.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Химия-спешно

Здравейте на всички! Имам нужда от малко помощ по химия. Трябва ми информация за употребата на алкани (текстът ако е възможно да е по-дълъг). Мерси предварително!

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BA%D0%B0%D0%BD - ще свърши ли работа
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Цитирай Първоначално написано от aloveyou
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BA%D0%B0%D0%BD - ще свърши ли работа
    Върши работа,но ми трябва повече и само за употребата. aloveyou, мерси

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Алканите сеизпозлват като висококалорично гориво, сместа от пропан и бутан, те са газове се изпозлва в домакинстово и като екологично чисто гориво за автомобилите, алканите с високомолекулна маса участват в състава на вазелините, които се изпозлват в козметиката и медцината, от висшите алкани се получава парафин. Парафина се изпозлва за приготвяне на парафинеста хартия, насищане в дървесината при производството на кибрит и моливи, за апретиране на тъкани, като изолационен материал, химическа суровина и др.
    В медицината се използва за парафинолечение.Фреоните това са халогенпроизводни на алканите със смес от флуорни и хлорни атоми, тъй като тези газове са с ниска температутана кипене се използват в хладилната техника, също като разтворители в аерозолните опаковки на дезодоранти и препарати, но сега са заместени с други вещества.
    Това добре ли е?
    Вафла..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си