- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Избор на лаптоп
Искам да попитам този лаптоп добър ли е DELL INSPIRON 1545 00149 ТИП ПРОЦЕСОР: INTEL CORE 2 DUO T6500
ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 2.10
КАПАЦИТЕТ RAM: 4 GB
КАПАЦИТЕТ HDD: 500 GB
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6 "
WINDOWS 7 HOME PREMIUM
Bluetooth, Wi-fi, Web камера
защото ще си купувам лаптоп, а никой около мен не разбира мн мн... Трябва ми за интернет и гледане на филми основно. Та този добър ли е и някой ако знае да препоръча някой по-добър за тези цели. Не ми трябва за игри.
Като цяло става. Само не виждам видео картата какво представлява.
Много добре звучат характеристиките на лаптопа... само, че не спомена каква точно е видео картата, както каза "hamilcar". Все пак ако ще го използваш само за интернет, филми, музика и малки игрички или такива с не толкова високи изисквания от към видео карта, няма да имаш никакви проблеми.
Благдаря за мненията. Всъщност вече се спрях на dell inspiron 1750. Има абсолютно същите характеристика, само че екранът му е не 15,6 а 17,3 инча, а и по лесно се намира в различен от черния цвят.Не съм споменала за видео карта, защото, както казах, не разбирам много, много, но ето пълните му характеристики.
![]()
Процесор Intel® Core™2 Duo Processor P8700 (3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)
Дисплей 17.3" / 1600 x 900
Оперативна памет (RAM) 4 GB DDR2 / 800 MHz
Твърд диск 500 GB / SATA
Видео контролер ATI Mobility Radeon HD 4330
Видео памет 512 MB / DDR2
Оптично устройство DVD+/-RW Light Scribe
Мрежова карта 10/100 Mbps LAN Card
Операционна система MS Windows 7 Home Premium 64 bit
и някакви други за вградена камера и тн, които не са толкова важни. Ако знаете и някой друг добър за тези цели споделетеили мнението за този, на който съм се спряла.
Щом е модела "1750" - аз на твое място изобщо не бих се мислил, а още утре съм в магазина да го вземам... Много се кефя на 17" инчовите лаптопчета, пък и характеристиките са СУПЕР! Дано и цената е такава.![]()
На мнение съм, че ако си зимаш лаптоп тряя да е Ейсър, Тошиба или Сони ... най малко дефекти дават!
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Е как можа да сложиш Тошибата пред Dell-а?!?!Първоначално написано от skuck
![]()
Няма най-добра марка, караш на късмет. Все пак са машини и всички се чупят.
... и още една обща черта - всички ги правят в Китай, Сингапур или МалайзияПървоначално написано от hamilcar
![]()
Не си измислям, прочети тази статия - http://news.laptop.bg/%D0%BD%D0%BE%D...A%D1%82%D0%B8/
И в тва, че ги правят в Китай няма нищо лошо, защото всяка фирма си потдържа нивото на качество. Всичко е изнесено в Китай защото там е най- евтината работна ръка в света. За пример : Баща ми е механик на резачки (Щил) и аз съм го питал какво е съотношението на дефектиралите машини произведени в Китай и тея които са произведени в Германия и той ми каза, че няма никаква разлика. Същото се отнася и за японските и английските двигатели. Всяка марка си потдържа качеството независимо къде се намира завода.
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Взех си го... Добър, лош няма зн... не ми се занимаваше да търся и да избирам повече. Само че не ми е с windows 7 home premium, който казват, че бил най-добър, а съм с някакъв windows 7 ultimate, за когото нищо не знам.И съм бясна, че уж в цяла София го имало само с черен капак,
а в интернет го има във всички цветове. Пф, а моя е черен.
![]()
Този който ти е казал, че "windows 7 home premium" е по-добър от "windows 7 ultimate" - те е излъгал ЖЕСТОКО.Първоначално написано от mIsSsVanity
"Home Premium" е по-орязана версия!!!![]()
А и не мога да разбера защо се "цупиш" заради черния цвят - мен би е кефил!![]()
Честито, със здраве да си го ползваш.
Считам темата за приключена.