^ Родителите знаеш, че са хора на зряла възраст, които не биха посегнали на чуждо дете.
Не си представям гледката едно детенце да се оплаче на баща му и той да иде да ги "нашамароса", както казваш, другите деца.
Та нали всеки родител се опитва да вразуми детето си да се оправя със слова и думи, да не прибягва до бой. Един вид по цивилизован начин да се справи с проблемите си.
Друг е въпросът, че само с думи не винаги се оправят нещата.
Колко пъти си се оплакал на майка си и тя ти е помогнала?
Колко пъти майка ти/баща ти е нашамаросал някого след твоето оплакване?
Защо написа толкова дълъг пост като можеше в 5 изречения да формулираш изказа си?
Единствените заключения, които някой може да си изведе от поста ти, са "кажи на мама и тате и всичко ще е наред". Е да, ама не!
Добре,ясно е,че ще ставаш баща и в една такава ситуация би искал да знаеш каквожсе случва с детето ти. Добре, а колко други родители мислиш мислят като теб? За повечето това са детски глупости. Както показват и постовете на уважаемите ни съфорумци, които са писали в темата. Никой не прояви грам съчувствие,всеки повтаря "Тва те калява", "бъди силна", "трябва да промениш държанието".
разбира се! няма мама и тате цял живот да са до теб.
Всеки от нас като малък е имал проблеми.
И аз съм опирала до нашите точно 2 пъти. Файдата каква беше? Отидоха,разговаряха с родителите на въпросните индивиди и аз на другия ден бях посинена? (посиняването беше взаимно).
С един,пет или десет разговора нищо няма да се промени.
Не може да си мишка, да те тъпчат цял живот,а ти да се уповаваш на други хора, защото нали знаеш родителя ще те защити до един момент. На другия ден ти ще идеш САМ на училище. Оставаш ПАК САМ. Пак ще си подложен на подигравки,изцепки и куп обиди.
Представи си идва разгневен родител при теб и те критикува как възпитваш сина си? Естествено,че ще му теглиш майните... "как ти ще ми даваш акъл как да възпитавам детето си". Ще се замислиш ли то какви психически поражения (примерно) нанася на едно друго дете? НЕ! Защото за теб ще е важно да е здраво,щастливо,обградено с твоята безрезервна любов!
Разбираш ли,всичко опира е до егоцентризъм.
За това и масово я съветваме,че трябва да се промени и да се справя сама с всичко, което смята,че й вреди и да го игнорира!
Мен като ме биеше едно момче в 7ми клас всеки ден с една приятелка като се оплаках на баща ми какво стана? Научи ме да се бия и аз!
Децата в тая възраст са малки и определено не разбират от дума!