- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Сезона на таратора, грила, студената бира и шопската салата
Днес в супермаркета установих, че краставиците са паднали до съвсем поносимата цена от 40-50 цента бройката. Доматите и те бяха евтиния, маринованите свински пържоли бяха на далавера и те.
И сега...
Ям тараторче, пържолите цвърчат на оребрения тиган, слатаката е готова, а в хладилника се изстудяват някакви шишета Бекс и кромбахер.
Тази вечер официално ще се открие сезона на бира-скарата и таратора!
Някоя сгодна събота или неделя ще се открие и сезона на грила, но да видим кога.
До тогава:
НАЗДРАВЕ и
Добър апетит!
Grumpy old madman
.. и рече Той: консумирайте Божиите твари със силно неодобрение, но на слаб огън, разклатете пръст в знак на порицание, но задръжте елексира непоклатен в другата ръка..и който не спазва повелите Му, нека дъжд да покоси жарта в инструмента му за продоволствия.
При теб да не би да е топло вече?! Тук в този дъжд цял ден въобще не ми идват такива мисли.
А таратор си ям целогодишно. Страшно много обичам. Е и грил обичам, но не съм си намерила още кой да ми прави.![]()
Е, то след месец и да има дъжд, той вече ще е топъл. А днес си беше хладен /или аз не се бях облякла правилно/
Това нещо като втора чат тема ли е? Или тема какво обичаме да ядем.![]()
Всичко любимо е споменато!![]()
няма пропуск...
Темата е, за да се радваме на простичките неща в живота.
Е така - какъв кеф може да ти достави буркан кисело мляко, една краставица, малко чесън и копър.
Никога не е прекалено студено за таратор! Таратора може и на клечка да е!
А то не е казано, че трябва да си по тениска около грила. Може и с якенце да си, но е важна идеята. Ако е студено - ще потичаш да се стоплиш. Мач, фрисби (или както там се пише), гоненица![]()
Grumpy old madman
След тази дълга зима да не се радваш на появяващите се на пазара ягоди примерно е престъпно!
Абсолютно забранявам на исландските вулкани да ни крадат от лятото!
Grumpy old madman
Прецакаха ни с парите, а сега искат да ни прецакат и времетоПървоначално написано от Raybeez
![]()
![]()
Не ги е срам! Предлагам да отмъстим по мъжки на Асдис Ран, а мъжо й (както му беше там името) да пратим под наем в Арда Кърджали!
Grumpy old madman
То тук ягодите не са изчезвали от параза. Даже и аз ядох зимни ягоди.
А за таратора съм съгласна, няма ден, в който да не ям таратор или пия айрян. Без месо също...
Raybeez, сега и на мен ми се доходи на море, посреща ми се утрото на плажа.![]()
тоя и за там не ставаПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
http://cs4102.vkontakte.ru/u34505291...x_f8ec6262.jpg
да ви почерпя една моя снимка![]()
Mиналата зима бе по-дълга, недейте така.
Тази свърши бързо-бързо
Тази дума "таратор" я бях забравила до онзи ден.![]()
Благодарение на тази темичка сега ще врътна едно бързо тараторче, мм... благодаря!
Аз не слагам, но не е лошо и с орехи, краставиците обаче си ги предполичам нарязани, а не настъргани.![]()
Но слагате копър, нали?
Защото някои слагат магданоз, а това е направо престъпно!
Grumpy old madman
спешъл за таратор копър ест.
някой пробвал ли е в заведение да си пръча айран, таратор и салата от краставици... сервитьорките много интересно гледат, особено като вкарам руския акцент![]()
изражението тип надуваема кукла![]()
без орехи, с копър![]()
я кажете сега пропорцията мляко:вода![]()
Абе, аз таратора го познавам вода, кисело мляко и олио. Другото са изгъзици.![]()
Направо и без кисело мляко.Първоначално написано от cherinka
Пък и по-постно така без олио...
Grumpy old madman
оффф, да, забравих краставиците....
подигравчии![]()
Аз си го правя доста рядък. Майка ми казва като в заведение.Първоначално написано от iLovePussyJuice
На кофичка от 1,5% слагам малко над кофичка и половина вода. И тараторите се правят с две кофички кис. мляко. А магданоз мразя.
![]()
В заведения понакога си поръчвам вода допълнително и си го разреждам.![]()
Тараторите ги разнищихме,казвайте сега за месото![]()
Да правиш таратор с никомаслено мляко и после да му слагаш Олио - фейл!
Само пълномаслени млечни продукти. Обезмаслените предизвикват рак.
Месото - свинско. От врат. На скара. Със салата.
Grumpy old madman