Цитирай Първоначално написано от Extremescream
Цитирай Първоначално написано от Foreverbg
Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
На мене книгите изобщо не ми обогатяват нещо и само си губя време с тях, затва вече не чета
Ти и без това нямаш какво да обогатиш.
OWNED
И не само той,то 80% от българите не си ползват сивото вещество.Ако го имат.....
Я ми кажи като чета книга как си използвам сивото вещество?
Най-малкото един средно интелигентен човек не би задавал такива въпроси,но все пак ще отговоря.
Като четеш ти вникваш в сюжета,в смисъла на книгата.От там може да се разсъждава ти какво би направил в тази сиуация,как би реагирал,това в момента ако се случи какво би направило обществото.
Литературата ти дава храна за размисъл-за моралните ценности,за развитието на човечеството,за големите и вечни проблеми.Да,предоставя различен начин за ползване на мозъка от математиката и други точни науки,но все пак си ползваш сивото вещество.
Точно това е проблема. Аз не мога да разсъждавам върху текстове. Примерно "Какво е искал да каже автора с това изречение?", "С каква цел е използван еди кой си цитат?" и подобни просто не виждам смисъл в тях и не мога да отговарям. Затова по литература имам 4 (те добре, че са есе-тата да изкарвам 5ци и то на хумонитарните есета, не на литературните). Иначе по всичко друго имам 5-6. И затова съм решил да се занимавам с точна наука,а не с некви фантастики и разсъждения. И все пак не забравяй, че на който му върви литературата, не му върви математиката. Е при мене е обратното. Сега съм именно в паралелка със силно изучаване на математика и как може от 30 човека само на 3-4 да им се отдава литературата?

Олеееее!Аз не говоря за писане на есета,а за чисто и просто осъзнаване на проблемите в книгата и замисляне върху нея.Авторът каквото е имал да казва го е казал.Ти трябва да помислиш какво би казал ти на негово място или на мястото на героите му.Има разлика между литературата в училище и литературата по принцип
За есетата беше просто добавка. Значи книгите, които имаме да ги четем през лятото ги учим през годината и разсъждаваме върху тях. Аз не мога да разсъждавам и не мога да се поставям в некви фантастични ситуации. И като се поставя в някоя ситуация и кво? Няма какво да спориме. Ти си чети книги, аз ще си решавам задачи