Microsoft Windows XP-Ще си остане една от най-добрите.Представена беше преди 8 години,а година по-късно се появи нейният първи сервизен пакет.През 2004 пък се появи 2-рият пакет,включващ Bluetoth 2.0 и WiFi мениджъра.SP3 се появи и аз незнам кога Мисля,че 2007...Много е добра операционната система определено си заслужава.Но е стара към днешните технологии-колкото и да се ъпдейтва,един 8 годишен продукт(8 години са век във ИТ) няма какво да се постигне.

Vista-Прекрасна Операционна Система е.Не е бъгава,просто изисква наитисна добър компютър с добра GPU.За мен ще си остане като най-добрите.

Se7En-В момента съм с нея-64битовият и вариант на 2GB RAM върви чудесно,още повече,че процесора ми го поддържа(64-те бита де).
А изказването,че без SP не става ме поздразни,защото е пуснато очевидно от човек,който никога не евиждал Windows 7(или не във финалната версия).И аз съм използвал BETA/RC версиите,но крайната е отлична.Искам да ви кажа обаче,че као имате 2GB RAM и 64-битов процесор(той поддържа и 32-битовите ос естественно) си сложете 64-битовата.Върви ИДЕАЛНО,а не както казват някои,че не вървяла и и трябвало минимум 4.32-битовите версии искат максимум 3,5GB RAM и не могат с повече,докато 64-битовите имат лимит измерващ се във няколко терабайта,ако не се лъжа точно 16,но то твърди дискове има максмум 2TB пък за RAM ли...още повече кой ще ти ползва толкова RAM в каквито и да е условия?Пък и би било невъобразимо скъпо.От Vista Windows се инсталира по-лесно,не че и иначе е трудно де.Инсталирвал и конфигурирвал съм 98,2K(2000),XP,VISTA,7 както и техните предварително издания Vista Alpha-Longhorn 4047,Windows 7 RC Bulid 71000.Най-голям зор може да се каже,че имах при XP първият път,защото той ми беще първата ОС която преинсталрвах.Незнаех,че трябжвало да си слоаж драйвери за видео и звук и се чудя що ми насича картината и защо не чувам песните... но и това го преживях.Всички сме го минавали.