Цитирай Първоначално написано от shadow4e
Всеки месец ли?! Моето на половин година. Довечера като се прибера ще прочета какво пише на листовките на хапчетата, че ме разтревожи. Последните пъти взехме други и да не би на тях да пише на всеки месец и да си разболея звяра.
Не се стряскай! Както казах мненията на ветеринарите са различни и често си противоречат по този въпрос. Хапчетата за вътрешно обезпаразитяване товарят черния дроб и особено за бебета не е препоръчително да се дават прекалено често, особено Празимек пък. Той не е полезен за палетата и въпреки не особено здравословната си формула е единствения препарат на пазара, който предпазва от дирофилариоза (паразит в сърцето на кучето, който се пренася от насекомите през лятото). Чувала съм да казват, че се дава хапче през 6 месеца, през 3 месеца или 45 дни са най - често срещаните мнения. Периода се смята според това за колко време едно яйце на една тения би могло да се развие и да достигне полова зрялост в организма на животно. Целта на честото обезпаразитяване е този цикъл да се прекъсне и да се изчисти животното преди гадовете да почнат да се размножават в него. Може и да има някакви нови хапове с остатъчно действие, просто на мен такива не са ми известни.