Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Това е най-първичното пряко действие, но тъжната истина е, че малко хора биха се намесили при подобна гледка, а и също е малко вероятно и да станеш свидетел на такова нещо. Все пак и изродите-мъчители осъзнават, че това което вършат не е редно и гледат да се крият.
Не биха се намесили, защото хич не им пука. Сега е модерно да не ти пука. Чувам го всеки ден - не ме ебе, през кура ми е, дреме ми на патката, кво ти пука. Бива, бива, апатия, ама да видиш такова нещо и да го подминеш... ума ми не го побира.

Аз също бих искал да го пожелая и на отровителите, защото който не е виждал в какви мъки умира отровено животно, то единствено той няма да може да ме разбере, а и в случая да знаеш, че единствения изход е "милосърдното убийство".
Човекът, който измисля всякакви отвратителни и отблъскващи начини да убие/мъчи животно - да бъде подложен на същото! Киселина, вадене на очи, погребване докато е жив, обесване, декапитация, РЯЗАНЕ НА КРАКА И РЪЦЕ! Крайно е, много е крайно, но наистина, КАК да спрем подобни деяния? Я плати глоба, я не, тя ли ще го спре? Знае се, че няма закон, знае се, че няма кой да те преследва, от какво да се боиш тогава? Не го ли допускаме сами?

Истината е, че пряко действие ни трябва не за наказания, а за превенция на подобни изцепки и изродщини. Всеки един от нас да си даде ясна сметка, че животните са наши жертви - на нашия прогрес, нашия начин на живот и т.н. И като по-слаби, те дори не могат да кажат своите болежки и проблеми, а това бива възприето като знак, че трябва да бъдат мачкани и измъчвани. Прякото действие е да разберете, да обичате и да помагате безсловесните твари, а не само да искате да пребиете изродите, които ги мъчат - това е и най-лесното, но не е решение на проблем, а залъгване на собствената ни съвест...
Кой малоумен индивид възприема подобни неща по такива начини. Аз обичам и се грижа за котката си, примерно, но все пак не мога да приютя всички животни. Пак стигаме то главната тема - къде са зоополицаите? Къде са организациите, които се грижат за бездомните животни, осигуряват им храна и подслон? То за хората няма, какво остава за животните.
Относно първичното и пряко действие - няма и да се замисля дали да се намеся, все пак е нужно да се помогне на момента, да бъдат предотвратени по-нататъшни действия спрямо жервтата. А и като знам, че после нищо няма да се направи? Кой ще се погрижи за животното? А за човекът наранил го? Май саморазправата е най-добрият начин.