И аз миналата лятна ваканция имах същия проблем, но с моята стара стая. Мебелите бяха чисто нови, хубави и лъскави, ама ние тъпаците решихме да палим наргиле и да се напием с водка. Е напихме се, дръпнахме мъркучето на наргилето, то падна на бюрото и въглена направи дупка....ама аз като едно изобретателно момиче взех бежов лак и залях дупката с него(тя беше дълбока). После само минах с кафяв молив лекичко и направих няколко линии, понеже бюрото е дървено,а дървото нали има резки. И накрая го лакирах цялото с лака на дядо, че да не си личи и изобщо не се вижда, че някога там е имало дупка. По същия начин направих към 5/6 дупки на пода и тях също поправих така, като естествено предваително премахнат изгорялата част.
За килим нз...защо не го скъсите малко, ако ви бива в шиенето? Режете както е дупката една линия през целия килим и махате изгореното и после двете здрави пърчета ги зашивате едно за друго. Не ми се вярва дупката да е толкова голяма. Ако наистина не е толкова голяма и килима не е от скъпите, а е менте пробвайте леко със запалка, но в неопитни ръце ще стане даже по-зле.