.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Фибри, мюсли овесени ядки

Бих искала да знам кое предпочитате и защо?

Какво значение има ?

Град
    гр. Пловдив
    ^ a кое е по-полезно?

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Вие явно сте коне, щом ядете овес.

Фибрите са влакнести съставки в някой растителни продукти, които не се усвояват от човека, един вид минават през хрансмилателната система. Както например и слънчогледовите люспи, или доматените такива. Интересно обаче защо никои не смята слънчогледовите или доматените люспи за страшно полезни.
    Тревопасните животни могат да ги разграждат благодарение на колниите бактерии, които живеят в стомасите им и така си синтезират протеини (които иначе няма как да се набавят само от растителна храна). Хората обаче нямаме такива колонии, пък и стоамсите ни са устроени по много по-различен начин.

Това, че фибрите помагат за храносмилането е доста готин мит - ние не смиламе храната като кокошки, нито преживяме като крави. Храносмилането при нас е химически процес.

А споменах ли, че повишено съдържание на фибри в храната се свързва с повишен риск от рак на правото черво?

Освен това мюслито е богато на захар и повишава инсулина, които е анаболен хормон - сиреч казва на тялото да трупа

Дий!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Мистер,

добре са ви научили да подкрепяте животоненавистната система

Споделете някой интересен факт и за свинското, моля..
    Е кажи кое от написаното от мен не е истина? Просто казвам, че закуска богата на въглехидрати и фибри не е оптимална за сваляне на килограми, нито е толквоа зравословна.

А най-жавният факт за свинското е, че е много вкусно
    Grumpy old madman

Мистер,

и от хероина ни става готино.

А и закуската, която споменах също е доста вкусна... за разлика от мазньоча, който ни се събира в червата.
    Типично. Никакви аргументи по темата и се извърта.

Всичко написано от мен може да се прочете в учебник по биология. Как са устроени стоамсите на тревопасните и как на месоядните.
    А иначе събирането на храна в червата наречено запек често е причинено от недостатъчно количество поети мазнини.

Също така да отблежа, че предпочитам месо от щастливо расли сред природата и пасли на воля животни - по-вкусно и здравословно е.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз преди съм си купувал смесени, слагам ги в купа и слагам кисело мляко отгоре, разбърквам и ям. Не ги чакам мн мн, пробвал съм само овесени ядки, ама с една лъжица изяжадам едно мляко.
    n00bs

Мега фен
    Град
    <3
    Нито едно от 3-те гадости.

Не е ли то една мазна баничка...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

ОТ време на време ям мюсли с прясно мляко....но НИКОГА не бих се отказал от МЕСОТО,но през определен преиод от време,почвам да постя,за няколко дена и след това пак по същият "път" и съм си перф.
    Нямам нужда от диети,фитнес и така.

Супер фен Аватара на PIF
    мюсли с плодове и кисело/прясно мляко
    за предпочитане е прясно, по-бързо омекват и не се смесват вкусовете
    Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

Колкото и написахте за свинското, мистер

Вашият единствен довод беше, че е вкусно - защо премълчавате? Нима е толкова полезно?

Хубава добавка направихте, че предпочитате свободни животни, а такива ли ядете?
    От домашно отгледано прасе е най-полезно. Промишлено отгледаните имат лошо съотношение на омега 3 към омега 6, но това се преживява.
    Причината да не ям свободни животни е само една - цената. Разликата е от порядъка на едно 3 пъти, ако не и повече.

Но заявявам, че свинското няма никаква връзка с инфарктите. Заявявам също, че холестерола не е причина, а показател. Заявявам също, че витамини А и Е частично Б, както и омега 3 мастни киселини могат да се усвоят пълноценно само от животински източници.

Казаното мога да подкрепя със статии от медицинки лица и проведени контролирани медицински излседвания.

Също държа да се отбележи, че низшите бозайници (тревопасни) (което не значи, че всички тревпасни са низши) често ядат сбствените си изпражнения, за да си набавят витамин Б12. В крайния си екстремизъм една веганска група в Англия консумирала екстрати от собствените си изпражнения за да си набави витамин Б12. Предпочитам да си набавям този витамин от свински и телешки черен дроб, отколкото от ексткрементите си.
    Grumpy old madman

Град
    гр. Пловдив
    Защо си мислиш, че не знам какво трябва да ям, за да отслабна и набивам цитирам "мазно на закуска,обед и вечеря"...

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Нито едно от 3-те гадости.

Не е ли то една мазна баничка...

Която щастливо да ти запуши артерииките, за да можеш на 40 години да се насладиш на някой тромб...
    Така да бъде. = ) Аз и без това мисля,че няма да живея до старини.

А и какво им е гадно точно??
    Не са ми вкусни. Та един хляб ще ми е по-вкусен.
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    И сухи (само за да опитам) и с прясно мляко (понеже не обичам кисело) И по двата начина не ми харесват. Майка ми беше взела някакви...с които си хранех морското свинче (и котката на съседите много ги обичаше)
    4XCOKИ

Мистер,

редовно консумирам Hackepeter, което е вид сурова кайма, също така сурово мляко. Нямам проблем да консумирам сурови яйца. Но предпочитам готвено.
    Вие също не консумирате сурови картофи, жито и ориз предполагам.

Аз не съм опитвал да обърна спора на за и против месото. не аз пръв споменах свинското. Вие попитахте за него.

А колкото за Б12 - просто низшите бозайници имат много по-малка (някои и никаква) нужда от него. Висшите обаче имат. Месоядните си го набавят с месо (главно субпродукти). Човешкият организъм също може да синтезира Б12, но това се случва в червата и то доста назад, така че не можем да го усвоим, а го изакваме.
    Grumpy old madman

Град
    гр. Пловдив
    Да, може да намериш цитати, в които съм упоменала как за закуска съм яла свинско, както и за обяд и вечеря, но не и че този метод ми е помогнал да отслабна или че е полезно.

А вярно ли е, че можеш да си ускориш матаболизма като примерно ядеш по малко, но по-често?

Реално месото и субпродуктите могат да се ядат сурови. проблема не е в храносмилането, а в раздробяването. Всеки вид месо може да се изсуши при подходящи условия, но човек е започнал да си готви храната и са настъпило промени в организма.

Но ще се радвам да сравним цялата храносмилателна система от устата до ректума. Защото тя не е само черва и обща дължина, а дължина спрямо тялото. не е само апендисит, ами и жлъчка.

Отделна тема?
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от AcrossYourFace
    А вярно ли е, че можеш да си ускориш матаболизма като примерно ядеш по малко, но по-често?
    Бързия метаболизъм самоцели ли е?
    А какъв е тогава метаболизма на хората, които се хранят циклично - един път на денонощие например?
    Grumpy old madman

Град
    гр. Пловдив
    добре, кажете една подходяща закуска за ВВД, моля

Мега фен Аватара на billytalent
    Град
    Карлово
    всичко в една купа с кисело мляко и малко мед за закуска.. чакам го около 10-ина минути да се "разкашка"...
    И аз така ги обичам.
    Иначе знам,че за диета по-добрият вариант са Овесените трици.
    Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!

Аз нямам нерви и нужните познания, ако искаш мога да те зарина със статии, трудове и т.н., ама не ми е интересно да започна да сравнявам зъби, слюноотделяне, пропорции на червата и т.н.
    Няма нужда. Не е за това темата. Достатъчно оспамихме.
    Задълбаването следва да се случи на бира с пържени картофи със и респеткивно без сирене, или друго подходящо мезе

Чери за ВВД - Мюслите ще са ти перфектни. Ама нали знаеш, че на ВВД батковците във фитнеса качват?
    Grumpy old madman

Град
    гр. Пловдив
    Добре, моето нали е три дни НВД и един ден ВВД.
    Всичко, което го знам, го знам от теб!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    докато е ВВД трябва поне 30 минути кардио на ден

а иначе аз си ям овесените трици и си ми е добре
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    гр. Пловдив
    Правя тренировки и упражнения + тичане и стречинг!
    Закво само ме хулиш така, че не знам нищо..
    Виж, имам някаква информация, но е нормално да не е пълна и завършена. Липсва ми нещо, усещам се, но и не е битер като да не знам нищо.

А и точно одеве се замислих преди да ям, по-така философски, че точно резултата от хранителния режим ще е по-мълък, отколкото при спортуването...
    А и аз не искам някакво експресно сваляне на килограми, защото от сваляне на килограми до загуба на излишните мазнини разликата е оттук до небето.

БлудиФ, тичането го правя на 2рия ден НВД.
    Супер много се обърквам ето така като всеки ми казва различни неща.
    ....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си