и дай сега да орежем родния си език, защото са някои си неграмотник не разбирал това що било така или онова как ставало иначе. Затова си ходил на училище - да учиш и да станеш човек. Не като завършиш едно изрешение да не можеш да съставиш или да напишеш без грешки! Една запетая не знаят къде да сложат! Идиоти!
    Това ли е образователна реформа ?
    И вината тук не е в учителите, вината е в така наречените "деца". Учителите си вършат добре работата,но не могат да налеят с канче знанията в нечия куха глава, мислеща само за простотии.
    Напоследък виждам как всичко градено с години - история, култура, наука и т.н. се "орязва" и съкращава, губи целостта си ,само защото никой не си прави труда да запази или възприеме "нещото".
    А сравнението на пълния член с носенето на някакви топки и бутилки е пълна ПРОСТОТИЯ!
    Иначе изказването на този "ректор" е "блестящо"! Това само доказва на колко малко хора мястото им е там, където са.
    Принципът на действие тук е следният:
    Има граматика - има проблем. Няма граматика - няма проблем!
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Град
    Roma, Italia
    Еййй непростимо! Айде да го обесим! Що трябва да е просто, ако може да е сложно!
    Ай стига глупости, до гуша ми е дошло от наборчета и лапетии, които пропагандират великостта на великата ни нация, великия ни език и тнт, щото нали така са учени и така е 'яко', пишман патриоти, обаче в живота си 1 брой книга не са прочели (ако не броим Здрач примерно).
    Да ти като си прочел n-брой книги и си патриот от всякъде.
    То и ти 100% си от "затруднените от българската граматика деца"!
    Скрий се!

Мега фен Аватара на t0d1t0
    Станислава

Да е .. заради някви тъпи чавета, където ги мързи да седнат и да го научат, ще променяме езика ?! Много е лесно така, майна ! Дайте да премахнем всички правописни норми, да не вземат да се преуморят! И на всичкото отгоре тоя на шибаняк ги подкрепя.. нямам думи просто..

Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Скрий се!
    О.о не съм казал че съм патриот. В интерес на истината не намирам нищо за обичане в скъпото ни бонище - нашето Отечество и възнамерявам в момента, в който си завърша гимназията, да си вдигна чукалата и да се изнеса към цивилизованата част от света. Това обаче е следствие от собствените ми разсъждения за живота, вселената и всичко останало, собствените ми впечатления и собствения ми поглед върху нещата, а не някакъв псевдо-патриотизъм, колкото да се изкарам 'ноу як' (или вече не се казва така?).

И не, не съм затруднен от граматиката, обаче все си мисля че нещата биха могли да бъдат и по прости. Що не вземем да върнем и падежите? Пък после да въведем още 20+ за да станат колкото в унгарския (28 ако не ме лъже паметта). Още някоя буква в азбуката ни също няма да е излишна (макар че да не знаеш къде да напишеш 'я' действително е равносилно на това да си полу-идиот).

И не, броят книги няма общо с патриотизма, обаче не може да прокламираш колко велик е Вазов, без да си чел/а Под Игото (е, аз го прочетох и го намирам за един от най-големите провали в бг литература, отново лично мнение).

Предполагам си попадал/а на темата, в която се обсъждаше някаква клюка, че щели да премахнат Вазов и Ботев от задължителната литература и вс бяха ревнали срещу това. Колко от тях мислиш са си чели книгите за последните 2 лета?

Цитирай Първоначално написано от xAddicteDx
    Да е .. заради някви тъпи чавета, където ги мързи да седнат и да го научат, ще променяме езика ?! Много е лесно така, майна ! Дайте да премахнем всички правописни норми, да не вземат да се преуморят! И на всичкото отгоре тоя на шибаняк ги подкрепя.. нямам думи просто..
    Многоточието се състои от 3 точки, не 2, в някАкви има А и относителното местоимение за подлог в множествено число не е 'където', а 'които'. Също не можах да стопля защо има 2 'на' в последното изречение. Хайде поне, когато плюем неграмотните дечица, да полагаме известно старание ние самите, а?

Голям фен Аватара на dimi93
    Глупости! Ти ако бъркаш пълен и кратък член, тогава как очакваш да се справиш с физиката, химията и математиката? Този ректор или какъвто е там с всичкия ли си е? Или само говори ей така да му се намира на приказка.... боже боже. Ю, Я, Щ бъркали децата, ами тогава те как ще се справят със по-сложните предмети, като химия, и т.н. в по горните класове, след като едно просто правило не могат да запомнят? Аз съм твърдо против премахването на буквите и краткия член!
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Мега фен Аватара на slynchoo
    Град
    Yambol
    Ние как сме ги научили?
    И те ще ги научат..трудно им било.Айдеее...

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Да караш някого да учи правилото за употребата на пълен и кратък член, е все едно да го накараш да започне да носи топка или бутилка на главата си и да балансира, сравни той.

Шуу, добре ли сте ве? Че ние това да не знаем, като го махнат, ще станем стопроцентови тъпанари!!!

Град
    Roma, Italia
    Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Скрий се!
    О.о не съм казал че съм патриот. В интерес на истината не намирам нищо за обичане в скъпото ни бонище - нашето Отечество и възнамерявам в момента, в който си завърша гимназията, да си вдигна чукалата и да се изнеса към цивилизованата част от света. Това обаче е следствие от собствените ми разсъждения за живота, вселената и всичко останало, собствените ми впечатления и собствения ми поглед върху нещата, а не някакъв псевдо-патриотизъм, колкото да се изкарам 'ноу як' (или вече не се казва така?).

И не, не съм затруднен от граматиката, обаче все си мисля че нещата биха могли да бъдат и по прости. Що не вземем да върнем и падежите? Пък после да въведем още 20+ за да станат колкото в унгарския (28 ако не ме лъже паметта). Още някоя буква в азбуката ни също няма да е излишна (макар че да не знаеш къде да напишеш 'я' действително е равносилно на това да си полу-идиот).

И не, броят книги няма общо с патриотизма, обаче не може да прокламираш колко велик е Вазов, без да си чел/а Под Игото (е, аз го прочетох и го намирам за един от най-големите провали в бг литература, отново лично мнение).

Предполагам си попадал/а на темата, в която се обсъждаше някаква клюка, че щели да премахнат Вазов и Ботев от задължителната литература и вс бяха ревнали срещу това. Колко от тях мислиш са си чели книгите за последните 2 лета?
    Aз пък мисля,че твърде се разливаш,оливаш и преливаш, опитвайки се да покажеш колко си интелигентен.
    Провал,но я има в програмите по литература.Напиши ти тогава по-добър роман.
    Многознайко.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Абе момиче,ти докога смяташ да се буташ между шамарите,а??????
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Супер фен Аватара на Shia
    Цитирай Първоначално написано от sexXgirl2007
    също и като се пише " някой" защо аз да немога да напиша "някои" ? щото на някъв тЪп професор му хрумнало ли че трябва да има чертичка

:P
    Щот си просто и сигурно не знаеш,че "някой" е единствено число,а "някои" е множествено число.
    Кой ти е виновен,че не можеш да пишеш и прекарваш времето си в кафенетата?

Голям фен Аватара на dimi93
    Цитирай Първоначално написано от sexXgirl2007
    аз пък съм съм ЗА премахването им :P

българския език е най трудния и никаде в други езици няма едни и същи букви с еднакво произношение на толкова букви ... например като със буквите "а" и "ъ" също "и" и "й" ...и като се изгваря "искъм" що тряябва да пишем "искам" също и като се пише " някой" защо аз да немога да напиша "някои" ? щото на някъв тЪп професор му хрумнало ли че трябва да има чертичка

:P
    Ами на английски се изгоеаря yndyrstend (ъндърстенд) ама се пише understand. Какъв е смисала? Ние имаме само неколцина букви, а при англичаните са думи Ти можеш да промениш някой и да го напишеш някои. Но как ще кажеш? Някои книги липсват. и Някои е взел книгата. Искам да ти обясня че някой е за единствено число а някои за множествено. Някои от книгите липсват. Някой е избягал от час. Някои хора са избягали от час. Схвана? Това се учи още във 2 клас...
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

на днешно време децата са много разглезени, не могат да запомнят това не могат онава е айде сега заради тях да променяме езика ще седнат да го научат както ние сме го научили

Цитирай Първоначално написано от slynchoo
    Ние как сме ги научили?
    И те ще ги научат..трудно им било.Айдеее...
    Преживяванията сами по себе си не ме правят щастлива.Умението да ги изживея по определен начин,с пълното съзнание за тях и с пълноценното усещане за всеки един миг щастие,ме прави такава,каквато съм.

Ми да ги научат и те.
    какво е толкова сложно да се научат как се пишат 3 букви
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си