- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- майка му д3ба - синята смърт
Norton Ghost
добре де...а като сложи линукс излиза ли ти синия екран?
Нещо си объркал при ползването на "Repair" опцията. Освен да пробваш въстановяване на данните с някоя програма - може и да има частичен ефект! Целия проблем може да се е получил в следствие наличието на грешки върху хард диска и частта от операционната система (тоест дял "C"). Понягота това се получава, ако не се подържа информацията на харда - форматиране, дефрегментиране и т.н. И на мен ми се е случвало Windows-а да стига до определен процент и да не иска да продължи. В тоя случай има два варианта:
1. Рестартираш компютъра и се надяваш инсталатора да прескочи дадения критичен момент (диска с операционната система съдържа множество малки по размер файлове и ако диска е записван на голяма скорост понякога CD/DVD-четеца не може да прочете даден файл)!
2. Намираш друго копие на операционната система (друг диск)
Един съвет: Вземи си запиши едно буутващо "Hiren's BootCD" и виж какво е положението на харда, както и може да тестваш целия хардуер по отделно!BootCD-то съдържа множество инструменти, както за въстановяване на данни, форматиране, създъване, изтриване на дялове и десетки още полезни програмки за тестване диагностика и т.н.! 85% съм сигурен, че ще има някакъв ефект!
П.С. - Мен няколко пъти този "златен" диск ме е измъквал от подобни на твоята ситуации!!!![]()
аз си мисля и друго...докато си чистил машината отвътре има огромна вероятност да си разместил SATA кабелите. Случвало се е при не добър контакт инсталацията да не може да продължи...
А да ти задам един "логичен" въпрос - как тогава е успяло момчето след това да инсталира "Linux"-са??? - или той не се брои...Първоначално написано от volvolin4o
![]()
и вие ме хвърлихте у филмо ;д
трябва да видя за тоя диск. от замунда ли да дръпна програмата ;д
не знам, но от всичко на всичко в живота се обедих
НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРОЗОРЦИ!
Волво, имаше момент когато сложих компютъра и windowsa ми не се боотна. Изключих го и оправих сата кабела, наистина ли си мислиш, че може да е от това ?
Относно вероятността да съм сбъркал репраяра е нулева...
Волво, ти сигурно си ставал свидетел на вкарване на картинка в Text Document... Кат се сетя за онази тема за процесорите ми става ясно колко разбираш
За мен ли става дума ?Първоначално написано от Cybershot
не бе...Първоначално написано от ComputerIsTheKey
преди години имах такъв проблем...зареждаше ми само до BIOS-а и така си стоеше. По-някой път обаче си тръгваше. С преинсталацията- по същия начин. Като си смених кабелите проблема се реши...Първоначално написано от ComputerIsTheKey
едва ли в кабелите ще е проблема о_0![]()
ми виж сега мойе да е ако иползваш Flex Type туи се инсталва в систем32, някави програми подобни на тая при унинсталвнето тези фаилове изчезват и зарад това сащо мойе да става така,че аз напраих таи и ми посине монитора и фанах та ко преинсталирах и се оправи.
Също ако играеш игри дето има фаливе дето се слагат в систем32 или само систем и те също прецакват ОС.
Само преинстал няма смисал да го връщаш назат компа нема ти помогне![]()
Ето от тук си свали: Hiren's BootCD 10.1 - (193 MB)Първоначално написано от ComputerIsTheKey
![]()
Записваш на диск, буутваш от него и пробваш различни варианти с програмите за тестване, въстановяване на системата и т.н.![]()
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д
Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?Първоначално написано от ComputerIsTheKey
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочка
не съм инсталирал бозатаПървоначално написано от Cybershot
репрайвъх я
с 1 плочка от 2048 мб рам съм на 667мгхз
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!
Нов диск направи или накарай някой да ти направи...Първоначално написано от ComputerIsTheKey
аз имам друг диск ама е в 1 от класа ми уж петък му казах да ми го даде да пробвам с него, ама вече като ги няма дяловете какво да пробвам?Първоначално написано от Cybershot
Абе по едно време изтървах нишката в темата...Първоначално написано от ComputerIsTheKey
Трябвало още в началото в някой съсед/приятел отидеш и си направиш нов диск и така...
Когато си оправиш Джама, инсталираш всичко драйвъри и програми, изтегли си Norton Ghost. Правиш един буутваш диск с Norton Ghost и си пушка