- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ
Заради тази тема се регнах в този форум в самото начало, но тя изчезна сякъш всички логически загадки вече бяха превъртяни в темата. Сега реших да я направя на ново и тези който не са срещали загадките да им бъде интересно да мислят, а ако някой знае някоя нова и интересна да я сподели.
Условиията са лесни. Една загадка, когато се отговори и този който я е постнал каже,че това е правилния отговор, се поства друга от друг потребител ( кой както свари ) и докато не се реши тази загадка няма да се задава трета.
Ето я първата, лесна еии не търсете в гугъл нека бъде интересно.
Какво е
по-добро от бога
по лошо от дявола
бедните го нямат
богатите не се нуждаят от него
ако не го ядеш умираш
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
боя се,че не ти разбрах мисълта... ?!
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
Да не би отговора да е НИЩО ?
Бъдещето се стича в миналото през тънкото гърло на настоящето, така че, ако не искате да останете само минало, живейте в настоящето така, че да ви запомнят и в бъдеще...!
логически загадки или гатанки?
като гледам тва дето си пуснал...
--Лудите, лудите - те да са живи!
не е нужно да са гатанки и мойто не е гатанка, виждал съм загадки от типа на ' единия казва истинита другия винаги лъже какво ще ги попиташ за да разбереш на каде да тръгнеш ' просто реших да ме започвам с толкова сложнаПървоначално написано от KpucmuHa
![]()
women are people too
sometimes
Не разбрах дали това е верния отговор....
Бъдещето се стича в миналото през тънкото гърло на настоящето, така че, ако не искате да останете само минало, живейте в настоящето така, че да ви запомнят и в бъдеще...!
Ами да отговора е нищо..Първоначално написано от Disasterpiece
нищо не е по добро от бога
нищо не е по лошо от дявола
бедните нямат нищо
богатите не се нуждаят от нищо
ако ядеш нищо умираш.
ако имаш желание сложи някоя твоя любима загадка..![]()
women are people too
sometimes
Искам да предложа една, надявам се нее проблем, така: имате везна и 3 монети от 50ст. еднакви на външен вид но едната е по-лека, имате право само на едно мерене на везната, кака ще откриете фалшивата ?
лесно е
да речем 3ите монети А,Б и В
взимаме А и Б мерим ги ако са равни то В е фалшивата
При меренето на А и В би се показало,че А е по тежка => В е фалшива
иии същото е за всяка вероятност коя от 3те да е фалшива при равенство 3тата е фалшива при неравенство се вижда коя е по леката ( дано ме разбрахме много ми се спи )
women are people too
sometimes
ти май нещоо.. ъмм .. умен сиПървоначално написано от go71n
![]()
Come back and set me free .. now from infinity [sun]♥ Love is a mistery , distance is killing me [music]♥[sun] You are the love i found , i feel above the ground {}~ You take me round and round {}~ ♥♥♥
Аз да питам едно адски лесно нещо (70% от хората които ги питах, сбъркаха):
Кое е по-тежко: 1 кг. желязо или 1 кг. памук?
wtf памук казаПървоначално написано от anna93
![]()
![]()
![]()
![]()
нали са по 1кг и двете ве, къде търсиш уловка па ти![]()
![]()
![]()
--Лудите, лудите - те да са живи!
Хаха roflПървоначално написано от anna93
![]()
![]()
Ми тежат еднакво, баси туй за да го сбъркаш трябва да си много прост
![]()
уловката е в това,че тежът еднакво, но аз залагам на желязото, защото ако ти падне 1кг памук на главата нищо няма да осетиш ама падне ли ти 1кг желязо на главата става страшно![]()
women are people too
sometimes
Имате 9 монети, една от тях е фалшива, на външен вид са еднакви, имате и везна, имате право само на 2 мерения![]()
Не съм казвала: Кое ако ти падне на главата ще те убие, а казах кое тежи повече...Първоначално написано от go71n
![]()
А KpucmuHa намери отговора
![]()
Условието не е достатъчно.Първоначално написано от krisiandmegi
Трябват ни поне две предпоставки за умозаключение от този тип.
Но ако приемем, че фалшивата монета е по-лека, тогава:
Да кажем, че деветте монети се казват А,Б,В,Г,Д,Е,Ж,З,И.
Първи вариант: Слагаме на едното кошче на везната (или както се нарича) А,Б,В, а в другото - Г,Д,Е. Ако се уравновесят, то фалшивата е или Ж, или З, или И.
Тогава теглем Ж с З. Ако са равни по тегло, то И е фалшивата. Ако ли не, то по-леката е фалшивата.
Втори вариант: При първото теглене, ако едната купчина се окаже по-лека, то при нея е фалшивата монета. После повтаряме процедурата по второто теглене от вариант едно, само че със съответните монети.
Надявам се, че нещо се разбра от всичките ми обяснявки.![]()
И видях, и ето блед кон, и името на яздещия на него беше Смърт, и адът вървеше подире му...
За по-тежка монета изводите са същите. Това е решението, нищо че не съм я пуснал аз. Срещал съм я някъде преди време :>Първоначално написано от peachY
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
10 и 5.
нали едната не е 5 ст ?
това ли вярното?
относно онази за онзи който казва истината и който лъже... мисля че трябва да попиташ "На къде да НЕ тръгна" онзи който казва истината ще ти каже а този който лъже ще ти покаже същото
Когато искаш нещо, което не си имал, трябва да направиш нещо, което никога не си правил!