(темата беше вдъхновена от някакъв индивид, който се оплакваше от турци и цигани, и му бяха заключили темата, та идеята е тук да се направи една обща и по-цивилизована дискусия.)
напоследък много ми се навъдихте такива дето разпространяват тази сентенция/лозунг(или каквато е правилната дума) или пък заемат позиция на националисти граничеща с нацизъм. имам въпрос към народа. какво е 'България над всичко!!!' за вас? философия в живота или 'мързелива подкрепа' към родината?
а според мен не помагаме на България с такива надписи и заявления по форуми, скайп и такива работи. смятам, че можем да уважим нашата родина като бъдем достойни хора и помагаме на ближния(брата българин, нали?), като мислим в преспектива и не гледаме как да прекараме другия.
доста от хората, които разправят наляво-надясно 'България над всичко', просто си седят на задника, псуват, недоволстват, от време на време прекарват някой типично в стил Хитър Петър и в крайна сметка не правят нищо по въпроса да направят света едно по-добро място. по-отворените от тях от време на време понабиват и по някой циганин, ей така, за разнобразие.
идеята ми е, че вместо да дрънкаме неща от рода на 'България над всичко', можем да се стегнем малко, да не цапаме и потрошаваме местата, където сме били, да не ментим човека до нас при всяка възможност, защото впоследствие и ние ще бъдем изментени, да си помагаме и подкрепяме, защото не си ли помагаме един на друг, няма кой да ни помогне. и т.н.