- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- American College of Sofia
Е,има ли някой от форума от там...?Мен ме приеха и догодина съм вътре и ми е интересно да се запозная с някого. Хуху :P
![]()
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
Сори,че ще ти разбия мечтите,но колежа е нещо ужасноИ аз миналата година кандидатствах,но слава богу не ме приеха...Първо плащаш някакви безумни пари-верно,че ще научиш английски на високо ниво,но това можеш да го постигнеш и в някое не толкова елитно даскало с малко желание.Колежа наистина има мн яка база-направо училището мечта...хубави градинки,ала-бала,но ще ви спукат от учене.Имам много приятели ватре,всички се оплакват.Така че си помисли дали ще се записваш там и по-добр се яви и на държавния изпит
Еми да ме скъсат от учене,по-добре после да вляза в елитно даскало,от колкото да вляза в немската и да ходя на уроци по немски.![]()
Влез в английскатаПак ще учиш английски и няма да те стягат толкова...Верно си е,че ако чукнеш 1 тухла,цялото училище ще рухне,но има много свестни хора.И при някои учители можеш да минш на тънко,докато в колежа,ще си имаш по 3-4-5 часа работа вкъщи
Izvinqvai , no chestno kazano vlizaneto v nemskata e daje po-trudno ot tova za Acs ... za nemskata se borqt kum 3000 deca a za amerikansiq 600 ... are molq ti se ... tva , che amerikanskiq e skupo daskalo ne znachi , che kato vleznesh vutre she pochnesh da uchish ...Първоначално написано от magi_megi
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
Като не учиш ти се намалява успеха и в един момент просто излиташ.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Първоначално написано от MiSs_DioR_CheRiE
Нее, не е така, какви 3000. 5 000 000 искат в Немската да учи. Братовчедка ми като беше на 5 годинки писа на Дядо Коледа писмо, че иска в Немската да учи...
А сега по темата: Американския е супер място, но ще те късат от учене. Единственото, което не ми харесва е, че си подготвят хората директно за чужбина...едва ли не не ти остава избор. И липсата на избор е в това, че си подготвен за САТ и Тоефел примерно, но не и за нашите изпити.
Първоначално написано от BiZk!T
![]()
![]()
![]()
![]()
ахахахаа...
колко си жалък...
![]()
такива като теб най-ги обичам..
![]()
ето какво: аз уча там и мога да ви кажа, че не е изобщо толкова страшно, колкото го описвате. че се учи - учи се. че те подготвят за САТ и Тойфел префимно - вярно е, но
1. влизането в немаската по-трудно от това в американскиябез коментар....
2. няма начин да не учиш, мога да ти кажа хиляди хора, чиито родители имат милиони, обаче ги изритаха заради нисък успех и куп пробейшъни...цаката е да направиш усилие и да си имаш това желание и хъс да постигнеш нещо в живота.
3. относно поста на Бизкит, хаха...нали знаете приказката за лисицата и гроздето - същата история и тук...
като не искаш да влизаш там, що си кандидатсвал..![]()
на бас, че и на уроци си ходил, но то повечето като теб като видят, че не стават и почват "то тва е адски тъпо даскало, ала бала..."
тъпо даскало, ама е най-елитното в България, и мога да ти кажа, дори в цяла Европа!
и тъй като този, който е пуснал темата не е запознат, че вече има сигурно 3-4 такива теми, аз ще цитирам най-добрите отговори:
Първоначално написано от Barbie
Първоначално написано от "Анонимко
Първоначално написано от gostenkata-dnes
ще цитирам и собствения си пост =)Първоначално написано от Deus ex machina
Първоначално написано от D@rk_LaDy
ето и линк:
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...%E5%E6&start=0
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...EA%EE%EB%E5%E6
и последно ще си позволя да ви насоча, четейкигореспоменатите теми. я погледнете и вижте чии са негативните мнения - главно на хора, които не са запознати с програмата и у-щето, такива, които не са успели да влязат и такива, които са изхвърлени от там...
мисля, че е най-обективно не да се позовавате на слухове и митове, повечето от които са направо очевидно нереални, та чак смешни, а да се опрете на мненията на хора, които учат там или са го завършили, зашото както се вижда техните мнения са възможно най-обективни и подробни.
за край ще добавя, че колежа ще продължава да бъде най-доброто у-ще в Бг, с или без вашите негативни мнения. там ще продължават да кандидатстват едни от най-добрите ученици у нас и ще се издигат на световно равнище!
magi_megi колко ти беше успеха за там? Като го гледам ми се струва АДСКИ яко о.О
Поздравления за това че са те приели.Имам една позната там и тя научи английския на супер ниво и наскоро изкара ТОЙФЕЛ . Не си сгрешила в избора на училище.
Евала ти правя затова , че са те приели там.Имам приятел от колежа и е много доволен. Английския го знае перфектно.
П.П. Вярно ли е , че на теста не може да оставиш някои по-трудни въпроси и да ги решиш после?![]()
напротив, точно това е цаката.оставяш по-трудните, решаваш по-лесните, тъй като всички носят еднакъв брой точки и после ако имаш време - решаваш, ако не нацелваш и квото сабя покаже
![]()
поредния мит за колежа...![]()
Амии да,съгласна съм с Дарк_Лейди за задачите....Всъщност тази година изпита по математика беше доста лесен,бих казала...Нямаше по-лесни или по-трудни въпроси.Имаче въпроси,които или знаеш или не знаеш.Единственото,от което не съм доволна е ,че изпита беше крайно небалансиран и също така от есето.
За мен темата за есе беше крайно тъпа : "За да повториш какво са казали другите ти трябва памет,за да се усъмнич в това,което ти казват ти трябва ум." Това е формулирано твърдение,което няма на къде да развиеш.По есетата беше масов сеч,ако мога така да се изразя.Давани са по 2,5 процента масово.Не го разбирам.Дори и най-големия идиот да си и есето ти да е супер малоумно,поне за грамотно написан текст можеш да хванеш 3-4 точки.Лично мое мнение.
Иначе,моя братовчедка е завършила колежа и е много доволна.Мисля,че и аз ще съм доволна иии се надявам да успея..Хуху.
![]()
Не мога да дам преки впечатления от колежа, имам 2-3 познати оттам и наистина може би те подготвят отлично по английски и останалите предмети, дават ти не само теоритични, но практични знания, средата е уникална и тн, обаче убийте ме, но не мисля че влизането е тооолкова трудно. Цитирам познат на 48мо място - Тест: 46,59 %Съчинение: 5 %Краен резултат: 51,59 %, а да не говорим, че има хора и на нормална такса с много по нисък резултат. Така че единственото, което отличава хората от колежа от простолюдието са паричките на техните. 1. влизането в немаската по-трудно от това в американския без коментар.... Ето го моят коментар - според мен това е вярноИначе не оспорвам, че е едно от най-елитните училища в България и има наистина свестни хора, които ще успеят в живота, но поне 20 процента са момамини синчета и сноби, с които не бих искала да имам нищо общо, а останалите са абсолютно нормални, комерсиални пубери.
![]()
Don't worry, be happy!
az u4a v koleja v momenta i sum 11 klas.ne moga da kaja 4e sum o4arovana,ima kakto mn predimstva taka i mnogo nedostatuci.osnovnoto na koeto te u4i e ne tolkova znaniq,kolkoto umeniq i se nau4ava6 da se bori6 s mnogo neshto i sled tova 4uvstva6 udovoletvorenieto 4e si se spravil s neshto koeto ti se e vijdalo nevuzmojno!haresva mi tova 4e ima red i ako ne stavash prosto se maha6.no spored men u4eneto idva v pove4e,pone na men mi se vijda adksi mnogo....kolkoto do izpita,vsqka godina e razli4en,no ne bih kazala 4e e lesen.iziskva se nai ve4e logika,suobrazitelnost i burzina.kato cqlo,koleja e dobur variant ako iskash da kandidatstva6 v amerika.ezika naistina se nau4ava strahotnoi smeq da tvurdq 4e nivoto na horata koito zavur6vat e dosta po visoko!tova tvurdenie predi men 4e edinstvenoto koeto razli4ava kolejani ot prostoludieto bili parite na mama i tatko.6te kaja samo XA XA XA. ti vuob6te imash l;i predstava kolko se u4i?iskash ili ne iskash u4i6,za6toto ina4e te izhvurlqt.kato cqlo dava dobri predpostavki da se razvivash i da ne se zanimavash s gluposti,no se iska mnogo silna volq i uporitost za da izdurjish,az samata na momenti sum iskala da se otpi6a...no mislq 4e beshe dobur izbor..vupreki tova ne bix vi preporu4ala da se zapishete zashtoto naprejenieto e ogromno,a da izleze6 s dobur uspeh e adski trudno,no vseki spored intersite si..
moq nevinnost i greh.....
хаха...ми влез ти в Американския като теста не бил труден,,,Първоначално написано от Bubbly
и к'во ми говориш за снобария...Все едно в немската ги няа тея мелези?!
А относно т'ва за трудното влизане.....Трудно е да влезеш навскякъде...И к'во като се борят 25976544 ?! Ако си по-добър ще влезеш,ако не си - просто не ставаш...
Xax nqma da sporq s tebe ... za hubavite durjavni izpita e po-truden .... No inache az kandidatstvah tam tazi godina , rezerva sum , no nqma da se zapisha , zashtoto ot nachaloto na godinata si se gotvq za durjavnite i tam si iskam ... Inache kakto beshe spomenala eseto beshe UJASNO ...Първоначално написано от magi_megi
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
![]()
![]()
![]()
ахахаа..... MiSs_DioR_CheRiE а боже....
колко си...извинявай, но....ЖАЛКА.....
![]()
"изпита за хубавите държавни бил по-труден"след като 15 мин се смях на това НЕКАДЪРНО (с цялото ми уважение) изказване
, намерих сили да спра да се смея и да ти отговоря.
1во. не е ли изпита за всички държавни еднакъв (светни ме ако бъркам). и не учиш ли ти този материал в у-ще от 1ви до 7ми клас?! следователно: имаш 7 години за подготовка. дава се есе, за което най-често темите се зубрят и се пишат по 10 пъти за да ти вкарат иеята в главата. => цялата история не е до това колко разсъждаваш ти, а до това колко добре си слушала в час и колко си зубрил теми.
2ро. държавния изпит държат хора от цяла българия. отговири ми тогава, моля те, защо най-умните деца на България идват да кандидатстват в колежа и не смяташ ли, че колежа има достатъчно голям подбор от най-добрите ученици в цяла българия. Следователно, наистина, образование не може да получи всеки. И в цял свят е така. Кажи ми защо престижните у-ща навсякъде по света работят именно по този формат?! (трудно да го измислиш, а?)
3то. Ако беше толкова лесен изпита, защо за него се подготвят цяла година преди, толкова много ученици и има учители, които обучават специално за там?!
4то. от личен опит мога да ти кажа, тъй като съм ходила на такива уроци, че със знанията, които получих за изпита си изкарах перфектни резултати и на другия изпит, но дали със знания от някой учебен център ще изкараш изпита за АКС?? Малко вероятно. И тъй като следя внимателно изпита предните години и видях, че тази година формата бе променен, кажи ми, защо щом държавния изпит е толкова по-труден, го направиха толкова близък по формат като този на колежа? Аз ще ти отговоря, да не се мъчиш, защото не случайно това е формат в цял свят, защото изпитва максимално обективно учениците и ги карат да МИСЛЯТ.
5то. Относно темата тази година и избщо темите на колежа. Както тази година, така и всяка друга, колежа няма слаба изпитна тема. Всички теми, които се задават са неслучайно цапнати там, а поставени с умисъл Това не е тема, която можеш да назубриш, нито таква, по която може да говори всеки квартален хулиган и двойкар. това е тема, която изисква ти да покажеш и защитиш своето мнения по възможно най-добрия начин. както всички други теим, това е тема, която иска да имаш креативно и широко мислене. обща култура! а тези ниски резултати показват само колко лошо сте я подкарали всичките, защото си мислите, че това е изпит като всеки друг и изобщо това е огледало на вашите възможности. тези ниски резултати, мила, дказват само колко много има като теб - такива, които плямпат глупости без да са достатъчно информирани. такива, които изказват мнение без покритие!
ето точно този изпит ви показва реалността и вместо да плюете си вземете поука и се осъзнайте!!!
6то. като беше толкова лесен изпита, ти защо си резерва?! щом, както казваш, държавния изпит е по-труден, представям си какво ще направиш на него....![]()
7мо. още нещо относно темата. както вече казах, тя изисква да МИСЛИШ повечко. мога само да ти кажа, че ако до сега не си се размислила по нея, то ще трябва, защото както си спомням, ще я срещнеш и то доста обширно, още в 8ми клас, ако не се лъжа като характерен похват на Емилиян Станев, а също така и доста по-нагоре, където няма да очакват от теб да можеш да разсъждаваш по нея, но и да имаш вече изградено мнение!
е...успех....
Taka ne znam koi e jaluk , no tova mai si ti ....
1vo . Izpita za durjavnite za mene si ostava po-truden , kazah , che nqma da sporq , nqma smisul , vseki s misleneto si . Da , samo da te svetna , che izpita naistina za povecheto , ne vsichki durjavni e ednakuv , no tova ne znachi , che imash ednakuv shans da vlezesh v Nemskata i v nqkoe kvartalno . Sushtestvuva za tazi cel bala . Iziskva se malko misul.
2ro.Da, nqkoi ot umnite kandidatstvat v ACS , no ne vsichki ! kvo iskash da mi kajesh , che edno dete , koeto izkarva prekrasni rezultati na durjavnite (i tova sa mnogo deca) e tupo liza tova , che ne e otshlo v koleja
. I eto ti primer za prestijno uchilishte - Anglo-amerikanskoto v Sofiq ... Tova uchilishte sushtestvuva po cql svqt . No gore dolu povecheto vutre nishto ne znaqt . Tova mi e predelno qsno , zashtoto poznavam dosta hora ucheshti tam !
3to. Lele iznervqm se vechekude sum kazala , che izpita e lesen !?!?! Kazah , che izpita za hubavite durjavni e po-trudno ! (malko misul , a?)
4to.Znachi , izpitnite centrove i uchitelite , koieto podgotvqt za ACs sa sus razlichni celi . Te podgotvqt za razlichni izpiti! A durjavniq izpit ne se doblijava gram do tozi na koleja ... Nito ima ese , ima mnogo malko logika i nqma reading!
5to.Mnogo dobre znam temite na koleja na vseki izpit! Taka che ne mi obqsnqvai kolko mislene se iziskva ! I otkude znaesh kakvi rezultati imam az we!?
6to.Za poreden put , ne sum kazala , che izpita beshe lesen . I da rezerva sum , no vse pak sum prieta i da mojeh da se zapisha , no ne iskam . Nqmam nikakvo jelanie sled godini da si ucha v Amerika , zashtoto ako vlezna v koleja i vzema tqhnata diploma Amerika shte mi e nai-dobrata opciq , no az ne iskam.
7mo.Ne mi davai suveti , molq te ... Tebe toq kolej te e pogulnal , no vse edno . I ako mislish , che ne sum se napunala po taq tema mn greshish ...
Pp
![]()
![]()
не ми докарвай инфаркт от смях, моля те...
1во. казах, че не съм наясно дали е един оувър-ол или има и някой и друг различен. това така или иначе няма значение. можем да поспорим за това дали държавния изпит е по-труден. нека видим. както ти сама каза, там има минимално количество логика. всички задачи се решават по един и въщи зазубрен метод, който,както споменах, се развива още от 1 клас в у-ще, но това не го отбеляза. изпита за колежа е доста базиран на именно такива задачи, за които се изисква да си птъркаш мозъка, за да приложиш някакъв метод. въпросът, не е дали си зазубрил нещо, или не, а дали можеш да приложиш логически съждения на практика. Не съм споменавала, че имаш еднакви шансове да влезеш в немската и друго квартално у-ще, а казах, че с подготовката за колежа можеш да изкараш един много висок бал. и това съм го виждала от новите осмокласници и от тези преди дях, та чак до нашия випук. Тези, които влязоха и въпреки това държаха изпита, имаха в голям процент от 5.70 нагоре. Следователно е близо до акъла, че в акс няма да попадне кой-ли-не, просто защото е зазубрил 5 теми на изуст, но освен, че може да мисли, може да прилага своята бързина, логика и знания. освен това, нека засегнем въпроса с времето. би ли уточнила колко време имаш за държавния тест и съчнението и колко време имаш за есето и изпита в колежа, моля те?
2ро. не, не всички, но едни от най-добрите и АМБИЦИЗИОЗНИТЕ. Заключението ти по моето изказване е тъпо, а не децата с добри резултати на държавния изпит.Аз също познавам хора от Англо-Американското и мога да кажа че там нещата стоят разлино. Доста различно. там няма нито такъв приемен изпит, нито толкова стриктни условия, така че изобщо нямаш база за сравнение. това, че правиш някакви слухови асоциации на англо-американско с американски колеж е твърде неизчерпателно. АКС е КОЛЕЖ, на първо място, акредитиран директно от амрикански спонсори на САЩ, покровителстващи всички американски у-ща по света. Да не говорим, че (ако си чувала, щом си толкова запозната) колежа работи чрез АйБи система, за която пуснах пост по-нагоре и която дава доста предимства и улеснения за учениците, завършили колежа.
3то. Обикновено, когато кажеш, че едно нещо е по-трудно от друго, имаш предвид, че 2рото е по-лесно от първото, нали така? по пътя на логиката (точно тази, която има трябва на кандидатите да се класират от 1 до 50, а не по-надолу), следва, че щом държавния е по-труден, то този на колежа по-лесен от него, нали така?
4то. целта и на учителите, и на центровете е една и съща!!! тя е децата да се представят добре и да преминат изпита, какъвто и да било той. Сама каза, че държавния изпит няма нито рийдинг, нито достатъчно логика. следователно изпита не е достатъчно обективен и не набляга на толкова много аспекти на знанието. следователно - по-малко работа, по-лесна при това.
5то. Дали не знам темите за колежа доста по-добре от теб?!? ха-ха... Няма да ти обяснявам колко мислене се изисква, защото ти нямаш достатъчно такова, та изобщо нещо да ти вдяна (пък и не искам). Обаче аз си служих с факти, а ти - не. Когато не коментираш даден контра-аргумент, той се присъжда в твоя полза, защото се смята, че се съгласяваш от липса на собствени аргументи. (Парламентарни дебати)
6то. това вече го оборих. утешавай се, че "все пак" си приета. средната класа винаги си намира едно "все пак", с което да се утешава. най-добрите искат повече, те искат всичко и го постигат. такива хора са нужни за развитие и такива хора се приемат в колежа.
ПОнеже отново си незапозната, дипломата на колежа се признава и от българските ВУЗ-ове, както по-горе им дълго и широко-обяснение. Тя важи с още по-голяма тежест извън България, но за по-голяма част от обществото това не се изчерпва само с Америка. Университети из цяла Европа, та дори и в Австралия, са отворени за ученици от колежа с висок САТ или Тойфел. Има и още нещо, колежаните главно се готвят за САТ, защото мога да ти кажа от личен опит, че още в 10ти клас, Тойфела за нас е детска игра. Да, точно този изпит, с който се мъчат до 12ти клас всичките "елитни" държавни у-ща. Да не говорим за липсата на кадърни учители и адекватни учебници.
Ето за това колежани се насочват към Америка, защото искат повече и повече и се развиват като лидери, а не като хора от средната класа, които се задоволяват с "и все пак..."
И последен въпрос.
Как мислиш, дори в Европа, пък дори и тук - в Б-я, как се сравняват един ученик, завършил Американския Колеж в София, знаещ перфектно знаглийски +2ри език, имащ дадена специалнос, с диплома, която е призната по целия свят, по една от най-добрите обучаващи програми, и ученик, който е завършил Немската гимназия....![]()
7мо. права си, съвети няма да ти давам, няма смисъл. явно нищо не вдяваш. нищо, нека почакаме. изчакай докато стигнеш 10-ти / 11ти клас... просто сега си твърде малка, нямаш дълбока представа за нищо, а си си изградила едно повърхностно мнение и още не си стигнала до там, че да разбереш какво е да нямаш възможности.
пък и да ти кажа, за темата, то не става въпрос до напъване или не. то ако ставаше само с тва....хехе...то въпроса е имш ли го, нямаш ли го. ако за да напишеш едно есе за входния изпит ти трябва напъване, то за да изкараш 4 файнълите, ще трябва бая да се узориш (ако изобщо стигнеш до там). просто един ден ще разбереш, че е имало смисъл от "напъване"...![]()
D@rk_LaDy, душа, не знам колко си навътре в нещата, но от една- две години насам се въведоха тестове за прием в гимназиите. Навремето кандидатствах в колежа и ме приеха. Е, не бях сред първите 20, но това нямаше значение за мен. Никъде не говорите за таксите. Не знам какви трябва да са родителите ми, за да си го позволят това и ако си го позволят, в каква мизерия ще се наложи да живеем. Колкото до това дали се иска мислене или не- във всичко се изисква мислене. Задачите, както за колежа, така и всички задачи се делят на типове- схванеш ли принципа, натам е лесно. Темите са есетата не знам какво толкова ви впечатляват, като темите не са нищо особено- всеки интелигентен човек ще се справи без проблеми с тях.
Най- добрата ми приятелка е ученичка на колежа. Взе си САТа и Тоефела успешно и ще заминава- не вярвам, че ще се върне. Всичко, което става там е много хубаво, но ми се струва, че цената(не само таксата) е прекалено висока. Това да си късаш нервите, да отиваш на училище със сърцебиене или пък с високо кръвно е прекалено висока цена.
Taka Dark Lady diskusiqta ni pochva da stava bezmislena , no az da se zashtitq![]()
1vo.Izinqvai , no i az sum hodila na uroci tochno za ACS ... I iskash da mi kajesh , che shemite na zadachite tam ne se uchat li ?! I tam si ima shema vsqka zadacha i trqbva da q nazubrish , zashtoto za malkoto vreme koeto ti e dadeno ne mojesh da sednesh i da razsujdavash logichno , a trqbva da si si nazubril cakata i da q prilojish ... Chestno kazano za mene burzinata ne e kriterii za inteligentnost i ne trqbva da bude , no tova e vuvedeno ot ministerstvoto neznaino zashto . Mislq , che na edno mnogo umno dete moje da ne mu idvat resheniqta na momenta , a da trqbva da pomisli malko .
2ro.Taka ... Ne pravq nikakvi sluhovi asociacii s dvete uchilishta ! Ti spomena za prestijnite koleji i tui kato veche v sveta prestijen kolej e tozi s hubava baza i solidna suma za plashtane ti spomenah Anglo-Amerikanskoto . I za IB programata ne mogat da se zapisvat bulgari ami samo chujdenci , taka che nqma kakvo da q spomenavash ! Tova ,che uchilishteto ima IB ne znaci , che ti q poluchavash ...
3to.Da , no vsushtnost ne e bash taka deIzvinqvai , che si promenqm mnenieto , no tezi dva izpita sa suvsem razlichni i ne mogat da budat sravnqvani ...
4to.Durjavniq izpit nablqga dosta na znanieto , koeto si nauchil v uchilishte , no mnogo podrobno zatova ne e tolkova lesen! Kakto v ACS ne moje da vlezne koito si iska , taka i v nqkoi durjavni ne moje da vlezne koito si iska , nali?I ne smqtam , che readinga e dobur zamestnik na testa po bulgarski da kajeme ... V reading-a ne vijdam nishto trudno ...
5to.Ne vijdam smisula v posta ti ....
6to.Are da ne mi kazvash kva sum a?! Ne mi puka , che ti si sedqla i si se buhtila da vleznesh v Koleja , a az ne sum . Ti si iskala , az ne iskam . Ok?! Emi hubavo , che taq diploma se priema navsqkude . Az prosto ne iskam da zaursha v amerikanska diploma . I kakto i v durjavnite , taka i v ACS ima takiva za koito vsichko e lesno , ima i takiva za koito e trudno ....I tova , che kolejanite se nasochvat kum Amerika ... Oshte edna prichina da ne ucha tam ... Az ne iskam da ucha v Amerika iskam vuv Evropa ...
Ami uchenikut zavurshil nemskata gimnaziq sigurno znae perfektno nemski , a?![]()
7mo.I kvo iskash da mi kajesh , che kato ne uchish v ACS deteto posle nqma da ima vuzmojnosti li ?!
Pp
Pone ne zay4vam replikite si ot neta.Taka govorqt vsi4ki lapeta po forumite.Vse edno,vseki si ima mnenie.Sega i az moga da napi6a 60 reda komentar,no ne mi se zanimava s takiva sme6kovziПървоначално написано от D@rk_LaDy
Moeto mnenie e,4e koleja ne e dobro daskalo i to ne za6toto ne vleznah,a za6toto i brat mi e y4il tam,a sega imam nad 10 priqteli,koito se oplakvat postoqnno
Edit:Ne,ne sam hodila na yrozi,za6toto 4estno kazano ne mi be6e me4ta da vlezna v koleja-prtosto iskah da vidq kakvi sa mi znaniqta.Bqh ot parvite rezervi,no prosto ne iskah da y4a tam.E,vleznah tam,kadeto iskah i ne se 4uvstvam v momenta po-glupava ot tezi v koleja.Ne na vseki roditelite my mogat da vadqt pa4kite i da pla6tat bezumni pari za koleja
I naistina-toi e edno ot nai-elitnite y4ili6ta,ne go otri4am,no ezika moje6 da go nay4i6 i v nqkoe po-prosto daskalo,ako ima6 jelanie.
A ti mai nqma6 druga rabota osven da se zaqjda6 po forumite...Razbviram te,predi 2-3 godini i az bqh taka,no mi e minalo vermeto da se zaqjdam s takiva kato teb.
ami kato ne iska6 v nemskata, ima okolo 3000 deca, koito iskat da vlqzat. a otnosno amerikanskiq kolej....vlez tam. 6te nau4i6 angliiski mn dobre, no uspeh da nau4i6 nemski ili drug 4ujd ezik, za6toto trqbva da ti kaja, 4e v nemskata pove4eto u4enici ne hodqt na uroci po nemski, za6toto sa moje6ti i ne raz4itat na parite na roditelite si , za da uspeqt da si zawar6at srednoto obrazowanie.Първоначално написано от magi_megi
Others can stop you temporarily, but only you can do it permanently.