.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 58
    Голям фен Аватара на go71n

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ

Заради тази тема се регнах в този форум в самото начало, но тя изчезна сякъш всички логически загадки вече бяха превъртяни в темата. Сега реших да я направя на ново и тези който не са срещали загадките да им бъде интересно да мислят, а ако някой знае някоя нова и интересна да я сподели.

Условиията са лесни. Една загадка, когато се отговори и този който я е постнал каже,че това е правилния отговор, се поства друга от друг потребител ( кой както свари ) и докато не се реши тази загадка няма да се задава трета.

Ето я първата, лесна е ии не търсете в гугъл нека бъде интересно.
    Какво е
    по-добро от бога
    по лошо от дявола
    бедните го нямат
    богатите не се нуждаят от него
    ако не го ядеш умираш
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

women are people too
    sometimes

Супер фен Аватара на Bender
    Град
    Варна
    салам или ортопед или слон ?

боя се,че не ти разбрах мисълта... ?!
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

women are people too
    sometimes

Град
    Варна
    боя се че и аз не я разбрах ;д

Супер фен Аватара на Disasterpiece
    Да не би отговора да е НИЩО ?
    Бъдещето се стича в миналото през тънкото гърло на настоящето, така че, ако не искате да останете само минало, живейте в настоящето така, че да ви запомнят и в бъдеще...!

Град
    in my weird world
    логически загадки или гатанки?
    като гледам тва дето си пуснал...
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Цитирай Първоначално написано от KpucmuHa
    логически загадки или гатанки?
    като гледам тва дето си пуснал...
    не е нужно да са гатанки и мойто не е гатанка, виждал съм загадки от типа на ' единия казва истинита другия винаги лъже какво ще ги попиташ за да разбереш на каде да тръгнеш ' просто реших да ме започвам с толкова сложна

women are people too
    sometimes

Супер фен Аватара на Disasterpiece
    Не разбрах дали това е верния отговор....
    Бъдещето се стича в миналото през тънкото гърло на настоящето, така че, ако не искате да останете само минало, живейте в настоящето така, че да ви запомнят и в бъдеще...!

Цитирай Първоначално написано от Disasterpiece
    Не разбрах дали това е верния отговор....
    Ами да отговора е нищо..
    нищо не е по добро от бога
    нищо не е по лошо от дявола
    бедните нямат нищо
    богатите не се нуждаят от нищо
    ако ядеш нищо умираш.

ако имаш желание сложи някоя твоя любима загадка..

women are people too
    sometimes

Искам да предложа една, надявам се нее проблем, така: имате везна и 3 монети от 50ст. еднакви на външен вид но едната е по-лека, имате право само на едно мерене на везната, кака ще откриете фалшивата ?

лесно е
    да речем 3ите монети А,Б и В

взимаме А и Б мерим ги ако са равни то В е фалшивата
    При меренето на А и В би се показало,че А е по тежка => В е фалшива
    иии същото е за всяка вероятност коя от 3те да е фалшива при равенство 3тата е фалшива при неравенство се вижда коя е по леката ( дано ме разбрахме много ми се спи )

women are people too
    sometimes

Цитирай Първоначално написано от go71n
    лесно е
    да речем 3ите монети А,Б и В

взимаме А и Б мерим ги ако са равни то В е фалшивата
    При меренето на А и В би се показало,че А е по тежка => В е фалшива
    иии същото е за всяка вероятност коя от 3те да е фалшива при равенство 3тата е фалшива при неравенство се вижда коя е по леката ( дано ме разбрахме много ми се спи )
    ти май нещоо.. ъмм .. умен си
    Come back and set me free .. now from infinity [sun]♥ Love is a mistery , distance is killing me [music]♥[sun] You are the love i found , i feel above the ground {}~ You take me round and round {}~ ♥♥♥

Голям фен Аватара на CryToDie
    Град
    Razgrad

с

Аз да питам едно адски лесно нещо (70% от хората които ги питах, сбъркаха):

Кое е по-тежко: 1 кг. желязо или 1 кг. памук?

^ Памук? (сигурно има уловка и за това залагам на памука )

Най-мразя, когато някой ме изнерви умишлено, а след това идва с невинен поглед и ме пита какво ми има.

Град
    in my weird world
    Цитирай Първоначално написано от anna93
    wtf памук каза
    нали са по 1кг и двете ве, къде търсиш уловка па ти
    --Лудите, лудите - те да са живи!

Голям фен Аватара на playhard1
    Цитирай Първоначално написано от anna93
    Хаха rofl Ми тежат еднакво, баси туй за да го сбъркаш трябва да си много прост

уловката е в това,че тежът еднакво, но аз залагам на желязото, защото ако ти падне 1кг памук на главата нищо няма да осетиш ама падне ли ти 1кг желязо на главата става страшно

women are people too
    sometimes

Имате 9 монети, една от тях е фалшива, на външен вид са еднакви, имате и везна, имате право само на 2 мерения

Голям фен Аватара на CryToDie
    Град
    Razgrad

с

Цитирай Първоначално написано от go71n
    уловката е в това,че тежът еднакво, но аз залагам на желязото, защото ако ти падне 1кг памук на главата нищо няма да осетиш ама падне ли ти 1кг желязо на главата става страшно
    Не съм казвала: Кое ако ти падне на главата ще те убие, а казах кое тежи повече... А KpucmuHa намери отговора

Град
    Пулпудева
    Цитирай Първоначално написано от krisiandmegi
    Имате 9 монети, една от тях е фалшива, на външен вид са еднакви, имате и везна, имате право само на 2 мерения
    Условието не е достатъчно. Трябват ни поне две предпоставки за умозаключение от този тип.

Но ако приемем, че фалшивата монета е по-лека, тогава:

Да кажем, че деветте монети се казват А,Б,В,Г,Д,Е,Ж,З,И.

Първи вариант: Слагаме на едното кошче на везната (или както се нарича) А,Б,В, а в другото - Г,Д,Е. Ако се уравновесят, то фалшивата е или Ж, или З, или И.
    Тогава теглем Ж с З. Ако са равни по тегло, то И е фалшивата. Ако ли не, то по-леката е фалшивата.

Втори вариант: При първото теглене, ако едната купчина се окаже по-лека, то при нея е фалшивата монета. После повтаряме процедурата по второто теглене от вариант едно, само че със съответните монети.

Надявам се, че нещо се разбра от всичките ми обяснявки.
    И видях, и ето блед кон, и името на яздещия на него беше Смърт, и адът вървеше подире му...

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от peachY
    Цитирай Първоначално написано от krisiandmegi
    Условието не е достатъчно. Трябват ни поне две предпоставки за умозаключение от този тип.

Но ако приемем, че фалшивата монета е по-лека, тогава:

Да кажем, че деветте монети се казват А,Б,В,Г,Д,Е,Ж,З,И.

Първи вариант: Слагаме на едното кошче на везната (или както се нарича) А,Б,В, а в другото - Г,Д,Е. Ако се уравновесят, то фалшивата е или Ж, или З, или И.
    Тогава теглем Ж с З. Ако са равни по тегло, то И е фалшивата. Ако ли не, то по-леката е фалшивата.

Втори вариант: При първото теглене, ако едната купчина се окаже по-лека, то при нея е фалшивата монета. После повтаряме процедурата по второто теглене от вариант едно, само че със съответните монети.

Надявам се, че нещо се разбра от всичките ми обяснявки.
    За по-тежка монета изводите са същите. Това е решението, нищо че не съм я пуснал аз. Срещал съм я някъде преди време :>
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

правилноооооооооооо

Град
    Варна
    10 и 5.
    нали едната не е 5 ст ?
    това ли вярното?

относно онази за онзи който казва истината и който лъже... мисля че трябва да попиташ "На къде да НЕ тръгна" онзи който казва истината ще ти каже а този който лъже ще ти покаже същото
    Когато искаш нещо, което не си имал, трябва да направиш нещо, което никога не си правил!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си