- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- До какво води МАСТУРБАЦИЯТА ?!!!
Адвентната пророчица Елън Уайт обяви, че злоупотребата с тялото (мастурбацията) причинявала дълга верига от заболявания и сериозни страдания:
„Деца, които практикуват мастурбация преди пубертета или в периода на съзряването на младежа и девойката, трябва да понесат наказанието от насилието на природните закони в този критичен период. Много умират преждевременно, докато други притежават достатъчно силен организъм и оцеляват. Ако тази практика продължи от 15 г. и нагоре, организма ще протестира срещу насилието, под което страда и продължава да страда и ще го накара да заплати окъпа цена за нарушаването на неговите закони във възрастта между 30 до 45г., чрез множество болки в системата и различни болести, като заболяване на черния дроб и белите дробове, невралгия, ревматизъм, заболяване на гръбнака, бъбречни заболявания и канцерогенни тумори. Някоя от системите на тялото се претоварва прекомерно, за да успее да поддържа функциите си, което нарушава прецизната организация на системите в организма и тогава следва внезапно рухване на установените функции и резултата от това е смърт.” Тържествен призив, 1870. стр.63
„Някои, които са го направили основно занимание, не разбират греха на злоупотребата с тялото и неговите сигурни резултати. Дълго поддържаният навик е заслепил способността им да разбират. Те не осъзнават величината на греховността на този унизителен грях, който изтощава организма и унищожава силата на мозъка.” Свидетелства, том. 2, стр. 347
„Аз видях, че семейството на брат Г__се нуждае да се направи много за тях. Н__ и I__ са извършвали много дълго това престъпление на себе насилие; особено това е вярно за Н__, който е отишъл толкова далеч в практикуването на този грях , че интелекта му е заболял, зрението му е отслабнало и болестите стават част от него.” Свидетелства, том. 2, стр. 404
„Той е практикувал себе насилие, докато от него са останали само останки от човешко подобие. Беше ми показано, че този порок е отвратителен в очите на Бог....Резултатите от мастурбацията сe проявяват в различни заболявания като катар /ослепяване/, водянка, главоболие, загуба на паметта и зрението, отслабване на гърба и слабините, заболяване на гръбнака, главата често загнива отвътре. Канцерогенни образувания в латентно състояние стоят, докато дойде времето им да се възпламенят, да започнат своята изяждаща, разрушителна дейност. Разсъдъкът често е напълно унищожен и заменен от душевно заболяване.” Призив до майките, 1864, стр. 25, 27
Според горния цитат, следните здравни проблеми са причинени от мастурбация:1. Отслабване на мозъка
2. Канцерогенни тумори
3. Възпаление на слизестата ципа
4. Водянка
5. Отслабване на зрението
6. Главоболие
7. Загниване на главата
8. Умопомрачение (лудост)
9. Бъбречно заболяване
10. Заболяване на черния дроб
11. Заболяване на белите дробове
12. Загуба на паметта
13. Увреждане на нервната система
14. Невралгия
15. Болки в тялото
16. Преждевременна смърт
17. Ревматизъм
18. Гръбначни проблеми /слабост/
Когато обичаш някого,напиши името му в кръг,а не в сърце.Защото сърцата биват разбити,а кръговете се въртят вечно.
Ааааа човек плашеш ме ве...![]()
Едва ли всичко това е вярноМоже би има съвсем малка част истина
![]()
http://www.teenproblem.net/teenid/K0rTexXx
"Бях нещастен , защото нямах обувки , докато не срещнах човек без крака"
недей да плашиш децата като незнаеш![]()
Вредна ли е мастурбацията?
Още през 18-и век швейцарският лекар С.А. Тисо издава своята книга озаглавена “За онанизма или болестите, дължащи се на мастурбацията”. Тази книга, донесла на човечеството повече вреда, отколкото полза, става основа на цялата възпитателна работа по половия въпрос с младите през следващите столетия. В нея той твърдял, че мастурбацията предизвиква изтощение на организма, безплодие, жълтеница, треска и смърт в ужасни мъчения. Още през древността Хипократ, бащата на медицината, и Алкмеон (ученик на Питагор, известен древногръцки учен и лекар) са предполагали, че спермата на мъжа е изтичащо мозъчно вещество, и разбира се, е било естествено да се приеме, че неговата загуба ще се отрази неблагоприятно върху телесното и душевното здраве на мъжа. Тук като потвърждение са давали и примери, когато малоумни или душевно болни хора са видяни да мастурбират съвсем открито. Изводът, който те правят, сменяйки местата на причината и следствието, е: “Ето той мастурбира и затова е станал малоумен”. И тъй като това много добре се е съгласувало с аскетичните нравствени норми и пуританизма на християнството, тези изводи са били добре дошли за обосноваване на християнската нравственост с “факти от естествените науки”.
Каква е истината
Единствената вреда за здравето, която може да се свърже с мастурбацията, е в резултат на насаждания от остарялото възпитание страх от нейните последици. Само прекалено честият (всекидневен, по няколко пъти на ден) онанизъм заслужава медицинско внимание и то защото нерядко е проява на някакво разстройство или заболяване (психично или друго), което налага консултация с лекар и лечение.
На психолозите отдавна им е известно влиянието на онанизма върху психиката. Освен това, който го прави, много добре познава особеностите на своето тяло, научава се да управлява организма си и да достига оргазъм, контролира приливите и отливите, възникнали по време на възбуда. Може да се каже, че отношенията с партньора му преминават на друго ниво, когато чувства увереност и е в състояние да каже на партньора какво му доставя удоволствие. И заедно с това той разбира и приема потребностите и желанията на другата страна. Това много силно влияе на качеството на сексуалния живот на двойката.
От медицинска гледна точка плюсовете са много:
- самозадоволяването води да нормализиране на сърдечносъдовата дейност;
- помага за излизане от депресия;
- отделя по-голямо количество ендорфин (хормон на щастието);
- подобрява съня и паметта, подсилва имунната система;
- подобрява тонуса и цвета на кожата.
В последно време се наложи тенденция, при която мъжът все повече и повече се стреми да избегне сексуалния контакт с жени по различни причини, заменяйки истинския секс с “любов със себе си”. Причина за това може да бъде нежеланието да е виновен дори и в секса. Мъжът може закачливо да обясни, че ръката винаги знае какво иска, нея не я боли глава, и не е нужно дълго да я уговарят, не са необходими дълги увещания, напрежение - всичко се решава за броени минути.
Важно е да не се забравя, че мастурбацията не може за замени качеството на реалния секс с партньора (съзнателно отпускаме в различни форс-мажорни ситуации, състояния на самота).
Голата истина
И макар че големи мислители на Ренесанса като Дени Дидро са отхвърляли религиозните заблуди и са смятали самозадоволяването за напълно нормално физиологично явление, повечето лекари продължавали да повтарят схващанията на Хипократ и Тисо, като свързвали всички най-ужасни телесни и душевни заболявания с “греховете на младостта”. Множество сексологични проучвания доказват безвредността на мастурбацията.
- Първо - оргазмът е напълно еднакъв, независимо от пътя, по който е бил предизвикан - дали в резултат на полово сношение или мастурбация, или на еротични сънища и представи.
- Второ - мастурбацията не понижава силата на половото влечение и в никакъв случай не пречи на сексуалните контакти с хора от другия пол.
- Трето - повечето от сексолозите са на мнение, че мастурбацията при момичетата допринася в бъдеще за тяхната по-бърза и пълноценна сексуална адаптация след започване на полов живот.
Само факти!
Според изследванията на видния американски сексолог Кинси 35% от жените, които не са се занимавали с мастурбация, през първата година от брака са фригидни (т.е. страдат от полова студенина - не изпитват удоволствие от секса, нямат желание за него), докато сред тези, които са мастурбирали, фригидните са по-малко от 15%. И при мъжете не са забелязани никакви вредни последствия. Дори напротив - сред мъжете, които през пубертета си не са се занимавали с мастурбация, често се срещат болни с първична полова слабост или с нарушения в дейността на жлезите с вътрешна секреция.
- Четвърто - при нормалния човек мастурбацията има умерен характер. При психични отклонения (шизофрения, маниакално-депресивна психоза и др.), а също така и в резултат на някои органични увреждания на главния мозък тя може да придобие натрапчив характер. Но всички тези хора са поначало болни и натрапчивата мастурбация съвсем не е най-главната проява на болестта им, а само един от не особено важните й симптоми.
- Пето - доказано е, че мастурбацията, сама по себе си, не се отразява върху поведението, паметта, способностите и здравето.
Feel the vibeee .... ejnoy the sound ... jumpp and dance to that fuckin house music ...
Въпреки няколкото противоречия в мненията на хаусмюзикбой повечето неща са верни.
Има изследване в което прекалената мастурбация между 20-35 годишна възраст води до рак на простатата, докато мастурбацията след 35 годишна възраст прави точно обратното - предпазва от рак.
Само 1 източник има на това изследване, така че не се знае колко е достоверен.
Като цяло при момчетата мастурбацията е полезна защото понижава нивото на тестостерон.
Лъскайте на воля и не му мислете.
Квото и да кажеш брато няма да ме спреш кеф ми е на душа през 5-6 дена да си правя удоволствието![]()
Телефона ми звъни отсреща чувам плач...малка курва плаче за господин играч !
деба, да съм умрял вече![]()
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
Пич мини в някоя друга секта дето всички братя си бият чикий заедно, и ще си промениш мнението![]()
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
е ама то и мене нищо неможе да ме спре да си чикийдствам де![]()
Когато обичаш някого,напиши името му в кръг,а не в сърце.Защото сърцата биват разбити,а кръговете се въртят вечно.
тоспъкПървоначално написано от HouseMusicBoy
![]()
![]()
[quote="anonim"]много ясно че така ще кажеш.. ти си си заклет чикиджия, но просто го приеми .. мастурбацията вреди.. (Е поне така е прието уж, но аз колкото и такива работи да чета пак ще си правя кефаПървоначално написано от HouseMusicBoy
)
Ае да не убращате форума на няка изперкала секта а ??? кво ша кажите![]()
![]()
![]()
Някой хора влизат тук за да се посмеят и позабавляват не усираите форума с попски изказвания
дълбооко се съмнявам, че мастурбацията води д преждевременна смърт, всичко е доста пеувеличено..
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
ти под мастурбация само чикии ли разбирашПървоначално написано от c0ci
хитра си значи
![]()
Feel the vibeee .... ejnoy the sound ... jumpp and dance to that fuckin house music ...
MUST.......... LOOK............. AT................. HYPNO-BOOTYAH!
MUST.......... LOOK............. AT................. HYPNO-BOOTYAH!
До какво води мастурбацията?? ..![]()
ами по мое мнение .. води до оргазъм![]()
Грешките в живота ми го правят интересен!![]()
le parkour.. beatbox
.. break dance
хора,хора,защо продължавате да онанирате,защо просто не спрете за някакъв си кеф който не води до нищо и след това да съжалявате че сте го направили, защо не се запазите чисти като спрете да извършвате грехове с тялото си, опитайте се,мисляте за друго и ще разбереше че е ПРЕКРАСНО когато се въздържате и не онанирате,мастурбацията може и да е вредна и полезна,но помислете защо ви е да го правите с цел задоволяване,като начина да се пречистите е като спрете да мислите за това,забравите ли, ще ви е лесно,а колокото повече упорствате,толкова повече ще се радвате на постигнатото,затова дано има хора като мен, които вече НЕ мастурбират и са видяли истиснкия смисъл на живота и това не е са ЧЕКИИТЕ
Кажи ми, че се шегуваш ..![]()
![]()
Дори аз, която се водя за една от най - непорочните във форума не мога да се съглася с това ..Аз не виждам нищо лошо човек да се самозадоволява .. това са си нуджи (както и при секса) ..
Нима и секс няма да правиш?
Дооооста странна и бих казала налудничева логика .. даже и логика не може да се нарече ..
А и когато се въздържат (особено момчетата) стават доста раздразнителни .. което съвсем не е "прекрасно" .. + това никой не е казал, че чикиите са смисъла на живота .. просто го допълват!
автора просто няма да го коментирам ..![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
браво само така и аз не вярвам на тея простащиниПървоначално написано от sifon4o
![]()
Никога не спори с глупака - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит !!!
![]()
секса е едно,онанирането е друго,според мен секса е контант който се осъществява след свързването между двата организма чрез свещен съюз,след сватбата секса е позволен,но преди нея!!! НЕ