.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

ФИТНЕС - РАСТЕЖ ??

Здравейте, аз съм на 14 - 165 см. , 50 килограма. Аз и няколко приятеля решихме да ходим на фитнес, колкото да поддържаме форма. Тренирам и футбол, но искам да оформя горната част на тялото ми. Притеснявам се дали натоварването в такава форма ще забави или евентуално ще спре растежа ми? Отбелязвам , че не правя упражнения над глава със лост и клек.

П.С. Надявам се да подходите сериозно към въпроса ми... Моля, без обидни коментари относно години , ръст и килограми .

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    напротив, може да ти го забърза

не си правя бъзик

Благодаря !

Град
    varna
    Много е прав колегата по горе.... засилва растежа и още как ... преди 6 месеца започнах фитнес..71 кг.. 170 см .. а сега след 6 месеца съм 172см.. 81 кг........ за какво повече да си говорим ... помага ти на разтежа фитнеса защото чрез тия тренировки си вдигаш тестостерона а тестостерона е ключа към разтежът не само на мускулите а и на всичко включително и костите... а ти го овеличаваш със самите тренировки ... и растеж съвсем просто ....спортуваи яко ... не пуши цигари .. ти си пича...ако си спортуваш както сега .. дълго време ще растеш повече години можеи до 25

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от isthislove
    Много е прав колегата по горе.... засилва растежа и още как ... преди 6 месеца започнах фитнес..71 кг.. 170 см .. а сега след 6 месеца съм 172см.. 81 кг........ за какво повече да си говорим ... помага ти на разтежа фитнеса защото чрез тия тренировки си вдигаш тестостерона а тестостерона е ключа към разтежът не само на мускулите а и на всичко включително и костите... а ти го овеличаваш със самите тренировки ... и растеж съвсем просто ....спортуваи яко ... не пуши цигари .. ти си пича...ако си спортуваш както сега .. дълго време ще растеш повече години можеи до 25
    Бе а да не засилва, ма поне не спира. Соматотропина е главния отговорен хормон за растежа на тялото.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на Valento
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр

Re: ФИТНЕС - РАСТЕЖ ??

Цитирай Първоначално написано от Johney
    Здравейте, аз съм на 14 - 165 см. , 50 килограма. Аз и няколко приятеля решихме да ходим на фитнес, колкото да поддържаме форма. Тренирам и футбол, но искам да оформя горната част на тялото ми. Притеснявам се дали натоварването в такава форма ще забави или евентуално ще спре растежа ми? Отбелязвам , че не правя упражнения над глава със лост и клек.

П.С. Надявам се да подходите сериозно към въпроса ми... Моля, без обидни коментари относно години , ръст и килограми .
    Всяко упражнения си има приложимост ... всеки мускул си иска нужното внимание , ако тренираш с голямо внимание към всеки мускул ефекта ще бъде доста задоволителен !
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

Град
    Долината На Идиотщината
    Няма да ти спре растежа-тренирай колкото искаш,фитнеса е полезен.

Град
    Plovdiv
    мн си нисък ако правиш тяга тя спира разтежа
    kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre

Моят съвет е да наблегнеш на големите базови движения (лег,клек,тяга и вдигане над тлава) Те стимулират най-много производството на тестостерон,особено клековете.Ако ги правиш здраво ще има голям ефект и върху горната част на тялото.Много хора в залите избягват да правят тежки клекове,което е голяма грешка.Аз ти гарантирам,че ако почнеш да правиш само тази базови движения за маса ще качиш много повече отколкото с обикновенния билдерски начин,където разделяш тялото на малки мускулни групи. Сега много ще кажат ,че това не е вярно понеже всички големи културисти тренират всяка мускулна група отделно ,но при тях "химийте" им позволява да се възстановяват за по-малко от 24 часа,нещо,което е невъзможно за човек,който тренира здраво без химий отделните малки мускулни групи в различни дни. Ако тепърва почваш ще растеш и с малки тежести,но като напредваш тялото ти се адаптирва и трябва да го подлагаш на по-голям стрес за да се рзвива.Без достатъчно почивка няма да стане,ако искаш да правиш нещо естествено.
    Щангите определено не спират растежа, мисли логично, как ще ти спрат растежа,като ти прекарваш в залата не повече от един час и през това време правиш,почивка между серийте. Да не мислиш,че тялото ти си решава да расте през този период и щангите го спират? Тежките тренировки стимулират не само тестостерон,но и хормона на растежа, това става в рамките на 40 минути до 1 час. Единствено можеш да си преебеш ставите ако не внимаваш, на растежа няма да си го спреш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си