За разстителните храни не знам,но за животинските храни мога да кажа,че първо се продават като охладени,ако до два дена никой не ги купи се замразяват и се слага друг етикет.
Има и втори вариант директно да се продават като замразени,но там вероятността за измама в теглото е оргомна.По опаковката не бива да има цепнатини или да има прекалено много лед или вода.Или охладено пиле което е замразено,после размразено и е сменен етикета,за да сте сигурни,че месото е прясно без значение от какъв вид е просто го натиснете с пръст,ако месото възтанови предишната си форма то е прясно ако остане вдлъбнитина значи,че мускулите са загубили напълно своите свойства и месото не е прясно.
На етикета трябва да пише вида на месото,неговия тип(замразено охладено)тегло,дата на пакетиране,телефон и адрес на фирмата доставчик.
При нарушение се подава оплакване не към магазина,а от към фирмата производител.
Няма да ви казвам какво съдържат колбасите,че ще си изповърнете червата.Един съвет не яжте кренвишри.
2 Луканката и другите суджуци също и кйазера се правят от първокачествено месо там може да сте сигурни ако вътрешността на колбаса е по-тъмна на цвят не е страшно просто не е узрял.