- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наднормено тегло, изследвания, МОЛ-ове
Аз го наричам сбъркани причинно-следствени връзки. Вината се прехвърля на другия, поради удобно и явно за нас качество.
Евреите са виновни за загубата на Германия в ПСВ.
Световната конспирация и тн.
За съжаление подобно мислене е адски типично, но никога не води до успех. Има една хубава книжка по въпроса - логиката на неуспеха.
Ех, предразсъдъци, предразсъдъци...
Grumpy old madman
Те и циганите са мръсни и крадливи заради дискриминацията и предрасъдъците, а не щото са си го избрали, нали ?![]()
Наднорменото тегло както и под норменото са свързани !
Идват от липсата на хранителна колтура още в началото на нашия живот , защото мързеливите майки тъпчат децата си с кроасани и пици вместо да им направят маджа !
От тук идва проблема не от другаде . Заляти от реклами за вафли и чипсове в които ни казват аджаба колко са полезни децата ни стават лоени топки.
Ще помоля Бианка да не коментира мен и моите права , защото точно тя е от хората с психически отклонения относно хранителните навици .
Прехранването също е голям проблем колкото и да не го разбират хората .
Не напразно в ресторантите порциите са по 200 гр защото толкова е нормално да се яде .
Българите са свикнали с идеята , че едно дете за да е здраво трябва да е дебеличко , нима е лъжа ?
Проблема с зътластяването трябва да се реши от възрастните , да се интересуват с какво и как се хранят децата им !
Моята майка като малка не ми даваше пари за джобове и пици а ми правеше сандвич и ми даваше плод . ТОВА е правелното !
Но докато има мързеливи родители непукисти ще има затлъстяващи деца
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Страхотен паралел правиш. Явно не си чувал за култура и не знаеш, какво се крие зад това понятие.Първоначално написано от ZipFail
БТУ мога да те заведа в няколко цигански къщи, където е по-чисто от вас.
Grumpy old madman
Аз пък познавам много повече злобни, слаби момичета, смятащи, че светът им е в краката. Повечето пълни млади момичета, които познавам са адски добродушни, винаги готови да помогнат и оценяват и малките неща. Да, килогорамите им се отразяват на психиката - едните се самоунищожават, други пък са такива, за които говорите и за съжаление, малко са тези, които успяват да се самосъхранят. Въобще не ме интересува дали приятелките ми ще са слаби или пълни.
Окей, явно си повлияна от нещо, явно имаш горчив опит с "пухкавелки", уважавам мнението ти, но то е на светлинни километри от моето. Според мен проблемът се корени другаде. Аз, като една " млада дама с наднормено тегло" не желая нищо от другите. Приела съм, че имам проблем и работя в посока отстраняването му. Но никога, абсолютно никога, килограмите не са ми пречели да общувам с други хора. И не съм нито злобна, нито комплексирана. Но съм огорчена от това, че пълните не са на едно ниво със слабите. От факта, че килограмите се намесват там, където не им е мястото. И ако нямах точните хора до себе си, вероятно и аз щях да се комплексирам и да се затворя в себе си. И да, след няколко месеца ще отслабна и ще бъда приемана по различен начин от останалите, без да бъда променена в никое друго отношение. Така ли трябва да бъде?Първоначално написано от strangler
И ти в момента много удобно прехвърляш хипотетично вината в другия.Първоначално написано от Canis_Dirus
Но аз съм ставала свидетел, как дебело момиче е казвало за друго момиче, което току-що вижда, "тая може да е по-слаба от мен, но е грозна, аз съм по-красива" без последното да е вярно. Слабото момиче не беше грозно.
Но реваншизъм да има.
Аз пък съм ставал много пъти свидетел, как слаби момичета коментират някоя "дебела свиня". И?Първоначално написано от strangler
Сега трябва да говоря, че всички слаби са злобни, защото познавам достатъчно слаби и злобни.
Респект за логиката на неуспеха!
Grumpy old madman
Казвайки дебела свиня, обиждаш някой който е по-пълен от теб, но това е защото си кофти характер.
Дебелото момиче, което цитирах го казва от комплекси, свързани с килограмите й. (това си лчии от думите й)
Слабите момичета не дават външен израз на комплексите с теглото си в отношенията си с другите, докато по-пълните го правят (съпостави примерите).
Затова и връзката килограми-характер при по-пълните е по-обичайна и съм си позволила да ги маргинализирам.
Аз съм дотук в темата обаче, не искам да обиждам никого, не искам аз да съм лошата, имайки предвид какво съм преживяла.
Лек ден на всички.
Слабото момиче пък го е казвало от завист заради оценки в чили, понеже дебелото е било щастливо омъжено и тн. и тн. Бе изобщо слабите са яко комплекс.![]()
Grumpy old madman
Защо свързвате килограмите с характра ваобще ?
Само сменяте темата
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Питай strangler. Тя има предразсъдъци.Първоначално написано от HexGirl
Grumpy old madman
не пропускаш дори и от разстояние...хаххах
What you give is what you get!
така е
и аз го потвърждавам, нищо, че съм момиче
нещо, в което не съм дотам добър, но да го кажа все пак :д - като не ти харесва нещо го променяш. точка. няма спирки. плащаш си цената. стига да не пречиш на другите, де. на теория обаче е лесно, знам.
иначе злоба, завист и пр.. винаги е имало и ще има. винаги има някой "по". а дали е ПО или ние го виждаме като такъв е друг въпрос.
E,конспирация, кво![]()
аз чух за това по радиото![]()