.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

помощ... трябва.. но не мога

Леле хора моля ви за помощ. На 12 съм и до сега не че не учих,но имах двойки и другите ми оценки не са много добри. Имаше дне родителска среща и нашите разбира се ми се скараха и наистина осъзнах, че трябва да уча. Но не мога много искам... и друг път съм се опитвала но ми е невероятно трудно. Уча ура за момента го знам но за 1 - 2 часа не го помня. Моля дайте съвети: Как да помня по лесно? И как да се преборя с мързела?

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Не бъди зубър, а вниквай в уроците.. всички мразят зубърите, включително и учителите представяй си нещата от урока изключи ТВ-то и компа и мп3-ката седни си на спокойствие и прочети ВНИМАТЕЛНО урока а не го наизустявай..учи за себе си, а не за оценките... какво друго... ами хайде сега по 1 час на ден за учене не виждам някакъв проблем
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Като почнеш да учиш, изключи всичко, което те разсейва - музика, компютъра, телевизора, т.н.
    Чети внимателно и се старай да разбереш какво четеш, не само да зубриш. Направи си прост план на урока и си запиши най-важните неща или си ги подчертай в учебника. Всеки запомня различно.
    Може да опиташ да учиш по това, което си имала този ден, ако мислиш, че ще го забравиш прекалено бързо, и в деня, в който имаш такъв предмет, само да го преговориш.
    Може също да учиш в деня, в който ще имаш този предмет, и после в междучасието да го прочетеш набързо и да си го припомниш.
    Винаги слушай в час - това е най-важно според мен.

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    Цитирай Първоначално написано от ecstazy
    Не бъди зубър, а вниквай в уроците.. всички мразят зубърите, включително и учителите представяй си нещата от урока изключи ТВ-то и компа и мп3-ката седни си на спокойствие и прочети ВНИМАТЕЛНО урока а не го наизустявай..учи за себе си, а не за оценките... какво друго... ами хайде сега по 1 час на ден за учене не виждам някакъв проблем

Благодаря ви толкова много. От утре действам по вашия начин,

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    За повече помнене и по-лесно учене мисля, че ще помогне спортът и физическото натоварване.. Може да ти звучи странно ,но доказан факт е ,че редуването на физическа с психическа дейност е много полезна за мозъка.
    С мързела можеш да се пребориш чрез силна воля.. От теб зависи.
    Успех!

Голям фен

Re: помощ... трябва.. но не мога

Цитирай Първоначално написано от tonii
    Леле хора моля ви за помощ. На 12 съм и до сега не че не учих,но имах двойки и другите ми оценки не са много добри. Имаше дне родителска среща и нашите разбира се ми се скараха и наистина осъзнах, че трябва да уча. Но не мога много искам... и друг път съм се опитвала но ми е невероятно трудно. Уча ура за момента го знам но за 1 - 2 часа не го помня. Моля дайте съвети: Как да помня по лесно? И как да се преборя с мързела?
    Намери кой начин е най-подходящ за теб.Ако трябва си подчертавай с разни цветни маркери, прави си таблици, на картон си записвай формулите.

Лично аз помня на слух. Зрителната ми памет не е добра, а освен това и зрението ми, затова седя на първия чин, в даскало не се занимавам с глупости по сериозните предмети, а слушам, така ми е много по-лесно.

40 минути все ще издържиш без да се въртиш и да вършиш много глупости по сериозните предмети.Като свърши вече се наговаряш за 5 мин и пак.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си