.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3280

Hybrid View

Lightbulb

Някой може ли да ми провери задачата, наскоро правих контролно, и искам да знам дали е вярна, може и да е тъпа задачата ама геометрията не ми е силната страна.

Имаме правилна четириъгълна пирамида , височината е 4см, а всички околни стени сключват с основата ъгъл от 45 градуса. Търсим обема и повърхнината (S1) ?
    Задачата е от 12 клас.

http://prikachi.com/images/914/4283914T.jpg
    Последно редактирано от loveinBrasil : 01-19-2012 на 14:29

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от loveinBrasil Виж мнението
    Някой може ли да ми провери задачата, наскоро правих контролно, и искам да знам дали е вярна, може и да е тъпа задачата ама геометрията не ми е силната страна.

Имаме правилна четириъгълна пирамида , височината е 4см, а всички околни стени сключват с основата ъгъл от 45 градуса. Търсим обема и повърхнината (S1) ?
    Задачата е от 12 клас.

http://prikachi.com/images/914/4283914T.jpg
    Пообъркал си я малко, имаш че околните СТЕНИ сключват с основата ъгъл 45 градуса, а не околните ръбове. Тоест, това е ъгъл <OKM=45°.

От правоъгълния равнобедрен триъгълник OKM получаваме ОК и МК. Понеже ОК=АВ/2, имаме намерени основен ръб и височина в стената, тоест сме намерили всичко нужно.

S1=4.AB.MK/2 + AB²
    V=AB².OM

Жалко, от недоглеждане е. Ако беше условието "околните ръбове", всичко ти е вярно.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Аз да питам за една задача от аритметична/геометрична прогресия: Сборът на 3 члена на аритметична прогресия е 30. Ако към първия и втория прибавим съответно 3 и 4, а третия си остане същия, се получава геометрична прогресия. Намерете сбора на първите 3 члена. До колкото си спомням беше такава, много ми трябва, и благодаря предварително !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си