- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Млад шофьор
Не съм авторка на темата. Това първо. Второ: съединителя съм го забравяла само веднъж и то по време на курмуване. Трето: това беше просто един пример, по - скоро визирах плавното отпускане на съединителя (начинът, по който се гаси кола на светофар). Четвърто: аз, въпреки явното ми нежелание, си спазвам всички глупави правила. Дори се оказа, че едната ни кола (която ще карам) е 1.6, та и това няма да мога да наруша. Пето и последно: в петък си вземам книжката. Ако желаеш мога през уикенда да ти направя демонстрация, та да си спокойна, че няма да изтрепя сюр билюк народ по пътищата.Първоначално написано от SunSmile
^ кОрмуване![]()
На мен кУрмуване повече ми допада. Има нещо в тая дума...Първоначално написано от plmn
![]()
![]()
![]()
Явно не забравяш да използваш поне лостаПървоначално написано от babity
![]()
Мале, какъв скандал се завихри тук.
Тоя съединител имам чувството, че е направен само, за да ми трови живота.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
тя колата като е с автоматични скорости я няма тръпката да караш... единия крак ти е свободен, едната ръка, зимаш си един пакет семки и почваш да люпиш.
За пича дето кара от 2 години и има 8 000км., аз като карам от 5 месеца и има 4 000км. без да съм ударил кола по голем шофер ли ме прави?? То ако караш у някое село с 15 и коли може и 20 години да караш без ПТП
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
хах чакай само не ме изкарвай селянинПървоначално написано от tuzaro
![]()
но иначе да на село може - това за километрите го казах, защото девойката я захапала, че 2,3 пъти забраила съеденителя и вече край тя не трябва да зима книжка... опасна е за движението![]()
Леле, в какви филми се вкараха тийновете млади шофьори a.k.а Майсторите![]()
Изкарайте книжки, па покарайте няколко хиляди км, та пробвайте повече 2-3 марки, та тогава говорете и правете заключения бе, какво се надлъгвате тука![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Лелеее какъв скандал се завихри от една нищо и никаква тема![]()
А относно кикдаун-а са ми казвали,че като караш на 3-та или 4-та предавка с по ниски обороти като натиснеш рязко педала на газта (предполагам до край), колата сваля 1, 2 или 3 скорости (зависи от колата) при което както си караш на 3та със 2000 оборота за много кратко време отиваш на 1ва със 6000 и повече после 2ра и т.н.
Ако някой може да го обясни по добре нека го направи, защото и на мен ми е любопитно дали е точно така.
Kick Down-а при старите автоматици (преди компютрите да се намесят сериозно) при натискане до ламарината сваля една надолу. Са вече модерните свалят с една или две според зависи от режима на работа, натоварването и куп други глупости (например ако катериш баир).Първоначално написано от Sc0field
Днес си взех книжката!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Супер грозни са тея новите.
![]()
Честито..Първоначално написано от babity
![]()
Ама какви спорове започнахте,а автора само зададе 3-4 в-са![]()
Нямам търпение и аз да взема книжка (след 2 години ..)![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Първоначално написано от babity
Аз другата седмица ще ходя да си вземам моята . Покажи я да я видим как изглежда, ако може.
честито, глей да не утрепаш некойПървоначално написано от babity
Не, не. Държа да се изненадаш. Ще издам само за черно-белите снимки и нищо повече.Първоначално написано от Sc0field
В Петък след матурата отскочих до Пловдив и си взех книжката. Амиии нз ... с изключение на черно бялата снимка ми харесва, ама кво ме бърка нали вече мога да си джиткам спокойно![]()
[quote="plmn"]Бъркаш се баче...Първоначално написано от thegmin
В талона така ти пише,иначе са 28Питай някой,който е в час да видиш..
![]()
Първоначално написано от lucho13
Какви скандали за едни коли.. часовете по кормуване са си малко, не са достатъчни, аз мога да карам тези 30 часа (или там колкото са) през лятото, а зимата? Когато е стабилно заледено, какво правя тогава когато колата поднася.. при нас също не се учи на паркиране или пък се отива на някой огромен паркинг на супермаркет и айде, ами малките улички? Просто нашите курсове са доста елементарни и глупави, нищо не може да научиш. Примерно бях карала на немска магистрала доста шокиращо е от дясно тирове, от ляво коли с над 250 км/ч, при нас такива пътища няма, но има изтребители, които карат с над 200 км/ч, влизат в насрещното, много съм се нагледала на такива, просто няма закони.
ти ако си някъв малумен и 60 часа да е курса нема да се научиш. Като не ти стигат 32 часа взимаш допълнителни. Ако помолиш инструктора ше те научи и да паркираш, то пък щото е голема философия... А за малките улички, то пак си е път като всички други, не може все по трилентов път да караш, тва е най лесно.
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
може. кога ще станат 39?Първоначално написано от BonbonaBaby
Ами до колкото знам аз по-старите шофьори имат 39 точки в талона,а по-млладите само така пише,иначе са 28 .. така чух от един катаджия.
Ама мен не ме вълнува кой знае колко,щото си върта без книжка...![]()
Първоначално написано от lucho13
Не ги ли дават тия книжки с 9 точки?
А смисълът да караш с опитен шофьор къв е? Ако объркаш нещо някъде той как да ти натисне спирачката като е на другата седалка???
А,е, цензура и законите.
Т'ва са глупости. Точките са си 39. Т'ва са официални документи и такива работи като едно да пише, а друго да е просто са смешни и неверни.Първоначално написано от BonbonaBaby