- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Настроението преди матурите
готови ли сте за матурите
е... щом си се пООспокоила сЯ няА проглеми, и аз сам спукоен ся ко са прай
апатия
Ако авторката има повече от 2.50 се отказвам тотално от българското образование.
.!.
Абе я да питам аз... Вие имате ли си няк'ви ритуали преди изпитите, а у. Нещо специално, което ще си направите утре преди да отидете? Мои съученички щяли сутринта да ходят на църква. Аз си падам малко суеверна и обичам да нося в себе си неща, които са ми "накъсметени" (някой умен ми ги е пипнал, имат сантиментална стойност за мен или нещо от сорта). Утре ще нося пръстена на баба ми, която беше учителка, пък дано да ми донесе късмет, а и майка ми сигурно ще иска да ми хвърли малко вода та да ми тръгне на късмет.
Първоначално написано от woshata
![]()
![]()
Това за църквата е тъпо. Само когато имат зор ли ходят на църква твоите съученици?
Иначе това за поливането с вода и аз ще си го направя.
Притеснявам се най-много какво ще се падне на последната задача.
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Една приятелка каза, че понеже сега вали град (поне тук) ще се падне "Градушка"![]()
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Сакън, нИдей така, моме! Градушки не щем!Първоначално написано от Romance
![]()
тотално сте се побъркали
нищо няма да правя
само ще си легна навреме
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
абе, защо толко се шашкате, миналата година май нямаше толко спек из тоя форум?
връзвате 10 изречения на кръст на есето и ви пишат хубави точки.
тестът се прави от 11класник, дето не е прочел материала за 12 клас без проблем с 90% успеваемост.
нито сте тъпи миндили, нито сте пропуснали масово материала, за да се шашкате толкова. вярно, че е изпит, ама - лесно е. недейте толкова нерви за матурата по БЕЛ.
ако сте избрали втора по разказвателен предмет - е тогава вече може малко спек![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
така е прав е човека
мене от втората ме е много шубе![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
неска кво хубаво се наспах, намерих си и бяло боро за 4 лева, нема от кво да се притеснявам, все пак има и поправкииначе в понеделник тая математика яко в гъза...
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
аз в понеделник съм на матура по руски език![]()
сега яко уча по бел... не че уча а си преговарям.
преди изпит за късмет лъскам бастуна в кенефО на даскало![]()
въсщност пия кафе, пуша 2 цигари и това е
аз утре ще си спя до обяд да ви е яд
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Притеснение за матурата по български език - не. Учителя който ни преподава ни е подготвил на максТам не се тревожа.
Само 2рата малко ми е по-трудна, за там вече трябва повечко зор, щото е по математика![]()
Аз залагам на лис-а да е *епопея на забравените* или нещо на Елин Пелин...може би *Гераците* така си мисля деуспех утре на всички
![]()
I'm gonna do what ever I want,so why to risk it ?
Ааа, без да залагаш на Епопея на забравените![]()
Дано наистина да е Елин Пелин![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
чух нещо за 'есе'...
последната задача е откъс, който да се коментира, нали? няма промени?
къде го видяха някои хора тва есе..
и аз за т'ва се чудя...Първоначално написано от plmn
Do you know what is loneliness, among so much people?
да бе, моя грешка
лис е, ама все едно и също специално в тоя случай. нямате си идея проверяващите на какво попада, ако видят грамотно написани изречения с логика и разсъждение у тях - независимо в какъв формат са, ще ви пишат добри точки.
притеснявате се, обаче положението с матурите е толкова трагично, че е плашещо..
любимата ми учителка като проверяваща миналата година аз като държах какви неща е срещала, просто веднага ще ви се изпарят страховете..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
ScionOfStorm, нямах предвид твоя пост, от друго място чух думата ЕСЕ, та за тва..
иначе, да.. не е нужно много за да се хванат 15-20/30 точки поне..
късмета както винаги играе и тук, кой ще проверява.. какво е чел преди твоята работа.. ако е чел някъв супер задълбочен анализ, моите 10 изречение разтягане на локуми няма да го/я трогнат.. и обратно :д
Странно, че и аз дочувах от коментари тия дни, че ще е есе, НО никъде не пише какъв текст трябва да се пише - есе, ЛИС...
Пише да се прочете откъса и да се коментира проблема, което не ни ограничава в избора.... може би?![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
абе занижени са критериите много, не ми се вярва чак така. виж, при кандидат-студентските това играе донякъде по-голяма роля.
ще се справите, умни и грамотни сте в пъти повече от тази матура. имам един приятел, дето на места прави фрапиращи пропуски в граматиката, ама изкара 5.50. вие ли няма (:
горе глАвите
чак някво огромно притеснения няма , ама все пак.. ;д
I am what I am !!!