.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 67
  1. #1
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459

    Сезона на таратора, грила, студената бира и шопската салата

    Днес в супермаркета установих, че краставиците са паднали до съвсем поносимата цена от 40-50 цента бройката. Доматите и те бяха евтиния, маринованите свински пържоли бяха на далавера и те.
    И сега...
    Ям тараторче, пържолите цвърчат на оребрения тиган, слатаката е готова, а в хладилника се изстудяват някакви шишета Бекс и кромбахер.
    Тази вечер официално ще се открие сезона на бира-скарата и таратора!

    Някоя сгодна събота или неделя ще се открие и сезона на грила, но да видим кога.

    До тогава:
    НАЗДРАВЕ и
    Добър апетит!
    Grumpy old madman

  2. #2
    Мега фен Аватара на machoka
    Регистриран на
    May 2005
    Мнения
    11 113 835
    .. и рече Той: консумирайте Божиите твари със силно неодобрение, но на слаб огън, разклатете пръст в знак на порицание, но задръжте елексира непоклатен в другата ръка..и който не спазва повелите Му, нека дъжд да покоси жарта в инструмента му за продоволствия.

  3. #3
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    При теб да не би да е топло вече?! Тук в този дъжд цял ден въобще не ми идват такива мисли.


    А таратор си ям целогодишно. Страшно много обичам. Е и грил обичам, но не съм си намерила още кой да ми прави.

  4. #4
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Е, то след месец и да има дъжд, той вече ще е топъл. А днес си беше хладен /или аз не се бях облякла правилно/

    Това нещо като втора чат тема ли е? Или тема какво обичаме да ядем.

  5. #5
    Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Регистриран на
    Nov 2009
    Град
    Sofia
    Мнения
    2 168
    Всичко любимо е споменато!
    няма пропуск...

  6. #6
    аз пък искам да се напия като псе.

  7. #7
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Темата е, за да се радваме на простичките неща в живота.
    Е така - какъв кеф може да ти достави буркан кисело мляко, една краставица, малко чесън и копър.

    Никога не е прекалено студено за таратор! Таратора може и на клечка да е!

    А то не е казано, че трябва да си по тениска около грила. Може и с якенце да си, но е важна идеята. Ако е студено - ще потичаш да се стоплиш. Мач, фрисби (или както там се пише), гоненица
    Grumpy old madman

  8. #8
    Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Регистриран на
    Nov 2009
    Град
    Sofia
    Мнения
    2 168
    намерих смисъл в живота си

  9. #9
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    След тази дълга зима да не се радваш на появяващите се на пазара ягоди примерно е престъпно!

    Абсолютно забранявам на исландските вулкани да ни крадат от лятото!
    Grumpy old madman

  10. #10
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Последното желание на исландската икономика е била да разпръснат прахта й над Европа...
    Прецакаха ни с парите, а сега искат да ни прецакат и времето

    Не ги е срам! Предлагам да отмъстим по мъжки на Асдис Ран, а мъжо й (както му беше там името) да пратим под наем в Арда Кърджали!
    Grumpy old madman

  11. #11
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    То тук ягодите не са изчезвали от параза. Даже и аз ядох зимни ягоди.

    А за таратора съм съгласна, няма ден, в който да не ям таратор или пия айрян. Без месо също...
    Raybeez, сега и на мен ми се доходи на море, посреща ми се утрото на плажа.

  12. #12
    Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Регистриран на
    Nov 2009
    Град
    Sofia
    Мнения
    2 168
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Последното желание на исландската икономика е била да разпръснат прахта й над Европа...
    Прецакаха ни с парите, а сега искат да ни прецакат и времето

    Не ги е срам! Предлагам да отмъстим по мъжки на Асдис Ран, а мъжо й (както му беше там името) да пратим под наем в Арда Кърджали!
    тоя и за там не става

  13. #13
    http://cs4102.vkontakte.ru/u34505291...x_f8ec6262.jpg

    да ви почерпя една моя снимка

  14. #14
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Grumpy old madman

  15. #15
    Мега фен Аватара на cherinka
    Регистриран на
    Jun 2006
    Град
    гр. Пловдив
    Мнения
    8 557
    Mиналата зима бе по-дълга, недейте така.
    Тази свърши бързо-бързо
    Тази дума "таратор" я бях забравила до онзи ден.
    Благодарение на тази темичка сега ще врътна едно бързо тараторче, мм... благодаря!

  16. #16
    орехи в таратора слагате ли ?

  17. #17
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Аз не слагам, но не е лошо и с орехи, краставиците обаче си ги предполичам нарязани, а не настъргани.

  18. #18
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Но слагате копър, нали?

    Защото някои слагат магданоз, а това е направо престъпно!
    Grumpy old madman

  19. #19
    спешъл за таратор копър ест.

    някой пробвал ли е в заведение да си пръча айран, таратор и салата от краставици... сервитьорките много интересно гледат, особено като вкарам руския акцент
    изражението тип надуваема кукла

  20. #20
    Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Регистриран на
    Nov 2009
    Град
    Sofia
    Мнения
    2 168
    без орехи, с копър

    я кажете сега пропорцията мляко:вода

  21. #21
    Мега фен Аватара на cherinka
    Регистриран на
    Jun 2006
    Град
    гр. Пловдив
    Мнения
    8 557
    Абе, аз таратора го познавам вода, кисело мляко и олио. Другото са изгъзици.

  22. #22
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Абе, аз таратора го познавам вода, кисело мляко и олио. Другото са изгъзици.
    Направо и без кисело мляко.
    Пък и по-постно така без олио...
    Grumpy old madman

  23. #23
    Мега фен Аватара на cherinka
    Регистриран на
    Jun 2006
    Град
    гр. Пловдив
    Мнения
    8 557
    оффф, да, забравих краставиците....
    подигравчии

  24. #24
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Цитирай Първоначално написано от iLovePussyJuice
    без орехи, с копър

    я кажете сега пропорцията мляко:вода
    Аз си го правя доста рядък. Майка ми казва като в заведение. На кофичка от 1,5% слагам малко над кофичка и половина вода. И тараторите се правят с две кофички кис. мляко. А магданоз мразя.
    В заведения понакога си поръчвам вода допълнително и си го разреждам.
    Тараторите ги разнищихме,казвайте сега за месото

  25. #25
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Регистриран на
    Nov 2007
    Мнения
    8 459
    Да правиш таратор с никомаслено мляко и после да му слагаш Олио - фейл!
    Само пълномаслени млечни продукти. Обезмаслените предизвикват рак.

    Месото - свинско. От врат. На скара. Със салата.
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си