.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Малко помощ относно L-carnitine

От 6 месеца ходя на фитнес.Наблегнах на мускулна маса(а и преди не бях слаб) и сега като се оправи времето започвам да тичам,както и да пия L-carnitine.Мога да издържа 30-40 мин бягане.Спрял съм се на L-Carnitine Liquid 1000-ml .Въпроса ми е кога да го пия-в някои сайтове пише че ефекта му е от 3 до 6 часа след приемането му,а други-след 1?И тази опаковка ще ми стигне ли за 4-5кг изчистване при 2 дози дневно за 1 месец и 3 пъти седмично сутрешно тичане на гладно?

Супер фен Аватара на Valento
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр

Re: Малко помощ относно L-carnitine

Цитирай Първоначално написано от LifeFitness0
    От 6 месеца ходя на фитнес.Наблегнах на мускулна маса(а и преди не бях слаб) и сега като се оправи времето започвам да тичам,както и да пия L-carnitine.Мога да издържа 30-40 мин бягане.Спрял съм се на L-Carnitine Liquid 1000-ml .Въпроса ми е кога да го пия-в някои сайтове пише че ефекта му е от 3 до 6 часа след приемането му,а други-след 1?И тази опаковка ще ми стигне ли за 4-5кг изчистване при 2 дози дневно за 1 месец и 3 пъти седмично сутрешно тичане на гладно?
    Информацията е взета от тази тема: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=321996

Всичко за L-Carnitine и Acetyl L-Carnitine

Информация за Ацетил Л-Карнитин(ALCAR)

Всяка втора тема е за л-карнитин.
    Информация има на сайта, но кой да чете:
    Част от текста по-долу е взет от сайта (http://www.bb-team.org) и от чуждестранни сайтове.

Л-Карнитин

Какво е това?
    Л-карнитинът, или накратко- карнитинът е аминокиселина, която тялото ни произвежда от аминокиселината лизин, като за това е нужно наличито на витамините В6, ниацин, С , както и желязо, и аминокиселината метионин.

Какво е основното му физиологично въздействие?
    Основната функция на Л-карнитина е да служи като “совалка”, която пренася мастните киселини с дълга верига през клетъчната мембрана, за да достигнат митохондриите, където служат като “гориво” за енергия, нужна на тялото. Това е необходимо, тъй като мастните киселини трудно могат да преминат тази мембрана, понеже тя е непропусклива. Преминаването става лесно когато молекула на мазнината се свърже с молекула на L-Карнитина. Предимството на L-карнитина обаче не приключва дотук. След като молекулата мазнина бива изгорена, от нея се получават отпадъчни продукти, тогава карнитина се свързва с тях и ги прекарва обратно през клетъчната стена на клетката. Така действието на L-Карнитина е двойно веднъж -вкарва мазнината в клетката и веднъж - извежда ненужните продукти.

Какви са оптималните дози?
    Mежду 2 и 4 грама дневно един час преди тренировка.Течната форма се усвоява по-бързо между 20 и 30 минути.

Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му?
    L-Карнитинът е доста добре поносим от тялото, но все пак се срещат странични ефекти предимно при по-продължителна употреба. Те се изразяват в гадене, повръщане, стомашни крампи и диария.
    Тук ще добавя, че до момента във форума никой не е съобщил за странични ефекти !!!

Под каква форма се продава ?
    Продава се под формата на пудра(прах), таблетки(капсули), течен и ефервесцентен.

Примерен прием на л-карнитин:
    За да се засили ефекта се приема при въмозжност на празен стомах. - added - 27.02.2008
    Тренировъчен ден - приема се преди тренировка и вечер преди лягане
    1-2 гр. 60мин преди тренировка и 1-2 гр. преди лягане
    Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.
    1-2 гр. сутрин след ставане и 1-2 гр. преди лягане

Времето на прием преди тренировка се определя от формата на л-карнитина - течна или на капсули/таблетки !
    Приема се 1 месец и след това се почива 2 седмици т.к. организма се насища и просто карнитина спира да действа.

Л-карнитина се се комбинира успешно с почти всички фат бърнъри и др. такива продукти, като в този случай често самите продукти съдържат л-карнитин и трябва да се внимава за предозиране.

НАКРАТКО:
    Минуси:
    - страничните ефекти (както казах не се наблюдават, често ако има такива са най-вероятно от предозиране)
    Плюсове:
    + играе важна роля в продукцията на енергия
    + подпомага загубата на тегло
    + транспортира мазнините в митохондриите където се използват за енергия
    + подобрява мисловната дейност
    + забавя ефекта на стареенето
    + намаля симптомите на депресията
    + подпомага сърдечно съдовата система

Забележка: Темата се пуска по повод зачестялите теми "как да сваля килограми"
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

Точно затова пускам темата защото на няколко места видях други мнения.Един примерняма да го копирам цялото само това което ме накара да пусна темата) Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.

Източник: Карнитин (Л-карнитин) bb-team(не мога да постна сайта,защото съм нов потребител)

В статията която постна пише че е най-добре 1 час преди тренировка,а на други места съм виждал и 20-30мин преди.

Супер фен Аватара на Valento
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр
    Цитирай Първоначално написано от LifeFitness0
    Точно затова пускам темата защото на няколко места видях други мнения.Един примерняма да го копирам цялото само това което ме накара да пусна темата) Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.

Източник: Карнитин (Л-карнитин) bb-team(не мога да постна сайта,защото съм нов потребител)

В статията която постна пише че е най-добре 1 час преди тренировка,а на други места съм виждал и 20-30мин преди.
    Един инструктор ми каза че препоръчлителния прием на Л-Карнитина е 1 час преди тренировка.Нещо друго интересували те ?
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

L-carnitine се пие един час преди тренировка (даже и половин ако е течен понеже се усвоява по бързо от организма)

Супер фен Аватара на Neftochimic
    Град
    Bourgas

Re: Малко помощ относно L-carnitine

a, ако тренираш вечер?

..пиеш карнитина сутрин и вечер преди тренировка?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си