Цитирай Първоначално написано от Eclipsercho
Цитирай Първоначално написано от LadyDi
Да, въпросът ми беше към теб. Благодаря
После, някак не усещаш ли, че губиш твърде много енергия да мразиш хора, на които откровено казано (а и според собствения ти пост) не им пука за теб.
Не че съм седнала да чета морал, нито защитавам кифлите (аз не ги разбирам, прекалено далеч са от мен, в моя свят вече няма кифли ). Проблемът е, че тийнейджърите сте ужасно озлобени към нещата, които не ви допадат, вместо да си изградите собствен свят с нещата и хората, които харесвате.

Имах нужда да си го кажа
Ами, виж, аз вече не се броя много много за тийн (18 съм, тази година ми е последна в училище), и по принцип не се имам за злобен. Но, благодарение на нормалните си родители (Рядък случай по новите стандарти, за жалост), съм получил едно, така да се каже, вече странно възпитание. Непонятно ми е съществуването на вида Кифла, и цялата им мотивация за живот, силния арогантен игноризъм към всичко което става около тях и простоватия им характер. Не съм озлобен към нещата, които не ми допадат. Просто не мога да възприема как може да има такива хора, съответно следват негативни чувства към тях.
Тийн-понятието, в строгия смисъл, си означава до 19 г (найнтийн). Така или иначе не е научно, а е субкултурно понятие, така че, прав си, че след 18 (след завършване на училище), промяната е голяма, в социален план. Иначе днес не знаеш кой е ученик, кой е войник, кой е студент, кой какво е...мутации, акселерации и пр.
Не, не. ВЪВ ВСЯКО ВРЕМЕ си има КЛАСИ. И преди 40 години пак е имало разлика между децата и юношите от различни семейства. Едно дете е било леко момиче, което по бригади се е натискало с момчетията и е мислило как да се ожени за някой партиен секретар. А друга е била поетеса, която се е оженила девствена за някой беден, но обичащ я човек.Така че простотията винаги е преобладаваща. Затова по света има повече работници, отколкото професори, нали?