- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Срината имунна система
Здравейте, аз съм момиче на 14 години и искам да споделя някои проблеми и да попитам въпроси свързани с тях. Зопочвам от самото начало.През месец: Февруари-леля ми,братовчед ми и майка ми бяха болни от морбили;Март-си пробих езика Април- правих секс с момче,което беше болно не се разбра от какво ,но имаше шарка.Разбирасе когато го правихме се водеше,че е оздравял...Аз след няма и седмица също се разболях от незнаина болест с много сърбящ обрив,гнойна ангина,но най-интересното беше ,че нямах температура или отпадналост,нито главоболие ,или загуба на апетит (а всичко това го има във всички "шарки") водиха ме при инфекционисти.личния лекар още няколко други лекари ии така не се разбра какво ми е(предположенията бяха:морбили и монуклеоза). Май-от някъде лепнах гнойна ангина и всичките ми лимфни възли са подути особено единия е много страшно подут;отново ходене по лекари глупости )отново единия от многото лекари,които ме прегледа каза,че е монуклеоза,друг пък отрече..) накрая след 3 месеца по дупката на обицата на езика имах гной,но беше малко,лекарите решиха ,че е непоносимост към метала,въпреки ,че той си беше медицински,та махнах обицата сега отново съм на антибиотици и още 100 вида лекарства.И въпросите ми:
1.Ако някой знае някоя по строга диета за подхранване на организма (имам предвид да не е "ми яж плодове зеленчуци" това си го знам) ?
2.Някакъв метал,който да е по чест от медицински?
Диетата не знам дали е добра идея. Има лекарства за укрепване на имунната система, но трябва да се посъветваш с лекар.
И не мисля,че имунната ти система е срината.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
витамин C и калорична храна и никакви студени глезотии
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Жен шен и пчелно млечице- скъпо удоволствие е. Един флакон струва около 3 лева. Подсилва и паметта.
Не е зле да се консултираш с лекар, вместо да пишеш по форуми и да се самозалъгваш с диети, пиене на витамин Ц и хранителни добавки. Има много препарати, които се пият с цел овишаване на имунитета. Няма да е зле да те види УНГ, а ако прецени, да изследваш титър на Ig.
Като пиеш антибиотици при съмнение за инфекциозна мононуклеоза, не се ли обрина? Диференциално броене правиха ли ти?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ако има инфекциозна мононуклеоза НЕ би трябвало да има обриви. Ако и се дават някакви антибиотици, то това са пеницилин и гентамицин. Увеличените лимфни възли се лекуват с риванолов компрес (памук напоен с риванол и обвързан около главата И УШИТЕ). Прави се вечер и се маха сутрин. Спи се с него. Прави се компреса до спадане на лимфите. За гнойната ангина си си правила т.нар. "гаргара" - смес със вода и кислородна вода (наситена кислородна вода) /за да не се изгориш, слагай кислородната вода къмто водата в отношение 1 капачка кислородна към 200-300 мл. вода. Това е ако си по-пухкава. Ако си по-слаба - по - малко пероксид/. Принципно налепите в гърлото вдигат температурата, но ти казваш, че нямаш, може би си ги изчистила....монуклеозата се нарича още "болест на целувката" и се предава единствено по слюнков път или с носов секрет, така, че е нормално да си се заразила от момчето....Първоначално написано от kalpazanka
И сега малко извън темата, не смяташ ли, че на 14 е нормално да правиш секс? На първо време не носи обицата.
^Дай на някой със съмнение за инфекциозна мононуклеоза Аугментин например и стой, та гледай дали няма да се обрине, ако действително е с инфекциозна мононуклеоза.![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
^ Аугументинът при остра гнойна ангина и мононуклеоза изобщо не действа. А за обрива - най-вероятно е алергия към определена съставка в лекарството.
Отказвам се да обяснявам вече.
Не е нужно да ме апострофираш, че при EBV (а и изобщо при вирус) АБ е безпредметен.
Е като не действа защо реши,че и се дава пеницилин?Първоначално написано от Lucho
Тук говорим за възпримчивост на организма не за действие
Антибиотик може да се даде и като превантивна мярка срещу бъдещи инфекции.
Според теб защо понякога на болни от грип им изписват антибиотик заедно с другите лекарства?
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Относно монуклеозата четох много статии и само в 5% от случайте има обрив.
Диетата е начин за подсилване на отслабналата имунна система (отслабнала е защото през две седмици се разболявам,което не е нормално.Ако не беше срината поне щях да карам болестите леко.) и ми се стори добра идея.
Диетата е начин на хранене.![]()
Викайте Хаус!
Докато имаш гной където и да е имаш имунна система, защото гнойта са мъртви левкоцити, геройски паднали в боя с болестта(знам, че звучи детски просто, обаче е така). Щом са паднали, значи са се борили. От къде започна обрива? Кой от симптомите беше първи - обрива или ангината? За сега стой без обица изобщо, защото не помага по никакъв начин с войната, а по-скоро може да разсейва организма. И още едно нещо - кои лимфни възли са ти подути? Тези под долната челюст?
Skype -> lucasboy_k
FaceBook -> LucasBoy
Default за навсякъде -> LucasBoy
Лимфите освен там се увеличават и на други места. Под мишниците - също, може в коремницата както и на други места.Първоначално написано от LucasBoy
Да де, аз затова питам, понеже къде има проблем там най-много се подуват понеже произвеждат повече и по-бързо антитела. При гнойната ангина предполагам, че са тези под долната челюст, понеже са най-близо, но ако има някаква инфекция може и там да са подути.Първоначално написано от Lucho
Междудругото постарай се да си пиеш антибиотиците точно когато трябва. Не е проблем да подраниш с 30 минути да кажем, но ще е проблем ако закъснееш с час или повече, понеже нивото веднага пада и ефекта спира, даже може да спрат да ти действат.
Skype -> lucasboy_k
FaceBook -> LucasBoy
някой май ме повика
при така описната клинична картина при описаното полово поведение ПЪРВОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ е тест за HIV!
при отрицателен резултат ще се обсъждат вероятните три останали варианта.
темата разбира се най-вероятно е ебавка, но това не пречи тя да бъде проиграна по правилата на мед. изкуство.
подсказка: момето е с вирусна контаминация
Не мисля,че темата е "ебавка"!
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Казах ,че 1вия път имах обрив сега втория нямах.А за първия, 1во се появи обрива, после имах само 1 лимфен възел подут (този ,който и сега още ми е много подут от дясната странапод брадичката) сега обрив нямам.Първоначално написано от LucasBoy
batkodoki не е ебавка ! В момента са ми останали 2 налепа ии отидох на училище срешнах се с една приятелка и тя ми каза ,че си е говорила с идна друга наша приятелка за това ,че от както правих секс с това момче все съм болна и ми каза,че ще ме заведе да си направя изследване в някаква лаборатория в кв. Дианабад днеска цял ден съм под напрежение ,че наистина може да ме е заразил с СПИН.Не е шега работа.. И си мислех до те питам на лс след колко време след секс се прави изследването от HIV![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може да те е заразил с нещо и ако е СПИН, то си хванала голяма случайност. При СПИН симптомите се проявяват след поне 3-4 седмици с обрив по нежните тъкъни първо, отпадналост, някоя съпътстваща болест. Обаче при теб може да са се проявили по-бързо, понеже може би вече си била заразена с това, от което са били болни в семейството ти и имунната ти система се е борила с него, но HIV унищожава имунната система и следователно болестта се развива по-бързо. Не искам да те плаша, естествено това е най-лошия сценарий, все пак си направи изследването. Дано да ти няма нищо и просто да си болна от ангина и да те е полазил паяк за обриваНе че това звучи добре, но предвид другия вариант...
Skype -> lucasboy_k
FaceBook -> LucasBoy
Налепите опита ли да ги изчистиш с нещо? Ако да - с какво?
Да ги чистя?? Ами не.Но пих антибиотик Оспексин,компреси носих,мед,орбазон общо взето това ми бяха лекарствата.А и лекаря ми маза сливиците с йод.
sucks to be you
Way, way down inside, I'm gonna give you my love, I'm gonna give you every inch of my love,
Gonna give you my love.
http://www.last.fm/user/iommi55
Подути лимфни възли и ангина? А запушен нос да няма? Мононуклеоза е това, моето момиче, аз я минах преди месец. Отивай в болница и да те слагат на системи. До 1 седмица си като нова. И си вземи центрум витамини.Първоначално написано от Nowa
При всички случаи няма да е лошо да се отървеш от налепите. По модерния начин, биха ти казали да си правиш гаргара с кислородна вода + вода. Обаче, по-ефикасния начин е опитно медицинско лице внимателно с марля усукана около пръст с малко сода по внимателен начин да се опита да се изстръгнат налепите. При всички случаи консултацията с лекар е задължителна. Иначе.....сега как си? (ПП - Накрая установи ли се каква е била ангината? Бактериална или мононуклеоза?)Първоначално написано от Nowa
Не плаши детето.Не е задължително да ходи в болница(мононуклеозата й може да е в по-лек вариант.. ). Една приятелка кара тази болест вкъщи на лекарства и после 6 месеца и беше забранено да спортува.Беше й назначена и диета.Ходеше често на кръвни изследвания..Първоначално написано от noproblembitch
Колко приятен начин на лечение ! :Pналепите се махат по лесно ако ядеш сладко от боровинки (ДА!)![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn