- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Усмивки от старите ленти: За женската половина от форума
Пийте по един упсарин![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Canis_Dirus,аз също казах,че тази статия не е основното,за което да се хванем.
И всеки е склонен да избере на какво да вярва,да.
Като казвам равностоен,нямам предвид и двамата да са икономисти,например.Ясно е,че хората ги бива в различни области.И все пак не би зачел проста жена,нали.Има нещо като ниво на развитие,различно от това кой какво може и знае.Както сам каза,знанията и интелигентността са различни понятия,макар и да имат допирни точки.Тук трябва да сме равностойни.
А,и да се правиш на доктор без медицинско образование,и на психолог без психологическо-да,същото е.Темата,както е тръгнала,засяга научни области.
Има ли смисъл от сериозни теми в раздела,като няма квалифицирани кадри,които да отговарят по тях?
Затрогващо! За миг ми стана гузно. Нека приемем, че този миг отмина.Първоначално написано от Liar
А тии.. какво си? Извинявам се за тонът. Какъв равностоен партньор, какво удовлетворение и какви пет лева? Съвсем елементарно: нали единият трябва да бъде по-силен все, по-едър физически(за да можела тя да се сгуши цялата в него и да се почувства достатъчно защитена, не е ли това предпочитание на 90% от жените, превръщащи се и в съпруги на по-нататъшен етап)) или поне ‘да има топки’? То е ясно, че трябва да има някакъв баланс по принцип, това все си мислех, че се подразбира. Явно не. И не става въпрос за това, изобщо. Темата е по-скоро ‘доколко са склонни жените да се оправят сами, как го правят, за сметка на какво и с цената? иии подвъпрос – защо по дяволите го допуснахме?’ Ето ти пример за провокация. С по-горнатаанкетка(не може да мине дори за проучване) няма да се получи. Нещо друго ново? Някъде, някой? Имам предвид извън опитите за евтин анализ на писалите по-горе? От чекиджии и девственици към такива, които ‘никога не биха могли да имат пълноценна връзка с жена’. Ами ако някои от нас и в момента са в такава? Вълк-единак, ха-ха. Поне темата ми става по-забавна.>
Провокации в темата колкото щеш, препрочети я ако е необходимо.
Ами, няма?! Ами Dr. Teen?? Ако обещае да се включи, веднага пускам 3 СМС-a последователни.Първоначално написано от Liar
![]()
Има по-голям смисъл от тази тема, отколкото от поне пет съседни, защото малко или много (прочетена подходящо, ест.) провокира доста повече от тях и съответно предполага и към маалко по-дълбоки разсъждения. А и какво значение има какви кадри имало в раздела – нали ни има нас да я поддържаме темата и да ни е весело? Какво повече да очакваш тук? Очевидно нищо. Поне засега..
А ти вчера какви пи, че да се успокоиш? Два блистера диазепам?Първоначално написано от LadyDi
Grumpy old madman
Ето още едно предимство на мъжете. Можем да сме и единаци, но можем и да работим групово.
А жените? Лицемерното приятелство, злословенето зад гърба, караниците.
Ееех.
Grumpy old madman
Изумителната способност на жената да намира самоиронията единствено в тълковния речник.
Прекрасна основа за психологически експеримент.
От хилядите спорове в тази тема си вадя няколко извода.
1) Ужасно е, че всички слагат другите под общ знаменател.
2) Не зависимо какъв е спора и кои са участниците му, всеки спор би могъл да се обърне на безсмислено мърморене, придружено от обиди и евтин сарказъм.
И това важи както за мъже, така и за жени. (:
Your pseudo sunshine I don't need.
Нервогон. Но аз съм си спокойна.Първоначално написано от Canis_Dirus
Доскучало му на Адам в Рая и се оплакал на Господ. Дълго мислил Господ и накрая казал:
- Мога да създам една жена да ти прави компания.
- Какво е това "жена"? - попитал Адам.
- Ами - отговорил Господ - това е едно изключително красиво, интелигентно, мило и нежно същество. Тя ще се грижи за теб, ще те обича, ще те подкрепя, ще изпълнява всяко твое желание.
- Чудесно, направи ми жена - казал Адам.
- Но това ще ти коства доста. Ще трябва да използвам една ръка, един крак, едно око и едно ухо от тебе за да я създам.
Замислил се Адам и казал:
- А за едно ребро какво мога да получа?
__________________________________________________ ___________________
Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да си купят мъж. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина със следното съдържание:
1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ.
2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с увеличаването на броя на етажите.
3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на по-горен етаж.
4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж.
Една жена решила да посети същият този „Магазин за мъже”, за да си намери половинка. След като прочела на входа на първия етаж табелата: „Мъже, които имат работа” - тя веднага се качила на втория етаж. Табелата на втория етаж гласяла: „Мъже, които имат работа и обичат децата”. Жената отишла на третия. Там имало надпис: „Мъже с работа, обичащи деца и необикновенно красиви”. „Божичко!” - зарадвала се жената, но все пак се качила на четвъртия етаж. Там висляла табела: „Мъже с работа, които обичат деца, ослепително красиви и помагащи вкъщи”.
- Невероятно! - възкликнала жената - Много ми е трудно да устоя!
Но, произнасяйки това, тя все пак се качила на петия етаж. Надписът там бил: „Мъже, имащи работа, обичащи децата, с ослепителна красота, помагащи вкъщи и много романтични”.
На жената много и се приискало да остане на този етаж и да си избере половинка, но все пак, се преборила с чувствата си си и се качила на последния етаж. И на този етаж прочела надпис със следното съдържание:
„Вие сте посетителка № 31 456 012, тук няма мъже, този етаж съществува само за да докаже за пореден път, че е невъзможно да се угоди на една жена. Благодарим ви, че посетихте нашия магазин!
А точно срещу този магазин бил открит” Магазин за жени”. На първия етаж се предлагали жени, които обичат да правят секс. На втория - красиви жени, обичащи да правят секс. А от третия до шестия етаж ДОСЕГА НИКОЙ, НИКОГА НЕ СЕ Е КАЧВАЛ!!!
Grumpy old madman
Забелязал съм,че много се харесва на жените да четат и гледат всичко наред.Обратното на това,в повечето ослучаи ние може да гледаме на половина нещата,които те,но да сме си ги избрали преди това внимателно.
Както каза канис - да си умен и да си интелигентен са две различни неща![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Много интересна тема! Защо обаче няма повече активни жени в нея...?
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
![]()
различни сме!
БАУ!
сравнението между половете е като сравнение между краката и ръцете на човек - с едните върши едни неща, с другите - други, но няма по-важни крайници.
аз се чувствам добре като жена, без да ми е необходимо да се търся из статистики, да се идентифицирам с половината човечество, да водя епични спорове от негово име и прочие.
И ти си права.
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
Очаквах те! : ) Как си напоследък?.. (както и да е.)Първоначално написано от Deadlock
Хм, ами това е ясно. Необходими сте си, не отричам. Има някои общи правила и норми, които всички ние следваме и спазваме, нали? Като част от обществото и като хора. Въпреки това някои неща си остават без логическо обяснение, те просто се случват. Лично на теб дори последното, трябва да ти е доста добре известно. Така, приемаме и това. Ако тръгнем да анализираме, все пак..., дали е правилно нещата да бъдат каквито са в момента (нужда от пояснение?) и не е ли най-малкото безпредметно да им се противоречи не(до)аргументирано? Има ли нужда от аргументация изобщо би бил спорен въпрос, разбира се, ако нямаше поставени достатъчно конкретни такива(въпроси) тук. Краката и ръцете – шестица за сравнението!)
Хубаво е, че се чувстваш добре в собствената си кожа (и същност), не бих се усъмнил за миг в последното, а и ако махна личн. фактор и по принцип си е хубаво, мда. Ето нагледен пример за едно нешаблонно момичешко мнение по въпроса, яко. Все така бележи напредък темата.
Слънчев ден, Жабче![бау?]
Има смисъл,нали трябва да се симулира интелигентност поне някъдеПървоначално написано от Raybeez
И точно защото не всички в здравни проблеми са доктори,мненията им не са меродавни.Същото е тук,в някои теми като тази.
И понеже като говорех за равенствното малко съм се отклонила от основната си мисъл,ще се поправя.Не може при двама души,близки по интелект,единият да е привилегирован,само заради половите си белези.Не знам и каква връзка ще има,след като смята жените за по-нисши,по-неспособни и т.н.Не знам и жена му как би се чувствала,ако знае как гледа да нея.Това е общо взето,обобщено.
Ето и един цитат от Уикипедия -"Тъй-като в патриархата жените и децата са второкачествени създания, а само мъжете имат възможност да са равни един на друг - това води до силните хомосексуални желания в антични и модерни патриархални общности, в които само връзка с друг мъж осигурява любовта и уважението на равен."
Това за краката и ръцете е точно на мястото си.Да се обиждаме,изтъквайки недостатъците си,ми се вижда много долно.
Ох...Да,всеки може да си обсъжда,друг е въпросът,дали е уместно да се пишат небивалици.И когато става въпрос за сериозни теми,отношение по темата трябва да се взима на базата на някакви общовалидни знания.Това смятам.Не някой да ми пише,че жените били виновни за икономическата криза и глобалното затопляне.Това е,стига си търсил под вола теле.
Няма нужда да си говорим,достатъчно е да се абстрахираме от патриархата,хомосексуално тта и т.н. и да интерпретираме цитата съборазно "нашите дни" и вашето мислене.
Психологията е свързана с темата,мъжете и жените имат качества,характерни само за техния пол и т.н.Темата е доста обширна и засяга различни области.Щом имаш какво да кажеш-давай,нямам претенции да определям кой да се изявява(но който го прави,нека има основания).Нито пък да давам съвсем различна посока на темата.
Защо допуснахте жените да се оправят сами ли?...доколко са склонни жените да се оправят сами, как го правят, за сметка на какво и с цената? иии под въпрос – защо по дяволите го допуснахме![]()
Кажи ми, че това не е някакъв ламтеж за власт над някоя жена /т.е. да й покровителстваш/ - че инак колко хора са писали трагедии по темата за властта и страстта по властта във всякакви нейни форми; за последиците от тая убийствена страст и т.н.
Просто не полудявайте, ще се саморазрушите.
Пък и, какво, дразни ви просперитетът на жените ли? Или, както вие го наричате, псевдопросперитета. Окей, за разните му там шаврантии, със сигурност е псведо, но вас това защо ви дразни? Искате вие да сте секретарки ли?
Откакто жените сме уж "равни"* с вас, ви стана страшно как ще се доказвате ли? (*очевидно е, че все още не сме; и дори не мисля че е възможно, аз, дето съм жена, го мисля.)
Щом сте толкова по-добри (а вие в доста отношения сте), защо толкова се пенявите? Щом е толкова очевидно, че се справяте по-добре и че сте по-добрият пол (имаше такива изказвания в темата!), тогава защо тъй агресивно го скандирате? Нали е очевидно, нали си го знаете, нали сте по-по-най? Какво тогава се тревожите от някакви хлебарки, защо тъй ви занимават умовете тия нищожества?
Защото няма над кого да властвате ли? Времената са такива, че вие като се приберете от работа не ви посреща домакиня, ухилила се до уши която си държи езика зад зъбите, за не ви пречи, а къщата е празна и малко след вас се прибира и жена ви, и тя от работа. Това ли ви дразни и може ли да попитам, защо?
Лидерите са си лидери - не се смущават от жалките подобия на лидери, защото осъзнават тяхната малка стойност и това колко не могат да достигнат истинския престиж, да го кажем.
Ако "лидери" заменим с "мъже" би било напълно приемливо, само че в 21 век явно имаме смущаване от жалките подобия? Е, нали са жалки? Уот дъ... питам?
И преди да нападнете!, факт е, че си мълча по основната тема => от моя страна това е знак на съгласие (=мълчанието). Не съвсем де, но пък не отричам че има доста жени идиотки; нестабилни сме, слабички сме, и винаги сме били втори; винаги сме имали нужда да се опрем на вас, да ни погалите, и в много случаи - да ни помогнете - било то за крушка, било то в работата и т.н. С две думи - трябва да ви слушаме.
Това обаче не означава грубо да бъдем тъпкани и "мачкани" в името на някаква истина, която е крайно субективна.
Не бих се съгласила и с това, че сме по-слаби интелектуално, освен ако не говорим за масата - изрусените чалгарки и сврикаджийки. Но пък като загвороим за масата, можем да отворим една невинна скоба, че по принцип масата винаги е била съставена от идиоти; включая и мъжете; масата е тъпа. Масата мъже = маса от пълни злета; някои такива пълни злета не могат да говорят смислено.. като някакви магарета са, досущ, първосигнални, и неотличаващи се с особена интелигентност.(Интересно е, че Канис в стола каза че не признава IQ-теста, но в тази тема пък каза че го считал за донякъде правдоподобен)
Мда, по-силният, по-невероятният пол е пълен с неграмотни тъпанари, но това са явно децата на 21 век - тъпанарчета!
И за да не се почувствате обидени - тъпанарчета, независимо от пола. /аз честно казано се отчайвам от всички хора, без значение от пола; просто е пълно с бездушни и неодухотворени хора, ха! къде ще ми говорите само за жени../
Съдейки по крайните ви мнения, допускам че сигурно се водите от много крилати философски фрази за жените, напр. "О, слабост, твойто име е жена!", или множеството други такива (които за мое неудоволствие, са верни за женската половина.)
Но такава ни е природата - изменчива, странна.. просто не сме като мъжете; в много случаи не сме и верни.
!НО! всичко е субективно, нали?
Защо не погледнем от другата страна на монетата?
Зад всеки успял мъж стои една жена.
Също, за да се роди едно бебе-момче (т.е. бъдещ гений, да си го кажем и да се поклоним НИСКО), е 'послужила' една жена.
Майката е възпитателка на децата, основно тя се грижи за тях. Заради нея те са живи!
Ако майката остави детето си на улицата, с какво ще помогне прибиращия се татко с парите? Ще го храни и т.н., но хлапето ще е невъзпитано, оставено на произвола и от него като нищо да излезе един кръгъл идиот; пълен глупак.
Замислете се колко много неща може да научите от една жена.
Не мисля, че вие добре познавате душевността на жените. Съдите ги много строго.
Както ние не ви разбираме, така и вие не ни разбирате. Проумейте го! Ин/ян, ако щете. Но не можем един без друг. (мда, малко лирични отклонения..) Допълваме се. Дори в модерния свят, където ние също работим и заемаме високи длъжности, пак се допълваме. И не съм съгласна, че само мъж може да е директор на у-ще, например. То си е до организаторски способности - или ги имаш, или не.. но пак се отклоних.
Безсмислено е да се търси кой е по-добър, защото и двата пола си имат силни и слаби страни. Вие явно не познавате света на емоциите, а ние не познаваме света на разума; и както ни изкарвате тук по-черни от дявола, виновни сме за финансовата криза, за глобалното затопляне, а сигурно и за войната в Ирак. Нвм, че всички военноначалници са мъже и много грешки на света са се случвали в резултат от мъже; но да не подхващам пак този идиотски спор.
Пробвайте освен да четете негативна философия, да прегледате и позитивната - общо взето във философиите все има много истина. Може да си направите някакъв баланс м/у двете тези, защото всичко на тоя свят е субективно.
Просто не съм съгласна да ни изкарвате най-черните, най-долните.
Слаби сме, да, но това вашето, си е някакъв чист средновековен мизогинизъм.
Хайде мислете малко по-средно бе, мамка му.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Вадиш ми думите от контекста.Първоначално написано от jghgh
В сравнение с пуснатия link с новината и попълвания там въпросник, стандартните тестове за интелигентност са направо неоспоримо доказателство
Военначалниците са мъже, защото знаят как да печелят войните. Жените знаят, как да ги предизвикват.
А всъшност забавното е, че мъжете си правим веселото тук и то с много тънък хумор, а жените се пенявят и впрягат и стават още по-смешни.
Grumpy old madman
Като сте толкова против жените и са ви смешни и т.н., за какво тогава сте с тях. Щом вие, момченцата, сте толкова над жените, бъдете си с хора от вашия пол, от вашия ранг... и станете гейове. Че и си родете дете. Мисля, че фактът, че жените, са тези ,които дават живот, говори много повече кой е силният пол.
И темата лъха на комплекси, на недооцененост. Май някои от вас доста са били зарязвани и постоянно самотни (виждам, че има защо)...сами се издавате колко сте жалки![]()
^
Редовните аргументи:
Жените раждат и затова са по-важни. А ако няма семе?
Ние сме отритвани, отхвърляни девствени комплексари. Че то всички в нета са такива.
Скучно е вече. напрегнете се и измислете нещо ново и поне малко издържано.
Grumpy old madman
Мъжът дава сперматозоиди, жената - яйцеклетка. В това отношение половете са квит. Но кой износва детето, кой го държи в утробата си 9 месеца, кой го изражда, кой го кърми, кой се грижи най-много за него?!?
"Скучно е вече. напрегнете се и измислете нещо ново и поне малко издържано." ?
Мисля, че това е доста издържано и важно, което се забравя от всички.
И не ви прави чест да обиждате жените, защото най-малкото което е, те са ви дали живот и са ви отгледали. Мисля, че трябва да има поне малко уважение. Но ако сте простаци, все ми е тая какво мислите.
Едно си баба знае, едно си баба бае.
Ако обичате, драги ми младежи, спрете така да излагате мъжката половина. Много хора четат и ще си помислят, че всички мъже са като вас.
Всеки пол си има своите предимства и недостатъци, нека не се обиждаме така![]()
9 месеца,ама ако мъжете не работятл,ще си смучръе палците.Ние не обиждаме,обсъждаме им характеристикитеПървоначално написано от _raztrevojenaaa_
Майка ми ми е дала живот точно толкова,колкото и баща ми
![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
Следващият път може да "посееш" в автомата, да видим дали ще ти пусне и детеПървоначално написано от Raybeez
![]()