- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Професии свързани със спорта
От сорта на мениджър, лекар и т.н.
Или ако можете да ми дадете някакъв сайт... уж търсих в гугъл, но не успях да намеря.
Аз се занимавам със спорт, и много би ми се искало да продължа да се занимавам в тази сфера. Но съм сигурна, че не съм наясно със всичките професии, с които мога да се занимавам в тази насока.
Да се занимаваш като цяло съъ спорта, който тренираш, състезания и т.н.
Спортен коментатор
Съдия(спортен)
Треньор
Не знам дали нещо такова си имала предвид, ама това ми дойде на ум.
Ти може да работиш в друга сфера, паралелно с това да се състезаваш.
PR е важна част от спорта, според мен.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не знам дали искам да се състезавам професионално. Смисъл, искам, но да е в А група. Говоря за волейбол. Въпреки, че сега съм център, от 2 години си седя на 178 и не ставам за център, а не мога да си се представя като либеро примерно. А с този ръст за никъде не съм, ама честно не искам да раста повечеПървоначално написано от Chacho
Пък и това е професия, която приключва на 30 годишна възраст ... Но спорта заема голяма част от живота ми, и мисля, че ще е страхотно да се насоча в тази посока. Но искам да знам всичко.
Знам, че ще ме помислите за глупачка, 10239 пъти съм я чувала тази дума ПР, но никога не разбрах какво означава..![]()
http://bg.wikipedia.org/wiki/PRПървоначално написано от tItEufFf
PR-Public Relations,демек Връзки с обществеността.Първоначално написано от tItEufFf
Виж специалностите в НСА (Национална Спортна Академия http://www.nsa.bg/ )
http://princessmagazine.tumblr.com/ --> my blog
Препоръки,мнение,критика...
Връзки с обществеността (Public Relations). До голяма степен тя е взаимнозаместима с думата реклама. (поне в случая)
Професията свършва на 30 и след това ставаш треньор или нещо друго свързано с този спорт. Лошото е, че финансово спорта не е добро решение. Да не се плащат заплати е практика в държавата, пък и по размер не са много големи. Има изключения, които са на другата крайност, но не мисля, че при теб ще е изключение.
Като се занимаваш със спорт, навлизаш навътре в нещата. Оглеждаш обстановката и когато завършиш някоя специалност, може да я адаптираш към тази сфера (както дадох пример с PR-a, може със финанси, икономика, пр.) Кинезотерапевти или по-компетентният вариант, според мен, лекар също могат да ти осигурят работа свързана със спорта.
С това далеч не изчерпвам темата, нито пък те ангажирам с мнението си. Отваряй си очите като тренираш и сама си прави изводите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами аз не живея в България, имам приятелки волейболистки-професионалистки. 1500 евро на месец, със платена квартира (ток, вода), като се има предвид че са в Б група, а спонсорът им не е богат. Също така те имат и премии като печелят.
Аз отдавна си мисля да се занимава с икономика... Лекар, смятам че е страхотна работа, но се чувствам способна![]()
Извън България ситуацията е много различна. Пак зависи къде си, но шансовете са, че професия спортист е переспективна. Това, което аз научих от спорта е да си поставям целите, които сърцето ми диктува; да се бора да ги постигна и да не се предавам поради обстоятелства. Каквото най-много искаш, към това се насочи. После си скъсай гъза от учене, трениране, бачкане за да си осъществиш мечтата.Първоначално написано от tItEufFf