- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математиката - въпрос на дарба, или на усилена работа?
А къде следваш, ако не е тайна?Първоначално написано от Nam3less3
Математическият анализ, както казва учителят ми е "Красотата на математиката" ^^
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Пратих ти ЛС.Първоначално написано от Chacho
А иначе докато не станах студент, бях трагично зле с математиката. Едва като учихме Анализ, осъзнах какво представляват функциите, графиките им и т.н., и почнах да ги разбирам. Просто в гимназията не се занимавах много с математика, макар че много помага оценката при кандидатстването за компютърните специалности.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
ами и дветелогическите задачи наистина не се отдават на някои хора, а други бързо виждат отговора.. но обикновените геометрични и алгебрични задачи си се решават само ако си си скъсал задника от решаване на сичките задачи от учебници и сборници
![]()
О , има различни хора.
Познавам хора , които решават задачите просто им е вродено! Някак без да решават много .. имат отлични оценки!
Но .. , които не му е вродено трябва да решава много , много задачи!
И естествено - желание! И муза ..![]()
Дарба.
Баща ми е много добър по математика, явно го е предал и на мен, защото аз си разбирам всичко много добре. Не ми е трудно да изкарвам шестици, дори ако въобще не се упражнявам и не решавам други задачи, освен тези, дадени ни за домашно.
Със старание и воля ще се справяш.Успех!Първоначално написано от KumchoValcho
![]()
И с 3ка по математика може да се уредиш в някой университетиПървоначално написано от ImmortalSportFreak
Естествено, ако искаш в малко по-добрите, ще ти трябва висока оценка, особено на матурата. Иначе имам един приятел - php писач, cms оператор, както и сам си пише client side scripting-а на сайтовете си, не може да ти реши нищо повече от квадратно уравнение, но печели суми в 4 цифри. Но ако не искаш в web сферата, определено ще ти трябва висша математика, колкото и да е отдалечено програмирането от математиката, продължава да се ползва в алгоритмите и структурите от данни. Пък и просто от обща култура трябва да знаеш разликата между алгоритъм със сложност полиномно време и такъв със сложност логаритмично време
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Според мен пък е въпрос на дарба.. Има си някои природни таланти просто. Вярно, че не може без упражняване, но и заложеното играе роля..
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
дарба е силно казано, просто мозък и не съм съгласна, че с мн труд всичко се постига, ако нищо не отбираш и 1000 задачи да решиш, може да се подобри положението от 3 на 3,5 примерно, а ако си я чаткаш, и да не решаваш, пак ще успееш, като има с к'во да мислиш
и аз тъйПървоначално написано от green9
ми едно момиче от класа ми е много добра по математика ходи на състезания и не учи буквално не учи![]()
само от слушане в час тя разбира всичко без проблеми. аз и в час слушам и задачи решавам и не става и тва е е
Аз си знам всички теореми и свойства, но не се получава мамка му .![]()
1) думи като: иначе, начи, значи не съществуват в бълг. език
2)не е вярно, защото с труд и упористост можеш да разбереш математиката, няма отдава ми се - не ми се отдава.
3) информатиката върви с математиката. Дори при кандидатстването в университет ще ти е необходима математиката- ще държиш изпит. ПОсле ще учиш висша математика в университета, в който желаеш и успееш да влезеш.
(става дума за специалност информатика или информац. технологии)
Ставаше на въпрос дали ще ти трябва след университета математиката, която си учил за програмирането. Според мен обаче и след това вървят ръка за ръка, та в този ред на мисли съм напълно съгласен с теб (както и с 1) и с 2) ).Първоначално написано от rtpghhfcz
cho0pzy, да знаеш теоремите и свойствата не значи, че си научил математиката. Човек трябва да гледа задачи, да се опитва да решава, ако не може да чете решения, да научи методи на решаване и да качва стъпалата едно по едно. Най-важното е и да се мисли. Без да се попотиш малко не стават нещата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
може би до някаква степен на някои им се 'отдава', но ако работиш усилено пак ще я разбираш
какво толкова има... само формули и малко логика...![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
Имах я дарбата влезнах в пубертета и се изпариМамка и колкото и задачи да решавах каквото и да правих не се получаваше
. Дарбата може да се навакса с много труд !
Everything it`s possible !
Абе аз си навих на пръста да стана добър по математика и това си е. И аз вярвам, че с с труд всичко се постига
Имам 2 сборника по математика, един за 8-и и един за 7-и клас и всеки ден вече решавам поне по една страница от тях. Там, където се затруднявам ще питам госпожата, при която ходя на уроци и такам се надявам да изчистя всичко, което не разбирам. Ако бъда постоянен най-късно до другата учебна година ще съм изрешил всичко и да се надяваме, ще съм доста по-добър.![]()
Когато усетиш, че започват да ти стават по-леки задачите си вдигни летвата и се прехвърли на по-трудни.Първоначално написано от KumchoValcho
Според мен и дарбата и усилията са от значение.Аз ходя на уроци по математика от 5 клас и се справям колкото да хвана пет.Дарба за математика нямам или е много минимална,но полагам усилия,решавам задачи и в край на сметка разбирам как става.
Теоремите трябва да се разбират не да се учат.Може да научиш всички формули, теореми, определения и методи за решаване и накрая да вържеш 6, но това не значи че си добър математик просто сичко е заучено и ако ти се даде нещо по-завартяно не можеш да се справиш защото не си усетил истинкия смисъл на нещата.
Казано накратко-всичко си е до дарба.![]()
Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
romaine<3