- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Тема за коли
Здравейте на всички![]()
Тъй като с tuzaro преди малко се заговорихме на тема коли и навлезнахме в спам, а никъде няма тема в която да се обсъждат колите и всичко свързано с тях, реших да направя такава.
Факта, че ако се случи в някоя тема да споменеш возилото си, то автоматично ти лепват етикета на фукльо, дразни, за това тука може да си обсъждаме.
Знам, че има автофоруми, но в този форум колите да не са табу![]()
Да видим какво ще се получи.
Да започнем с кой какво кара и дали е доволен, предпочитания и т.н.
карах seat cordoba 1.6mi и ... копеле беше адския мъртвец, е голяма работа, вече е тотал щета.
сега съм се насочил към G3 1.9TDI на един познат и една е30ка 323 coupe
да, стига ми толко пешеходствоПървоначално написано от Serseri91
Взимай печката, доволен ще останеш. Икономична, не е капризна и върви що годе добре.Първоначално написано от WILD__BOY
Преди карах Seat Leon 1,9 TDI-много добра кола, сравнително мощен двигател, икономичен с добра возия и никакви капризи-освен ремъците когато я купих за 35000 км съм и сменял само масла и филтри. За съжаление-тотална щета. След това карах за 1 месец служебно Renault Clio 1,2 Energy-пълен ужас, теснотия, и е адски нестабилна. Единствените плюсове са, че е удобна за в града и гори малко. Сега карам Audi A6 Avant 2,5 TDI, 150 к.с.-от комбито по-добро няма. Ползвам я за камион, за автобус и понякога за да спа в нея. Широка, удобна кола, с много екстри. Вярно има по-високи разходи и гори повечко заради автоматика, но кеф цена няма. Вече 8 месеца и 12000 километра не ми е правила никакви проблеми. Предпочитам дизели-друго си е да чуваш мъркането на двигателя и песента на турбината.
"Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си"-Уилям Фокнър
"Лошият човек е като въглена-ако не те опари, ще те очерни"-Анахарсис
знам му историята на тоя Golf, знам кой и къде го е поддържал и как е каран.Първоначално написано от DonMikelle
прав си за дизела... на мен ми изтекоха очите по един Leon Cupra R 1.9TDI големия мотор.. 150hpsстрашна колица е, ама тоя ми изръси 15 000лв цена като го гледах и му теглих една. братовчед ми за 11 000 си купи 520d 2002г. с пълен пакет екстри
Карам Рено Клио, 1.2i 60к. Върши работа, за момента е по-добре от нищо. След време ще си взема сигурно Рено Клио 2 с мотор 1.6 16v, а и Fiat Stilo 1.8 16v не са лоши.
Едно е сигурно дизел никога не бих си взел, както и Golf.
защо не би си взел дизел?Първоначално написано от hamilcar
Не ми харесва това, че правят димна завеса, колко и да е поддържан един дизелов двигател все чади. По-скъпи са поддръжка от бензиновите двигатели и като цяло по-капризни. Като се има предвид качеството на дизеловото гориво в България през зимата много дизели имат проблеми.
Хубавото им е, че когато им се смени чипа или се препрограмира ECU качват доста коне и въртящ момент. Но за мен това не е достатъчно.
К'во може да се случи ако се опитам да си боядисам колата сама, вкъщи?
За да я боядисаш наистина добре трябва опит и нужните инструменти. Но пък практиката учи, ако не стане има достатъчно бояджии.
Вуйчо взе колата от мен, връща ми я и ми казва, че CD-то не работи.Отворихме го и отвътре излезнаха 3 диска, как ли са ги наврели![]()
![]()
![]()
http://i41.tinypic.com/2mr8yhd.jpg - изкарано
Спомням си, че едно време мОсквича го боядисвахме с баща ми. И то не с пистолет, а с четки, и не се получи лошо. Ама сега малко ме е страх, сигурно има защо.
Карам активно 30-на най-различни коли и пътнически бусове в страната и чужбина..дизели, бензини, стари, чисто нови..16К километра за 20 дена в натоварените периоди не знам, ако някой има некакви въпроси ще помагам с каквото мога.
вече не карам кола, продадох я. най-накрая се родих, мамка му!
преди - пари за бензини, винетки, такси за каско, граждански. само нерви - следиш дупки, шахти, клони и всякакви неща да не задереш боята. свирне аларма нощно време - скачаш да видиш не ти ли крадат колата щото живееш в люлинзаеби...
сега е супер! не ме интересува абсолютно нищо! спя като пън, дупките не ме интересуват, цената на бензина хич. застраховки нямам да плащам
абе живот!
иначе съм карал ситроен ц4, голф 3, алфа. повече не ми трябва такъв проблем на главата. докато не почна да печеля големи пари и да си позволя джип за тия разбити пътища![]()
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
хахо_хixi, дизела си има и едно основно предимство - разхора
аз па що съм виждал commonrail, който не чади?
относно поддръжка - зависи от мотора - старите са доста елементарни за поддръжка, особено на VW (тея дето не ти харесват)
явно още ти е прясно и искаш от една кола само да върви и да бучи много
относно kypo, бате, прав си ама не до там... с градски транспорт стигам до факултета ми за 40мин, а с кола за 13мин
аз пък на опаки - с кола за 45, с метрото за 15 +/- 5 за 280![]()
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
е.. на мен най-близкото метро ми е на 30мин с рейс (младовското задръстване) + незнайно колко да го чакам + 20мин ходене пеш след метрото... тъй че не ми е офертаПървоначално написано от kypo
пък и извънградско мога винаги да си духна на някъде
WILD__BOY ->
Разхода вече не е толкова голям проблем. Повечето коли след 2000г. не харчат много, без значение бензин или дизел.
Да някои от старите дизели тип помпа дюза без турбини са лесни за поддръжка, но това значи кола от периода 1985-1995г., а вече сме 2010 година.
Да, искам колата ми да бучи, но заради V12 двигател с прекрасна генерация, а не заради ремус тип "Илиянци", предполагам разбираш какво имам предвид.
Изказах си мнението. Рядко влизам в спорове за коли и жени, защото всеки мъж има различен вкус. Важното е да се шофира внимателно и с удоволствие.
за последното си прав
все пак предпочитам commonrail за градска кола
бензиновите коли много ли бучат?Първоначално написано от WILD__BOY
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Всички бензинки вадят звук, но само мощните хубав, другите бръмчат от зор.
Съгласявам се с hamilcar, старите са лесни за поддръжка, но често се налага да дадеш повечко пари за друг проблем.Новите може да са трудни, въпреки че не смятам че са тоооолкова сложни, но пък не си мислиш за друго освен за масло и ремъци.
Понякога си мисля, че все още сме около 2000г., и като стане дума за кола от 90-тте, си казвам, че не е толкова стара, това идва от факта, че в началото на новият век са ми били първите запознанства с коли, а тогава се купуваха средно 9-10 годишни коли.Всъщност 20 годишна кола не би ти донесла нищо, освен главоболия.
много зависи как е карана, как е поддържана и тн.Първоначално написано от Serseri91
смятам, че 20 годишна кола може да донесе и driving pleasure:
![]()