- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Любими цитати, мисли, 'крилати фрази', откъси...
по-скоро нЕма да е свърши никва и най-добре да си я свършиш сам!Първоначално написано от terrorclub
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
Уникално - If you don't share someones pain you can never understand them.
Това е истината за жалост....
"Като няма хляб, яжте пасти!"![]()
Audio ergo sum
"И ние пушим цигари Кент и ядем бонбонки тик-так"
сетете се сами от къде е
аа незнам мейна, не му се меся на tuzaro, че много гадна личност...
аз пала джапанките, дано не се обърка нещо тая вечер и пак да се видим у форона![]()
"Великата наука да живееш щастливо е да живееш само в настоящето!" - Питагор
"Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде!"
- Волтер
"На човек, който знае къде отива, светът му дава път!"
-Д. Джордан
"За сърце, което иска, няма нищо невъзможно!"
-англ. поговорка
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Като се сета колко малко ша сме живи и колко много време умрели...
''Мъжете изневеряват по същата причина поради която кучетата се ближат отзад - защото могат.'' - Ким Катрал
”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.” -Натанаил Хаутърн
''Ревността е страх от превъзходството на другия. ''
тия са ми любимите
tell me what i wanna hear . .
А защо изнверяват жените?Първоначално написано от settingSun
Колко кух трябва да си, за да направиш нещо само защото можеш!?
“This is the strangest life I've ever known.”
“Whoever controls the media, controls the mind”
“There are things known, and there are things unknown, And in between are the Doors”
"I love life because what more is there."
"Unbeing dead isn't being alive."
..."Your life is what your thoughts make it."
"Your life is what your thoughts make it."
"Veni. Vidi. Vici."
"You may not be interested in war, but war is interested in you."
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends."
"The only way to get rid of a temptation is to yield to it."
"There are no facts, only interpretations."
"Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"We have art to save ourselves from the truth."
"If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe."
"To love oneself is the beginning of a lifelong romance"
"Show me a woman who doesn't feel guilty and I'll show you a man."
"If you haven't got anything nice to say about anybody, come sit next to me."
"Show me a sane man and I will cure him for you."
"After I'm dead I'd rather have people ask why I have no monument than why I have one."
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."
"Смелата постъпка на Султана предизвикваше безсилната злоба на всички, които отдавна бяха загубили всякаква смелост. Нейната самонадеяност предизвикваше неподозирана ярост в тия, които никога не са имали своя свободна воля. Пренебрежението към установения от векове непокътнат ред в отношения, обичаи и нрави, в наготово приетите схващания за морал и чест хвърляха в тревога тия, които се бояха от всяка промяна; и най-сетне, храбростта й да защити открито своето право на живот, на лична свобода предизвикваше жестокостта на всички лицемери, които се задушаваха под тежестта на оковите, що сами си бяха надянали. Всички тия люде нямаха друго оръжие освен злия език и злия присмех. "
Димитър Талев, -"Железният светилник"
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
Then listen to me. Learn from me. I wasn't the best because I killed quickly. I was the best because the crowd loved me. Win the crowd, and you will win your freedom. - Proximo
Everybody lies - Gregory House
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Everybody lies - Gregory House
__
тфа също..
както и половината сценарии на сериала..![]()
)
"Veritas Vos Liberabit"-Истината ще ви направи свободни!
We'll drive. Keep driving. Head out to the middle of nowhere, take that road as far as it takes us. You've never been west of Philly, have ya? This is a beautiful country, Monty, it's beautiful out there, like a different world. Mountains, hills, cows, farms, and white churches. I drove out west with your mother one time, before you was born. Brooklyn to the Pacific in three days. Just enough money for gas, sandwiches, and coffee, but we made it. Every man, woman, and child alive should see the desert one time before they die. Nothin' at all for miles around. Nothin' but sand and rocks and cactus and blue sky. Not a soul in sight. No sirens. No car alarms. Nobody honkin' atcha. No madmen cursin' or pissin' in the streets. You find the silence out there, you find the peace. You can find God. So we drive west, keep driving till we find a nice little town. These towns out in the desert, you know why they got there? People wanted to get way from somewhere else. The desert's for startin' over. Find a bar and I'll buy us drinks. I haven't had a drink in two years, but I'll have one with you, one last whisky with my boy. Take our time with it, taste the barley, let it linger. And then I'll go. I'll tell you don't ever write me, don't ever visit, I'll tell you I believe in God's kingdom and I'll see you and your mother again, but not in this lifetime. You'll get a job somewhere, a job that pays cash, a boss who doesn't ask questions, and you make a new life and you never come back. Monty, people like you, it's a gift, you'll make friends wherever you go. You're going to work hard, you're going to keep your head down and your mouth shut. You're going to make yourself a new home out there. You're a New Yorker, that won't ever change. You got New York in your bones. Spend the rest of your life out west but you're still a New Yorker. You'll miss your friends, you'll miss your dog, but you're strong. You got your mother's backbone in you, you're strong like she was. You find the right people, and you get yourself papers, a driver's license. You forget your old life, you can't come back, you can't call, you can't write. You never look back. You make a new life for yourself and you live it, you hear me? You live your live the way it should have been. But maybe, this is dangerous, but maybe after a few years you send word to Naturelle. You get yourself a new family and you raise them right, you hear me? Give them a good life, Monty. Give them what they need. You have a son, maybe you name him James, it's a good strong name, and maybe one day years from now years after I'm dead and gone reunited with your dear ma, you gather your whole family around and tell them the truth, who you are, where you come from, you tell them the whole story. Then you ask them if they know how lucky there are to be there. It all came so close to never happening. This life came so close to never happening.
"Всички щастливи семейства си приличат,всяко нещастно семейство е нещастно по своему."
("Ана Каренина" Л.Толстой)
Щом трябва да изгоря,по-добре да се хвърля в някой пожар,отколкото да се задуша от въглища.
("Дамата с камелиите"-Александър Дюма син)
tell me what i wanna hear . .
Ебаси тъпотията.Първоначално написано от Nestlee
Обичам сама да размишлявам над живота и да си създавам сентенции. Понякога се припокриват с чужди такива, но поне знам, че сама съм стигнала до тях.
"Всичко е фикция."
Малко се дразня на цитати, но има някои, които съвпадат с моите изводи.
"Ние- това е повече от аз и ти." Б. Брехт
"Истинският войн печели битката без да влиза в нея." Не знам на кого е. ^^
От книги имам няколко наистина любими...
"...и затиснах с тяло сърцето си. То е като котаракът на съседите- не разбира от дума. Не разбира, че нея я няма. Сърцето е животно." "18 % сиво"
Аз си имам група за такива... http://www.facebook.com/pages/Love-E...6545842?v=wall
Иначе:
Очакването е половината от удоволствието!
Любящите хора живеят в свят пълен с обич. Враждебните хора в свят пълен с омраза. Същият свят.
Любовта остава,просто мъжете се сменят!
Любовта нито започва,нито свършва по начина по който ни се иска.
Тя е битка,война,израстване...
It's funny how someone can break u'r heart and u still love them with all the little pieces
Има хора, които не можеш да спреш. Появяват се в живота ти обречени да го напуснат.
Прегръщаш ги много силно, но най-доброто, на което можеш да се надяваш е да ги забавиш малко....
"Аз вярвам в теорията за единствения куршум.
Можеш да се влюбваш и любиш много пъти,но има само един куршум,на който е гравирано името ти.И ако извадиш късмета да те прострелят с този куршум раната никога не заздравява.." Майкъл Конъли "Законът на Бош"
“The reason people find it so hard to be happy is that they always see the past better than it was, the present worse than it is, and the future less resolved than it will be”
In your life you'll meet two special persons:
One who changes the way you see yourself and the world. And the other, who puts you back together after you've lost the first one.
"Аз живея моя живот и ти живееш твоя.
Не съм на този свят, за да сбъдна очакванията ти, нито пък ти, за да сбъднеш моите.Ти си Tи и Aз съм Aз...и ако случайно Tи и Aз се срещнем, ще е прекрасно. А ако се разминем, нищо не може да се направи.." Фриц Пърлс
Докато бяхме заедно, се влюбих лудо, после, когато се разделихме, се влюбих още по-силно!
Никълъс Спаркс
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
"Лекото отношение към живота го прави тежък "
думи които описват безотговорноста , лекия поглед към нещата ,лекото мислене и всичко онова което се отразява с всеки един изминал ден
Декадансът не е само търсене на изкупление, а преди всичко начин на живот.
Бегбеде
Понякога ни обзема чувство на тъга, което не сме в състояние да преодолеем. Разбираме, че вълшебният миг от деня е отминал, а ние нищо не сме направили. И тогава магията и изкуството на живота остават скрити за нас.
Трябва да се вслушваме в детето, което някога сме били и което продължава да живее вътре в нас. Това дете знае кои са вълшебните мигове. Можем да сподавим плача му, но не и да го накараме да замлъкне. - Коелю
И за мен времето е враг, но по друг начин. За останалите тече в една посока, а у мен се гърчи и извива, блуждае към земята, лъдето "никога" е по-истинско от "сега" ... - Брадли
ПП: Как сте позволили на хубавата тема да потъне в дълбините на форума..?!
И спря да се върти за миг земята..