Добре бе, баси. Кога ще свърши петрола? Година?
трябва да е доста бързо предвид експоненциално нарастващото потребление и намаляващите залежи. Кога?

А бту само на мен ли ми направи впечатление, с каква огромна глупост започна всичко - баща му бил пилот на самолет за ЦРУ и затова той имал достъп до секретни данни

Бе Токи, представи си, че точно миналата година писах домашна работа и сравнявах течните фосилни горива с био-горивата. Много добре са ми известни тия факти и как могат да се тълкуват в полза на едно, или друго твърдение.
EROEI индекса не обхваща целия life-cycle и въобще не обръща внимание на страничните продукти. Най-малкото на един глицерин, който при производството на био-дизел е страничен продукт, но спестява няколко милиона барела петрол (от които се прави иначе глицерин).

И изобщо как може да свързваш развитието на всички технологии с петрола? Той не е единствения енергиен източник, а най-лесно достъпния и евтиния. ДВГ се налагат точно по тази причина. Иначе първите автомобили са били електромобили.

А въпросния bell-graph удивително прилича на графика на нормалното разпределение и с малко стъкмистика всяка една крива пасва там. И стига ми говори, че тоя си посветил живота на тая peak oil графика. Та той самия признава, че никой не зане, колко точно петрол ни остава. Е като не знае, как изчисли, че сме минали половината?
Дори и в сегашната цена на петрола има голям процент, който е чиста спекулация

Хайде да се връзваме на всяка пропаганда за краха на цивилизацията. А този сигурно някъде е публикувал и нещо срещу дарвинизма. Иначе никакъв анти не е.