- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Настроението преди матурите
То си пишеш там, че трябва.
Аз си го написах, ама писах сравнително малко.
...don't care what I've become but fear what I am becoming...
Аз нарочно не го написах. От моя клас бая народ също го беше изял жанра. Не ми се вярва да се няк'ва сериозна санкция за тая работа, 'щото нас учителката ни по Бел ни предупреди да не го пишем.
няква разлика с одухотворение има ли, щото аз тва писахПървоначално написано от LordOfLight
нито твоето, нито моето важат, метонимия е.Първоначално написано от DimovB
Не мога да разбера как от 23 точки нагоре е 3ка. Във всеки нормален тест е 50% + 1.
айде айде, обидна
аз, дето се имам за сравнително грамотен имам 7-8 грешки. винаги през погледа на някой по-зрял и опитен, нещата изглеждат елементарни.
мисля че олицетворение ще се приемеПървоначално написано от LordOfLight
До колкото видях в отговорите пишеше само метонимия, ама ще видим като излязат резултатите.
Аз тука не знам написах ли, ама си открих две грешки на теста, поне по спомени.
^не вярвам да се приеме , щото от метонимия до олицетворение има разлика , но все пак се надявам , 'щото и аз писах олицетворение ...
I am what I am !!!
нямаше да се сетя за метонимия![]()
Аз съм '90 и смятам, че матурата е на ниво 8-ми клас. Въпросите по български са откровено малоумни, а в "кой персонаж от кое произведение е" няма никаква литература.Първоначално написано от DimovB
//2008-ма си мислех, че по-прост от нашия изпит не може да съществува, но от МОН ми организират извънредна Коледа.:Д
тва са елементарните въпроси, които ти дават по 1 точка. какво искате? по-голямата тежест на изпита пада върху съчинението и върху въпросите със свободноизбираем отговор. а и целта на матурите не е да закопават зрелостниците.
Матурата наистина е лесна и не е нужно да си "по-опитен и зрял" за да я окачествиш като такава.А и всъщност идеята не е да е супер трудна, каквото и да си говорим е на някакво средно ниво и се предполага, че всеки завършват 12ти клас би трябва да е достигнал това средище.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
като е елементарна що масовите оценки са 2ки и 3ки
българчетата няма да поумнеят като им направят по-трудни изпитите. даскалите трябва да почнат да си гледат работата. изпитите са лесни, щото отговарят на работата, която са свършили учителите ни.
Защото, колкото и неприятно и да ми е, че го казвам доста неграмотни хора излизат от гимназиите.Аз не залагам единствено на училището, тоест то е важно, но всъщност човек се ограмотява и обогатява много повече като се интересува от неща, които дори не са част от материала в училище.Първоначално написано от DimovB
неграмотни са, щото вече не е като в едното време учителите да бият учениците, а учениците бият учителите и дисциплината е снижена до нула. съовтетно и хулиганите могат да правят каквото си искат и така повличат и другите.
Тук не мисля, че боят е добро решение, по-скоро признак на безсилие... Страх и уважение не трябва да вървят заедно.Още повече, че когато знаеш какво те очаква се озлобяваш, а злобата е в пъти по-силна от каквито и да е принципи и възпитание...Първоначално написано от DimovB
Не го схващай толкова буквално. Исках да намекна, че просто дисциплината трябва да се затегне и то доста стабилно. Защото нежелаещите да се учат пречат на желаещите.
е аз принципно си ги приемам нещата буквално и се впускам в досадно-излишни философствания, а относно преченето-да, напълно те подкрепям.Те повечето не знаят за какво живеят, пък за учене и амбиции в тази насока-да не говорим.
Защото масата са тъпи и мързеливи и напълно си заслужават заплатите от по 350 лева!Първоначално написано от DimovB
От труден изпит никой не е поумнял, но се е научил да полага повече труд и то истински труд. Училището не е поточна линия за бутилиране, че да ти напълнят главата.
Grumpy old madman
И в моето училище имаше хора, които се оакза, че знаят темите предварително..............
Само да не я анулират, защото ще забавят страшно много дипломите, а за чужбина няма никакво време за пускане на документи!
jebeš beyonce i neke lady gage dajte trube i rakije!
Именно.Mатурите не са ли един вид филтър ?Първоначално написано от Raybeez
Наистина ме е яд, че съучениците ми, които не знаят кога се пише "иа", кога "я", не знаят що е главна буква и кога тя се използва, не признават запетаята, като българин знак "СТОП", ще вържат тройката и ще отидат да кандидатстват.
Яд ме еееееееееее![]()
Когато не си учил, и по-лесен, и по-труден изпит да ти дадат, все отпадаш. Не е нужно да ни припотят, за да отсеят училите.
Абсолютно. При такъв безсмислен изпит, като матурата, не си заслужава изобщо да те напрягат. Който иска да се покаже, че много знае, да ходи да блъска с БЕЛ по изпитите на унитата. И без тва матурата се признава само от шепа вузове.
Да не говорим, че преди, като нямаше матури, селските тарикати още по-лесно си вземаха средното.
Няма да ги анулират!
Спокойна съм!
.. Няма да отделят пак толкова много пари за матури...
Супер несериозно отношение проявяват учителите, които са казали.
А днес чух, че на матурата по история темата ще е за Кирил и Методий. Казала го е отново учителка, която преподава в някакви курсове. Не ме интересува това, защото ще държа математика![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...