- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 32 часа на седмица, а сега де :)
Значи днеска си взех програмата за втория и срок и гледам вместо 32 часа не седмица вече имаме 34Доколкото съм запознат има наредба че не можем да имаме повече от 32 часа на седмица(задължителни като изключим часа на класа), поне го пише в правилника на нашето училище и ми казаха, че това не е измислено от тях а си е за цялата страна. Аз така или иначе не смятам да се задържам много в това училище, интересно ми е към кой мога да се обърка, че училището не спазва наредбата? Става дума за частно училище, колкото повече ги набутам толкова по-добре
Реших да се направя на интересен и отидох при директора, ама той ми вика ти нали си дошъл тука да учиш бля бля
Така че, ако някой знае към кой мога да се обърна за съдействие ще е супер.
![]()
Не сте единствени.Програмата ми за първия срок е с 34 часа с часа на класа. Не сме правили проблем относно часовете. Не съм чувала за такава наредба. (може и да има
)
Малее, ужас ... И сега какво ще правим... Аз имам 38 часа на седмица и все още съм добре. Иначе наистина го има този закон. От 5 до 8 съм иамла задължителен СИП по математика (МГ). То си беше ЗИП де, но го водеха СИП, че да се вмести в правилника![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Това, че сме частно няма значение след като има лиценз от МОН, те трябва да си спазват правилата. Иначе писах имейл до министерство на образованието и от там ми отговориха, че има такава наредба, но е на здравното министерство. Сега чакам да направят програмата официална и им пращам инспекторите![]()
и защо на здравното? пф
Ами айде де, така ми писаха от министерсво на образованието и наистина наредбата е на здравното министерство. Може би защото, от повече часове, можем да заболеем сериозно![]()
При нас -всеки ден 7.5=35 часа седмично..
Да не си чел правилника за общинските училища?Защото в частните нещата са различни...
Също така ако имаш СИП-ове и курсове например не ги брой..![]()
и аз имам 35
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Ами без сиповете са толкова. С сиповете са 38, ама тях не ги броя. И това е на здравното министерство, така че всяко училище е длъжно да го спазва, няма значение частно или не. Дадоха ми отговор от министерсвтото, ама явно тука има по-големи специалисти.
Е ок, 2 часа повече ще ви убият ли??![]()
Ние имаме 34, дано втория срок да са по-малко![]()
nicolepcd
Изпратиха ми ново писмо, което ми казват, че са се объркали и има такава наредба и на министерството на образованието, тази на здравното е как се прави самата програма. И не няма да ни убият, но като не знаете как да си търсите правата карайте си 41 часа. Щом аз си спазвам моите задължения и те ще си ги спазват. Става дума за чл. 94, ал. 1, т. 4 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета
Аз уча в гимназия и си имам точно 32 часа заедно със практиките и специалните предмети без час на класа!
понеделник, вторник(без 7-ми час Час на класа) и четвъртък имам 6 часа а сряда и петък по 7!
зомг,ние имаме 38 часа седмично цуУУунунПървоначално написано от play23
![]()