.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 70 от общо 70
    Мега фен Аватара на Chacho

Re: Математиката - въпрос на дарба, или на усилена работа?

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Сам каза, че математиката е нужна за алгоритмите. Това е почти равносилно на "Математиката е нужна за програмирането", освен ако не е решил да става уеб дизайнер. На пръв поглед дисциплините изглеждат безмислени, но накрая най-добри програмисти излизат математиците.
    Всъщност това е доста интересна и спорна тема за математиците и програмистите, но много дълга, и няма смисъл тук да я обсъждаме. Естествено, че колкото по-добър в математиката е някой програмист, толкова по-добре е за него. Въпросът е, кои математически дисциплини биха били полезни на практика.
    Практиката също много зависи каква е. Наистина забихме в тема за друга бира. А ти си навътре в нещата, да не следваш някъде компютри?
    Информатика да. Цел програмиране. Засега съм намерил приложение на математиката, примерно матриците(представени абстрактно като двумерни масиви) като структури от данни, видовете сложност на алгоритми и т.н. Но ми харесва да уча и анализ(математически), наистина основна математическа дисциплина с огромно приложение.
    А къде следваш, ако не е тайна?

Математическият анализ, както казва учителят ми е "Красотата на математиката" ^^
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Град
    Златната Среда

А къде следваш, ако не е тайна?

Математическият анализ, както казва учителят ми е "Красотата на математиката" ^^
    Пратих ти ЛС.
    А иначе докато не станах студент, бях трагично зле с математиката. Едва като учихме Анализ, осъзнах какво представляват функциите, графиките им и т.н., и почнах да ги разбирам. Просто в гимназията не се занимавах много с математика, макар че много помага оценката при кандидатстването за компютърните специалности.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Повече от фен Аватара на blue_ice
    Град
    Варна
    ами и двете логическите задачи наистина не се отдават на някои хора, а други бързо виждат отговора.. но обикновените геометрични и алгебрични задачи си се решават само ако си си скъсал задника от решаване на сичките задачи от учебници и сборници

Мега фен Аватара на iiordanova
    О , има различни хора.
    Познавам хора , които решават задачите просто им е вродено! Някак без да решават много .. имат отлични оценки!
    Но .. , които не му е вродено трябва да решава много , много задачи!
    И естествено - желание! И муза ..

Дарба.
    Баща ми е много добър по математика, явно го е предал и на мен, защото аз си разбирам всичко много добре. Не ми е трудно да изкарвам шестици, дори ако въобще не се упражнявам и не решавам други задачи, освен тези, дадени ни за домашно.

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София

Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Добре, имам въпрос.
    Някои хора казват, че ако не ти се 'отдава' математиката колкото и да се упражняваш, няма да я разбереш. Вярно ли е? Не е вярно.На някои хора просто им се отдава математиката и не им трябват упражнения за да я разберат и да решават задачите с лекота.Но човек който не разбира задачите с много упражнения и старания ще има успех.
    Защото според мен това 'не ми се отдава, нямам дарба' и т.н. е просто оправдание.. Прав си.Тези оправдания са породени от нежелание/мързел.
    Искам да се занимавам с компютри като порасна и следващия ми въпрос е следния - Наистина ли трябва да владееш математиката перфектно, за да се занимаваш с компютри? Говоря за софтуер предимно (не съм мн наясно със специалностите бтв). За да се занимаваш с компютри ти трябва добра оценка по математика.Също така за програмиране ще се нуждаеш от математически знания и способности.

Иначе на 14 съм.
    Със старание и воля ще се справяш.Успех!

Мега фен
    Град
    Златната Среда

Цитирай Първоначално написано от ImmortalSportFreak
    За да се занимаваш с компютри ти трябва добра оценка по математика.Също така за програмиране ще се нуждаеш от математически знания и способности.
    И с 3ка по математика може да се уредиш в някой университети Естествено, ако искаш в малко по-добрите, ще ти трябва висока оценка, особено на матурата. Иначе имам един приятел - php писач, cms оператор, както и сам си пише client side scripting-а на сайтовете си, не може да ти реши нищо повече от квадратно уравнение, но печели суми в 4 цифри. Но ако не искаш в web сферата, определено ще ти трябва висша математика, колкото и да е отдалечено програмирането от математиката, продължава да се ползва в алгоритмите и структурите от данни. Пък и просто от обща култура трябва да знаеш разликата между алгоритъм със сложност полиномно време и такъв със сложност логаритмично време
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Според мен пък е въпрос на дарба.. Има си някои природни таланти просто. Вярно, че не може без упражняване, но и заложеното играе роля..
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    дарба е силно казано, просто мозък и не съм съгласна, че с мн труд всичко се постига, ако нищо не отбираш и 1000 задачи да решиш, може да се подобри положението от 3 на 3,5 примерно, а ако си я чаткаш, и да не решаваш, пак ще успееш, като има с к'во да мислиш

Цитирай Първоначално написано от green9
    Според мен има истина в това ,че математиката се отдава на някои..на мен-не..имало е периоди,когато съм била много добра,ама сега
    .Колкото и да се опитвам,решавам задачи,но не става..

п.с. в момента също се мъча
    и аз тъй

Повече от фен Аватара на angel4eto966
    ми едно момиче от класа ми е много добра по математика ходи на състезания и не учи буквално не учи
    само от слушане в час тя разбира всичко без проблеми. аз и в час слушам и задачи решавам и не става и тва е е

Аз си знам всички теореми и свойства, но не се получава мамка му .

1) думи като: иначе, начи, значи не съществуват в бълг. език
    2)не е вярно, защото с труд и упористост можеш да разбереш математиката, няма отдава ми се - не ми се отдава.
    3) информатиката върви с математиката. Дори при кандидатстването в университет ще ти е необходима математиката- ще държиш изпит. ПОсле ще учиш висша математика в университета, в който желаеш и успееш да влезеш.
    (става дума за специалност информатика или информац. технологии)

Цитирай Първоначално написано от rtpghhfcz
    1) думи като: иначе, начи, значи не съществуват в бълг. език
    2)не е вярно, защото с труд и упористост можеш да разбереш математиката, няма отдава ми се - не ми се отдава.
    3) информатиката върви с математиката. Дори при кандидатстването в университет ще ти е необходима математиката- ще държиш изпит. ПОсле ще учиш висша математика в университета, в който желаеш и успееш да влезеш.
    (става дума за специалност информатика или информац. технологии)
    Ставаше на въпрос дали ще ти трябва след университета математиката, която си учил за програмирането. Според мен обаче и след това вървят ръка за ръка, та в този ред на мисли съм напълно съгласен с теб (както и с 1) и с 2) ).

cho0pzy, да знаеш теоремите и свойствата не значи, че си научил математиката. Човек трябва да гледа задачи, да се опитва да решава, ако не може да чете решения, да научи методи на решаване и да качва стъпалата едно по едно. Най-важното е и да се мисли. Без да се попотиш малко не стават нещата.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    in my weird world
    може би до някаква степен на някои им се 'отдава', но ако работиш усилено пак ще я разбираш
    какво толкова има... само формули и малко логика...
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Имах я дарбата влезнах в пубертета и се изпари Мамка и колкото и задачи да решавах каквото и да правих не се получаваше . Дарбата може да се навакса с много труд !
    Everything it`s possible !

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Абе аз си навих на пръста да стана добър по математика и това си е. И аз вярвам, че с с труд всичко се постига

Имам 2 сборника по математика, един за 8-и и един за 7-и клас и всеки ден вече решавам поне по една страница от тях. Там, където се затруднявам ще питам госпожата, при която ходя на уроци и такам се надявам да изчистя всичко, което не разбирам. Ако бъда постоянен най-късно до другата учебна година ще съм изрешил всичко и да се надяваме, ще съм доста по-добър.

Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho
    Абе аз си навих на пръста да стана добър по математика и това си е. И аз вярвам, че с с труд всичко се постига

Имам 2 сборника по математика, един за 8-и и един за 7-и клас и всеки ден вече решавам поне по една страница от тях. Там, където се затруднявам ще питам госпожата, при която ходя на уроци и такам се надявам да изчистя всичко, което не разбирам. Ако бъда постоянен най-късно до другата учебна година ще съм изрешил всичко и да се надяваме, ще съм доста по-добър.
    Когато усетиш, че започват да ти стават по-леки задачите си вдигни летвата и се прехвърли на по-трудни.

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Според мен и дарбата и усилията са от значение.Аз ходя на уроци по математика от 5 клас и се справям колкото да хвана пет.Дарба за математика нямам или е много минимална,но полагам усилия,решавам задачи и в край на сметка разбирам как става.

Теоремите трябва да се разбират не да се учат.Може да научиш всички формули, теореми, определения и методи за решаване и накрая да вържеш 6, но това не значи че си добър математик просто сичко е заучено и ако ти се даде нещо по-завартяно не можеш да се справиш защото не си усетил истинкия смисъл на нещата.

Казано накратко-всичко си е до дарба.
    Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
    romaine<3

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си