Интересно, но тук имах до преди малко доктор и явно мислеше по друг начин. Каза, че е безотговорно да се съветват хора да не ходят на лекар, само на основание какво мислят, че са видели... Било принцип. Не ви разбирам медицинските работи, но ми звучи логично.
На въпроса за следването, признавам че очаквах точно такъв отговор. Вътрешно усещане беше.
Ето една от причините да заплащам и ползвам здравно осигуряване извън България...
За пример какви са ни докторите: при очевидни симптоми, на жена ми, с която по стечение на обстоятелствата бях в България в този момент, специалист-гинеколог, на когото си платих както трябва(нямаме осигуряване в България), не можа да диагностицира цветна бременност. Дори "видя" къде "едва" се е закрепил плодът и предписа лекарства за задържане. След един ден, когато спешно се върнахме(симптоми-ужасни болки и кръвотечение), на гинеколога в поликлиниката му трябваха точно 5 минути, за да ни насочи към бърза помощ с поставена диагноза и направление за спешна хоспитализация. Преди завършване на изследванията получи кръвоизлив и се наложи спешна операция. Ако не бях толкова шокиран и се бях върнал при пърия "доктор", нямаше да му помогне нито дипломата, нито сарказмът...
И все пак трябва да се ходи за преглед при всяко, макар и банално съмнение.