.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 105
    Мега фен Аватара на SunSmile
    Цитирай Първоначално написано от tuzaro
    тва пък за вечерния час е голяма простотия... то през зимата и в 7 часа е тъмно колкото и в 23. А за кубиците и с двутактово трабанче може да се убиеш.
    SunSmile, кво е тва АЦАБ майна
    Един път ти обяснявах, майна! Само нЕма да се прайш, че не знаеш
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Град
    бълХаристан
    нема такива закони бе
    и са тъпи най-малкото. вечер да се кара е много по-добре. аз имам книжка от 18 годишен, демек от 5 години (бахти старчока) и първата кола която подкарах беше разбира се 2000 кубиков, 150 коня голф
    и с нея яко газ нощно време към морето. за 5 години и други коли не съм имал даже одраскване, то си е до шофьор, не до кола, коне, кубици!
    и да не си помислите че съм някой гъз, си карам съвсем нормално (е вече от половин година се возя щото продадох колата си)
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

Повече от фен Аватара на JohnnyQuid
    Град
    САМОКОЗ
    ^ [vbox7]http://vbox7.com/play:2d69f457[/vbox7]

още 1 потвърждение
    I ain't afraid to die.
    I ain't no fortunate one
    But I'm proud of what I've done.
    Hardships, I've seen some
    I ain't a coward I don't turn and run
    I don't turn and run!!!

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XUMA27_tHNc&feature=player_embedded#![/youtube]

на 8 години... смЕтайте.
    Това хлапе е сина бившия рали пилот Хари Рованпера бивш пилот на фирмените отбори на Сеат, Пежо, Митсубиши и Шкода в Световния рали шампионат, записал няколко победи и десетки класирания в топ 3 в ралита от световния и европейския рали шампионат. Малкия се е научил да кара автомобил когато е бил на 2,5 години и също така се е състъезавал с картинг няколко години, а миналата година се класира 3ти от 19 финиширали в някакво местно състезание като беше единственият състезател по 18 годишна възраст. Освен че е син рали състезател Кале Рованпера е роден във финландския град Юваскила-градът дал на света някои от най-добрите пилоти и шампиони в автомобилните състезания. Така че-това хлапе е съвсем друга история.

А по темата за младите шофьори-съгласен съм да има известни ограничения, но шофьорска книжка да се взема както е редица европейски страни на 16 години и практическото обучение да включва шофиране както през лятото, така и през зимата, нощно шофиране и т.н. Тази идея за кубатурата на двигателите е пълна идиотщина има двигатели 1,6-160 к.с. и съответно двигатели 1,8-2,5 по 75-90 к.с. пъ и идиотщината зад волана не се влияе особено от възраста. Един идиот си е такъв и на 18, и на 48 години.
    "Целта не е да си по-добър от другите, целта е да бъдеш по-добър от себе си"-Уилям Фокнър
    "Лошият човек е като въглена-ако не те опари, ще те очерни"-Анахарсис

ВЗИМАШ СИ КНИЖКАТА И ТАЛОНА И ТОГАВА КАРАШ (вървят заедно каквото и да правиш до момента, в който контролен орган НА КАТ!!! не ти го отнеме и не ти връчи срещу това акт (предложение за наказние))

ИМАШ ПРАВО КВОТО СИ ИСКАШ ДА КАРАШ ОТ КАТЕГОРИЯ В! Тоест МПС с допустима маса до 3,5т. (гледаш отзад да не е двуоска или с два реда гуми)

можеш да си караш когато ти падне

мен лично са ме спирали след 12 вечерта, оня видя, че съм на 3 месеца стаж и се избъзика нещо с мен, провери дали имам оборудване и ми пожела лек път

В момента карам 1.9TDI и съм съгласен с мачока (btw seat имат Leon Cupra R от 2000 до 2003 1.9TDI 150к.с.)

относно ограничението по мощност - моята по талон се води 90к.с. и 202Nm, а отдавна не е толкова...

Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY

ИМАШ ПРАВО КВОТО СИ ИСКАШ ДА КАРАШ ОТ КАТЕГОРИЯ В! Тоест МПС с допустима маса до 3,5т. (гледаш отзад да не е двуоска или с два реда гуми)

как му обясни обаче

Цитирай Първоначално написано от Serseri91

как му обясни обаче
    добре, всеки пък като се качиш на нещо, товариш го и го караш към Надин да ти го мерят дали е по-малко от 3,5т.

кажи ти как да го обясня???

Не, бе.Всичко е ОК, просто ми стана смешно.Иначе си прав, не се нерви.

А бе теб на какво са те учили по-точно?!

Тоя инструктор твоя нищо ли не ти е казал, ти уста нямаш ли да попиташ?

Звънни му сега на мобилния и го питай.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XUMA27_tHNc&feature=player_embedded#![/youtube]

на 8 години... смЕтайте.
    ако е финландец не се учудвам
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от SunSmile

babity: Като семейната кола е 1.9 след година ще можеш да я караш!
    В това няма капчица смисъл. Половината ми умения и навици са похабени само след месец чакане КАТ да си оправя насраната система, не искам да мисля как бих шофирала след година, ако продължавам да не карам. 'Щото в тази работа уменията се развиват с практиката, а не с времето, в което си имал книжка, мухлясваща в портфейла ти.

прав/а си,за мен книжката е само една хартиика с която доказваш че си правосбособен,а дали е така...

щото аз мога смелко да кажа,и да покажа,че мога да карам много повече от хора с над 5 г. стаж !

карам от 11 годишен....
    мога да карам,трактори,комбаини,ка иони,коли.....като под карам,имам предвит че наистина мога,а не просто че съм въртял геврека там 20 мин.

То тия книжки,ги копуват като топъл хляб....такаче тази книжка е пълен ташак,освен ако не се спре корупцията,в което силно се съмнявам

Цитирай Първоначално написано от Rounder
    прав/а си,за мен книжката е само една хартиика с която доказваш че си правосбособен,а дали е така...

щото аз мога смелко да кажа,и да покажа,че мога да карам много повече от хора с над 5 г. стаж !

карам от 11 годишен....
    мога да карам,трактори,комбаини,ка иони,коли.....като под карам,имам предвит че наистина мога,а не просто че съм въртял геврека там 20 мин.

То тия книжки,ги копуват като топъл хляб....такаче тази книжка е пълен ташак,освен ако не се спре корупцията,в което силно се съмнявам
    подкрепям с две ръце! тая работа с книжките не е нормална, но пък има хубав виц за това:

Младеж отива да си купи книжката от даяджия:
    - Здравейте, колко ще ми струва книжката?
    - 800лв. - отговаря даяджията
    - Еее... много скъпи са станали!
    - Така е, тоя дето ги даваше по-евтино го блъсна един с купена книжка.

То и в тая работа се иска да му се отдава на човек. Моя приятелка кара почти година вече. Да, с времето спря да си гаси колата по завои и кръстовища, но дори и след тази година все още паркира по слух.

Цитирай Първоначално написано от babity

То и в тая работа се иска да му се отдава на човек. Моя приятелка кара почти година вече. Да, с времето спря да си гаси колата по завои и кръстовища, но дори и след тази година все още паркира по слух.
    то с повечето жени е така, всичко е нормално при приятелката ти, само да не спира близо до мен

babity: Като семейната кола е 1.9 след година ще можеш да я караш!
    В това няма капчица смисъл. Половината ми умения и навици са похабени само след месец чакане КАТ да си оправя насраната система, не искам да мисля как бих шофирала след година, ако продължавам да не карам. 'Щото в тази работа уменията се развиват с практиката, а не с времето, в което си имал книжка, мухлясваща в портфейла ти.
    Мене или КАТ кво ни бърка, че ти ще забравиш да караш,а?!
    Шофирането не е лесна работа и съм на мнението, че тва е нещо, з акоето или имаш инстикт и 'талант', или НЕ! Не е нещо, което можеш да научиш, ако нямаш усет!
    Няма как да забравиш! Факт е, че часовете са малко и много неща се научават след като вземеш книжка с практика, но имам познати карали шофьорски в СОФИЯ, имат книжки и сега дори на село ги е страх да карат кола. Книжките им стоят за украса, просто защото не всеки с книжка има таланта да бъде шофьор!

Как ще забравиш да шофираш...?!
    За мен е невъзможно, ако го имаш като усет. Никой не се е родил научен, факт! Но за мен е все едно да забравиш как да ходиш, да пишеш, таблицата за умножение... как да смяташ....
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

^Принципно аз и сега се сещам, че като превключва скоростите трябва да натисна съединителя, ама де факто, на практика понякога си го забравям или просто си я гася. 'Щото съм отвикнала, 'щото не го правя всеки ден. На теория е лесно да си научиш кога какво и как се прави. Чисто практически, как да го изпълниш като действие, вече си зависи и от практиката, освен от усета/таланта или както и да го наречем там.

Ми като забравяш да натиснеш съединителя кой ти е дал книжката бе?!
    Не забравяш да ядеш, да се къпеш... а забравяш за съединителя?!
    Смятай ако тва забравяш ... кво остава да сбъркаш спирачките с газта?!
    Не се качвай на шофьорското място, моля те!
    АМАН от такива шофьори! Вижда, че не му се отдава, ама от инат го прави... По-добре карай колело, че няма ко да сбъркаш!

Понякога, дефакто, на практика - не става шофьор от тебе!
    Не от всяко дърво става свирка...!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Как ще забравиш да шофираш...?!
    :D
    При мен горивото като е дефицит и докато заредя позабравям малко :D
    пс. в кръга на шегата
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

Ми като забравяш да натиснеш съединителя кой ти е дал книжката бе?!
    Не забравяш да ядеш, да се къпеш... а забравяш за съединителя?!
    Смятай ако тва забравяш ... кво остава да сбъркаш спирачките с газта?!
    Не се качвай на шофьорското място, моля те!
    АМАН от такива шофьори! Вижда, че не му се отдава, ама от инат го прави... По-добре карай колело, че няма ко да сбъркаш!

Понякога, дефакто, на практика - не става шофьор от тебе!
    Не от всяко дърво става свирка...!
    След края на изпита ми по курмуване нямаше отбелязана нито една грешка. Нито основна, нито второстепенна, но щом точно ти си казала, че не мога да карам.... коя съм аз, че да споря с теб.

SunSmile, много агресивно, бе: )

Забравя се ! Когато не карал известно време не забравяш, а просто напрегнатат обстановка те кара да игнорираш педалите искоростите.На едно натоварено кръстовище знаеш ли как се вдига адреналина ако не си карал отдавна ? Знаци ли да гледаш, дясно стоящ ли, мигач, скорости ... на писане е лесно, казвам го от личен опит.Не бях карал около 1 месец и ходихме в Търново за фестивала, нямаш си на представа колко стресирано ми беше в този трафик.

Напротив - НЕ се забравя!
    Напрегнатата обстановка изобщо не трябва да ти влияе.

Правилно го каза - не от всяко дърво става свирка
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

не знам дали се забравя, но опита играе много важна роля!
    казват, че чак след първите 100 000км имаш реално някакъв опит, защото уж си минал почти всички възможни ситуации на пътя.

След края на изпита ми по курмуване нямаше отбелязана нито една грешка. Нито основна, нито второстепенна, но щом точно ти си казала, че не мога да карам.... коя съм аз, че да споря с теб.
    Да! Хората, които в момента познавам и имат книжки, щото другите имат и да имат и те... сега изобщо не се качват да карат. А нямат никакви грешки на изпити в София, а сега живеят на село...!

НЯМА ШАНС да се забрави такова нещо, бе!
    А кръстовищата, адреналина...не трябва да ти влияят! Аз като сядам да карам умирам от кеф, кръвта ми е в главата, но сядаш кефиш се и решаваш, че трябва да си супер съсредоточен и тогава тръгваш. Кво ще ми влияе имали много коли на кръстовището, няма ли...?!

* Продължавам да съм на принципа, че или става шофьор от тебе, или НЕ! Не може да се научи!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

не знам дали се забравя, но опита играе много важна роля!
    казват, че чак след първите 100 000км имаш реално някакъв опит, защото уж си минал почти всички възможни ситуации на пътя.
    Никой не отрича ролята на опита, но да забравяш съединителя като сменяш скоростите..... НЯМА ОПРАВДАНИЕ !!!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си