- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Нов Skype Вирус! Пазете се!
Вирусът представлява следното:
Заразеният абонат на skype, който по случайност е в твоят списък, започва да ти пише на пръв поглед несвързани съобщения в skype-a.
Часът, когато са писани съобщенията, е същият, в който ги получваш. Когато се вгледаш по-внимателно в "написаното", виждаш, че това са извадки от някъкъв негов чат с някой от неговите абонати, като в този чат вирусът копира само репликите на заразеният потребител. Дотук нищо вирусно. Обаче... През 3-4 реда от неговите съобщения излиза линк от няколко реда, който не води към някаква страница, а всъщност натискайки го, стартира самият вирус. Ако се вгледате по-внимателно в линка (а това е задължително да направите), ще забележите вашият юзърнейм, с който се логвате в skype. След като недай Боже натиснете линка по невнимание, защото знаете, че няма вируси в skype, а също така, че ваши приятели никога не биха ви пратили вирус, се стартира едно .exe или .bat. Този файл всъщност стартира изпълнението на вируса, и воала - вече сте заразени.
Какво става:
Ващият skype става неконтролируем и започва безразборно да изпраща на всички абонати от вашият списък вашето history от ваши стари чатове. Тоест, ще си изпеете майчиното мляко пред всички, без да знаете за това, а също така ще се злепоставите пред много хора.
РЕШЕНИЕТО:
В никакъв случай не натискайте линк, ако започнат да ви идват несвързани съобщения през една-две секунди. Също така внимателно следете за линковете вътре, без да ги натискате! Като - ако забележите вътре в линка своя юзърнейм от skype-а, моментално блокирайте временно този абонат, и ако имате възможност или връзка с вашият приятел, му се обадете по телефона и му кажете за проблема. Единственото решение засега, ако случайно се заразите от недоглеждане, е да форматирате диска и да преинсталирате Windows. Вирусът се появи снощи и много хора изпищяха вече. НОД32 не хваща вируса, както и другите антивирусни. Надявам се, че до няколко дена ще му намерят цаката.
П.П. Извинявам се, че пуснах темата в този раздел от бързане. Моля някой модератор да я премести в раздела за компютри.
^_^
Преди два дена една ми прати вирус от моите абонати зна4и вируса беше красио895 ексе кликнах на него нали и хоп троянски кон ми засе4е аваста ина4е другите като ми пращат линкове не ги отварям този го отворих от любопитство
ПС Объркал си раздела сложи темата в информационни технологии![]()
Ааа, и аз имах този проблем!!!!! Лошото е, че не помня дали натистнах линка, но определено не приех файла, това какво ще значи??? Много бях объркана, но в крайна сметка накрая блокирах абоната, слава богу сега всичко е наред!
Момиче съм ;p
ВяРвАй В тРуДнИтЕ МомЕнТи,СмЕи Се КоГАТо ТъЖиШ,лЕсНО Е ГлАвА дА ОтПуСнЕш,ТрУдНо Е дА ПоБеДиШ!
Ами то абоната който е заразен лошо му се пише, защото целият си чат с някой ще бъде пратен на всичкиПървоначално написано от Swe3ty5
Добре си направила, че не си натиснала файла. Ако го беше натиснала щеше да си заразена.
П.П. RadioMan момиче съм така че трябва да е "объркала"![]()
I wonder what stars wish when they see falling people...
^_^
При двама от мойте абонати се появи това,но понеже знам че е вирус/просто няма смисъл сайт да започва с ИП адрес и моито име за скайп/ не го свалих,чрез тийм виюър влезнах в компютъра на един от заразените,вируса не даваше да се пусне антивирусна,нито system configuration utility,дори и онлайн сканове с аваст не даваше/по не дава разбирайте изхвърля ви от приложението,спира процеса на приложението/а когато му спрях процеса от таск мениджър той пак се пусна,та казах на моя приятел че няма изход-преинсталиране на windows-а е единствената опция
мноу яко вирусче,който иска да му го пратя да пише лс![]()
Да само засега е преинстал на Windows-a. Сигурно ще намерят начин за оправяне. Ама все пак е нов вируса и им трябва време да намерят решението
Яко е само на някой. Ами за тези който са писали гадни неща за приятелите си и им прати history-to става мазало![]()
^_^
еми като сте лицемери,така ще е ,ще страдатеПървоначално написано от TheCrazyGirlLolz
![]()
умрях от смях![]()
![]()
![]()
![]()
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
знам го тва ..
една фр се е заразила
мисля че не натиснах линка..но файл със сигурност не съм приемала
но на приятелката ми хронологията излезе ..обичам те ники..що те няма..как се казваш..не съм на училище и аз гледах като теле![]()
![]()
Аз не съм лицермерка така че ако го хвана няма да имам проблеми. Само дето ще видят какви глупости съм ги ръсилаПървоначално написано от CoNviCt
![]()
^_^
еми изтрий си хронологиите и готово![]()
и мене ме е срам да ми видят глупостите..за извънземни..че ше строя ракета..ше се боря с телетъбиси да не превърхат Хасан (баничаря)в призидент безброй други тъпотий![]()
![]()
ти си генииПървоначално написано от CoNviCt
![]()
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
Първоначално написано от lenito_sf
Е тва ме разби
Хасан баничаря
![]()
^_^
Що бе остави милият баничар да има малко славаЩо па да не стане президент. Като президент може да ни раздава безплатни банички
![]()
![]()
^_^
е, и аз ги изтрих, скапани вирусиПървоначално написано от Jus7DreamBoy
слава богу, всичко е наред
![]()
Момиче съм ;p
ВяРвАй В тРуДнИтЕ МомЕнТи,СмЕи Се КоГАТо ТъЖиШ,лЕсНО Е ГлАвА дА ОтПуСнЕш,ТрУдНо Е дА ПоБеДиШ!
хаха, надявайте се само да не стои достатъчно дълго в компа това чудо,защото и с преинстал не става.лепи се на всякъде. в крайна сметка след няколко преинсталации и форматиране дори на другия дял се наложи изцяло изтриване на харда. отвратително е ,не го пожелавам на никого.
интересен вирус...
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Е айде някой да го даде тоя вирус да му видим сметката!
Особено ако е някой идиотски vbs скрипт, за нула време ще го строша.![]()
![]()
Вируса изобщо не е за подценяване. Разпространява се из всички дялове на харда. Аз имах проблем с него и за 3 дена успях да се отарва от него без да форматирам целия хард. Използвах ubuntu и изтрих всички заразени файлове. Те са несмислени думи, който са много дълги намират се в C:\windows\system32, само в C:\ и в D:\ и слагате си диска с ubuntu и триете става малко по - бавно ама за около 20 мин ще ги отркиетеи след това ако желаете за по - добър ефект преинсталирайте windows и ще е като пушка
![]()
Трябва да си хипер глупакът за да цъкаш на всеки линк, който ти дадат..![]()
Заради това, че не се рова каде ли не вируси нямам през 3-4 години![]()
Who's next!
И на мене тука някакъв абонат от мойте кат почна едни такива съобщения ама аз и по принцип на линкове нещракам, ама де да знам че е вирус, туи чак сега кат прочетох тука разбрах) Значи хубаво че несъм натискал
) само дето е напсувах тая щото гледах филм а тая постоянно съощения пишеше.
шо само аз не се филмирам от такива глупости? що само на мене не са ми пращали такива скаип вируси?...![]()
![]()
![]()
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.