- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата и всичко за нея
Абе, да ви питам, че от едно известно време съм забелязала нещо бая странно. Едно време - като съвсем хлапе - косата ми беше много права, сега я знаете повечето каква е, а иманно на метър чупка, на два завой ама с естествен обем. Когато се подстрижа на стъпала, обаче, само на стъпала, започва да се начупва и си е баш-баш чуплива. А аз на черта, клинец или нещо друго дълго като я нося, си е нормално права с чупката и завоя тука-таме. Това защо става така? Не че съм недоволна, определено, щот стои добре и естествено такова ама ми е чуденка. Не е като да е тежка, щото съм я правила и на половината дължина примерно, на черта, и си седи нормална. Защо само при стъпалата?
Предполагам, че като е на стъпала косата, не е толкова стабилна колкото когато е на черта. В смисъл... ако приемем, че имаш единица коса (или 10/10 ), цялата тая единица на една дължина е по-стабилна, отколкото ако си на 5 пласта примерно, за всеки от които ти трябва 2 части коса, т.е. 2/10 :Д
Имам въпрос и аз. Искам обемна коса с такива завиващи се пластове - https://www.youtube.com/watch?v=ajzjDvgSE5U.
Моята естествена е почти права и изключително тежка. Проблемът: Когато е дълга, е почти идеално права, но няма никакъв обем. Когато е по-къса, има обем, но не впечатляващ, обаче стърчи покъртително във всички посоки и трябва да се изправи задължително. Аз си я изправям и когато е дълга.
Наясно съм, че нямам предразполагащ тип коса за тази прическа, но ми се иска да опитам. Естествената коса на мацката: https://www.youtube.com/watch?v=Jq73...lfmFY&index=31 - с други думи, тотално различна от моята
Знам, че резултатът се постига с вид подстрижка и използване на подходящи продукти. За подстрижка имам идея, ще пробвам сама, но какъв продукт можете да ми препоръчате? Използвала съм само серията за обем на Джон Фрида - синята, обаче тоооолкова ми изсуши косата, че я чувах как се къса, когато я реша само с пръсти. Предполагам, че ще си трябва шампоан, балсам/маска плюс някакъв спрей за преди обработка на косата. Готова съм да дам малко повечко пари за продукт на Bed Head.
Важно: Няма абсолютно никакъв шанс да успея да си издухам сама косата с четка и сешоар. Нулев просто.
Тип ролки биха били окей като идея.
Ще се радвам на каквито и да било препоръки.
Едит: Ето какво гледам в момента:
http://www.bedhead.com/en/#/products...ng/motor-mouth
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-07-2015 на 15:17
ЗАщо нр пробваш с мини сешоар, ако ти е трудно иначе? С издухване най- добре се получава този резултат, както знаеш,де. Но наисина те съветвам да пробваш.
Аз бих предложила от въртящите се четки, които излъчват топлина, точно за подвиване стават много добре.
За продукти нямам идея
За изрусявана коса налага ли се да ползвам продукти за боядисана ? Мога ли да карам само на маски с масла ? ;дд
В момента попита дали можеш да поддържаш цвета или дали можеш да го сваляш с всяко използване. И двете можеш, хах.
не мога да разбера защо се боядисвате, като си нямате никаква представа кое как става.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Шампоана и балсама на Bed head дават много хубав обем ако ги ползваш редовно и правят косата "squeaky clean", но и те изсушават след известно време..или поне при мен. Пробвай на Aussie ausome volume (май така се казваше серията или нещо подобно) пак балсама и шампоана заедно. Любими са ми, а и са по-евтини от Tigi bed head.
Май веднъж беше споменала, че косата ти е мазна в корените и суха към краищата (не съм сигурна дали беше ти или някой друг) И аз имам същия проблем, опитай се да слагаш балсам само в краищата и използвай някое олио за коса пак само в краищата.
Лоренцо, Aussie ще я пробвам задължително, още тази седмица ще си купя нещата. Мисля, че ще изчакам до края на лятото, за да се подстрижа по начина, по който искам, опитах онзи ден, но прекалено къса ще ми стане косата :д (и да, сега имам един кичур, който е с 3 см по-къс от останалите, тръпна в очакване дали ще се види, когато си изправя косата). Мисълта ми е, че до Bed Head ще прибегна след 3-4 месеца евентуално
Ти някога в живота си балсам ползвала ли си? Реторичен въпрос е.
Трай си тогава.
Тъй, в разговорите за скъпотии, да се намеся с нещо доста по-бюджетно. Някоя ползвала ли е комбинацията Тривитаминол+Екзематин? На животински косъм правят чудеса на плешиви участъци с няколко ползвания, но нямам отзиви от хора.![]()
Днес съм много бъбрива.. :Д
Преди няколко години ползвах само тривитаминол, втривах го с памук в корените, оставях го да поседи няколко часа и си миех косата. Доста е мазно и неприятно, но определено имаше ефект. Косата ми почна да се сгъстява след 2-3 месеца.
Тва за животинките ли беше?
Аз от домашните маски съм правила само газ мас оцет и такъв.разкош ми стана косата. Жалко, че вече съм се докарала в положение, в което само ножицата би я оправила (
Екзематин дори не съм чувала. С тривитаминол правех едно време, добавях жълтък. Уж имаше ефект (косата ми беше мнооого изгоряла от слънце, подстригах я супер много, за да махна изгорялото и исках бърз растеж). Растеше си, ама не мога да кажа, че съм станала Рапунцел. Повече ефект виждам от продуктите, които ползвам сега. Като цяло мисля, че човек трябва да си намери "своите" мазила, т.е тези, които на него си му действат добре. Ама трябва много време и горчив опит.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Пантерке, мерси.
Имам си и още един въпрос. Мисля да се правя тъмно червена и питах фризьорката си - каза „кана, друго не позволявам, щото ти е много хубава и жива косата, а с боя ще я увредиш“. Съгласих се, щото мисля същото. Ама си търся някаква кана, която да е изпробвана. Тази на пакетчетата в цвят бургунди ми казаха, от кварталните козметични магазини ама става ли за нещо? Да не е да си изсипя солидно количество на главата, да я чакам часове наред и да не стане нищо, щото е неква долнопробна? Черната съм я пробвала ама ми е тъмна косата та не се забелязваше особено, че е мацана.
И още нещо - с каната по същия начин ли трябва да избягвам масла и да ползвам шампоани и балсами/маски за боядисана коса? Тя така или иначе ми расте бързо косицата, ще се мацам редовно ама все пак да си питам.
Последно редактирано от tori : 06-09-2015 на 20:32
В този ред на мисли, за къната... Има ли смисъл, ако ще се вапцам кафяво, да вземам къна, защото предишната ми фризьорка беше твърдо анти настроена спрямо къната в цветове, различни от червено (нали естествената е червена)? Ако не, предложете някаква по-бюджетна боя, която покрива бялото добре (че на мен това ми е мъката). Досега си ползвах няква мега долнопробна за 2 и нещо, но последния път нещо се случи и още докато се мажех, главата ми започна да дими.и тоя феномен никой не успя да ми го обясни, но в общи линии ме е страх от тая боя.
тая къна е готова, прави косата супермека, мирише прекрасно и е някакви си смешни 3лв
препоръчвам ^^
Мерси! Къде мога да я открия? Лили, ДМ, Ивис? Квартални магазинчета?