- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не знам вече какво да правя ...
Накратко ..
С най-добрата ми приятелка се познаваме от близо 4 години.За тези 4 години и аз,и тя се променихме ужасно много.
От близо 1 месец постоянно ми мрънка как съм се държала,как й говора и т.н. Ще дам пример ако трябва как и говоря:
Тя: В 8 часа пред нас.
Аз: Става ли към 6?
Тя: Не искам към 6.
Аз: Ем добре явно не е каквото искам (и се смея.) (казай й го на шега)
Тя: Оф аре казвай в колко искаш?
Аз: Просто се шегувах
Тя: ХАХ ;]
Хубаво обещах й да се промена. И к`во ? Аз се променям ,а тя само се възползва от добротата ми и си играе с мене. Пример:
Аз: Елате вие пред нас. Аз няма да мога да дойда.
Тя: Хах. Винаги се променя всичко в последния момент.
Аз: Казах ти каква е причината да не мога да дойда.
Тя: Не обичам така всичко да се променя.
Аз: Става въпрос за здравето ми ... Аз винаги бих направила жертва за приятелите си. Няма значение дали обичам или не обичам.
Тя: Хах ае само да не ми правиш намеци.
По-предния ден бях на море и си писахме по скайпа и си поговорих с нея за държанието и и тя: ХАХ ще се променя ,когато и ти се променишш беОбясних й ,че не мога да издържа вече така. Всееки ден се тормоза.Казах й ,че тя като се държи по този начин и ме кара и аз да се държа така с нея. Отговорът й беше : Разбира се. И айй ся излез от скайпа,защото не ти изнасяяяяяя ;]]
![]()
Не разбирам какво иска от мен. Винаги права всичко за нея. Когато се караме гледам да отместа темата,но тя не обръща внимание и я започва отново. После казва,че все я изкарвам виновна. Казва ми,че постоянно й се дърпам. Добре де вижте как ми говори и после аз съм се дърпала.
Всеки ден ми казва,че ще спре да се държи така,но продължава.
Казах й ,че нейното държание ми влиае да психиката. Отговорът ест беше: mi i na men ne mi iznasq be ne si edinstwena are razberi go nakraq
Аз ли съм виновна ? Аз ли греша някъде ? Не знам,не знам вече какво да права. Не издържам.
Моля ви за някакви съвети..
ПП: Тези,които мислят да ме нападат или да пишат коментари от сорта на : Бебешки работи просто да не пишат.
ПП2: Ако има значение аз съм на 15 ,а тя е на 13.
Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
В кого да се вричам и приятел да наричам.
Има значение, защото тя си е дете и се държи като такова. Сама виждаш, че не може да се разговаря с нея и причината е, че е на 13 . Какво да ти кажа, според мен отговора е в годините. 4 години приятелство не са за изхвърляне, но си помисли, дали това е за теб най-добра приятелка- дете, което ти влияе на психиката (сама го каза), сърди ти се, че нещата се променят в последния момент (заради здравословна причина О.О) и те изкарва теб виновна. Зъби ти се за нищо, едва ли не от последнотосхващам, че и ти й "влияеш на психиката". Ти си решаваш, но според мен това не е приятелство. Много хора са казвали, че приятелството изисква компромиси от 2те страни, а в случая те са само от твоя страна. В момента какви са ви отношенията? Говорите ли си?mi i na men ne mi iznasq be ne si edinstwena are razberi go nakraq![]()
/да не си помислиш, че я изкарвам лош човек. Не я познавам, но просто такива са ми вижданията../
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Не разбирам как й влиая.. Говорим си нормално,кажа й нещо и тя запова да ми се дърпа и като й кажа аз какво мисля и тя: Ето виждаш ли как се държиш с мене , после аз съм виновна. Когато се промениш ти,ще се промена и аз. Но какво толкова съм казала .. изказвам си просто мнението. Не я разбирам изобщо.Първоначално написано от ecstazy
Говорим си-да. Обаче Всеки ден се караме ВСЕКИ ДЕН за едно и също и след около час безсмислени изречения тя казва: КРАЙ НА ТЕМАТА. Обаче ако кажа аз така тя започва да говори,че само бягам от проблемите.
За годините ...Преди ми се сърдеше,че съм правила разлика в годините. НИКОГА не съм намесвала годините. Да,понякога ми иде да й кажа: Дръж се по малко по-зряло Но винаги си отказвам.
Все аз се права на интересна,все аз това,все аз онова..![]()
![]()
Има разлика от 13 до 13...Първоначално написано от ecstazy
Хората се променят.Понякога към хубаво,понякога към лошо.Не можеш да се върнеш назад във времето,а ако това момиче някога ти е било най-добра приятелка,то сега определено не звучи така.
"How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^
Пак ще ти кажа, според мен това не е приятелство. Да се карате всеки ден, извинявай, ама ако се карате всеки ден, ти трябва да имаш е*аси издържливата психика!Всеки ден да си тровиш нервите, само защото тя се прави на интересна и търси само с нещо да те нападне. Не знам как да ти го кажа, защото явно теб ти е много гадно и държиш на нея, но не трябва да продължава така. Сама си имала желанието да й кажеш, да се държи по зряло. Ти си свестен човек, на 15 години си, вижда се че си добра приятелка и винаги правиш компромиси.. но не може така. Да ти отвръща на доброто с нападки и скандали. Говори сериозно с нея, но преди това се замисли, дали ще издържиш това всеки божи ден занапред. Дали ще търпиш всичките тея скандали и ще страдаш заради нея. Ако си готова да дадеш последен компромис - да търпиш всичко това, ще докажеш, че си наистина прекрасна приятелка. Онази е късметлийка, но не може да си отвори очите. Винаги ли се е държала така? Така и така се карате всеки ден, направи един сериозен разговор.. Така мисля аз..
Неразбирам, защо повечето правите някфи подобни теми където пишете за това как не се разбирате с приятелка/ел и искате помощ.Ааа и нз за вас, но аз мноо мразя някой да ми казва как да се справям с проблемите си колкото и големи да са.Но както и да е .. !!
Колкото до това с твоята приятелки. Ми първото което е и аз съм на мнение, че годините не са от такова значение, но понякога пък и тфа е проблема двама човека да не се разбират, тъй къто понеже имат разлика в годините, имат и различно мислене и различни интереси. Ти каза че си на 15 а тя на 13. Ми просто е, след къто ти си по-голямата не е нужно винаги едва ли не да правиш т'фа което иска тя или да се засягаш толкова мн от т'фа, че ти е казала там някоя др простотия.
Давам ти за пример това което беше написала по горе ..
Аз: Елате вие пред нас. Аз няма да мога да дойда.
Тя: Хах. Винаги се променя всичко в последния момент.
Аз: Казах ти каква е причината да не мога да дойда.
Тя: Не обичам така всичко да се променя.
Аз: Става въпрос за здравето ми ... Аз винаги бих направила жертва за приятелите си. Няма значение дали обичам или не обичам.
Тя: Хах ае само да не ми правиш намеци
Първо виж колко мило де държиш ти с нея и как тя ти говори. В тая ситуация трябваше да и кажеш просто, че ако не иска да направи това за което си я помолила, ми да не го прави след къто толкова ще ти мрънка за една тъпа услуга.Другото което е няма да е зле понякога и ти да се оказваш по-грубата, все пак си и на 15 аа ии аз немога да си предцтавя някоя по-малко от мен да ми мрънка и да прави проблеми за такива глупости и елементрани неща, независимо дали ми е фр или не !! ;]] С една дума ти казвам да се държиш така както тя се държи с теб.Ако тя се даржи мило и ти ще си добра с нея ако тя ти вика насреща за глупости или ще и се развикаш и ти и ще и кажеш да си пооправи малко отношението към теб, или напраоо си тръгваш и чакаш да видиш кога ще се сети, че не е нужно за всичко да прави такива проблеми, като някое 6-годишно дете !! И няя да е зле да си ппоговориш с нея малкоо по нормално без да си виакте една на друга и да решите заедно дали искате да сте наистина приятелки или не !!
Ааа,..ако продължава тка де се държите една с друг.. мии явно просто не ти е толкова добра приятелка за колкото я мислиш !!
Ами преди 1 година отношенията ни бяха перфектни. Нито е имало караници,нито нищо. Всеки ден почти сме се събирали.Не че сега не го правим,ноо тъй като тя живее далече от мястото,където живея аз в момента проблем е,че е много жега и не й се ходи. Но когато казах,че ще дойда аз нищо не спомена за жегата. Но просто в момента не мога-изгоряла съм ужасно много по лицето и ако се покажа дори за 10 мин. на слънце може да стане много зле.
Да бих направила още 1000 компромиса само и само приятелството ни да се запази. Но много бих искала и да се промени.
За сериозните разговори-водят се почти всяка седмица,но никаква полза.
И другото е,че тя не разбира от шега. Много е ограничена.
Ако й кажа: Ох ама хонякога си такова лапе. (и да се засмея) Тя веднага ще се начумери и естествено ще трябва да се извина.
Преди седмица-две бяхме двете и другата ми най-добра приятелка (да я наречем М) ии аз шушнех нещо на М ии запонахме да се смеем.Ествествено в този момент Д (така да наречем момичето,за което е темата) се сви и се нацупи. Попитах я какво стана ,а тя : Може да не се наговаряте срещу мен !А нищо такова не е имало. Дори шушнех така,че да може да ме чуе и Д ,за да не си помисли нещо. А аз с М обсъждахме някакъв по улицата,но беше прекалено близо ,за да говоря на висок тон.
Не знам по какъв начин да й обясна да си промени държанието.Каквото и да кажа тя ми овръща,че се държа по същия начин. А това НЕ е вярно. Да преди съм се държала така,но беше преди 2 години. Промених се заради нея, а какво стана ...![]()
hotBloodsucker
Ами така правя както ти казваш. Когто се държи гадно с мен и аз правя същото.И тогава тя казва: Виж бее виж как се държиш с мен. Е за т`ва няма да се променяя.. ясно ли ти е. Ай ;]
Преди няколко месеца не й говорих 2 дена. Ама какво от това.. Тя пак си знае нейното.
И на всичкото отгоре всеки път ми казва: ОМГ колко мнооооого ти пука за меен !!DD
ПП: Пиша темата,защото не издържам вече. Исках да сподела
Ти си на 15, а тя на 13.. а сякаш е обратнотото![]()
Съгласна съм с хората преди мен - бяха изчерпателни
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
Мии... то тфа е нормално да си помисли малко или много, че се наговоряте протиф нея или нещо такова. Ноо тфа е мн изтъркана тема.Другото което е може би трябва да споделяш малко повече с нея, смисал виж как веднага се е засегнала след къто е видяла, че говорите нещо с другата ти приятелка !! Ии тфа донякаде е хубаво, защото показва че малко или мн тя държи на теб, щом се е раздразнил от това !!
А по темата с тфа, че, винаги ти казва:
Виж бее виж как се държиш с мен. Е за т`ва няма да се променяя.. ясно ли ти е. Ай ;]
Според мен трябва да и кажеш, че не само ти трябва да се промениш а и тя.Защото тя иска да сте добри фр и нали да не се карате и да и обращаш внимани, но не полага никакви усилия за това!! И наистина може би тряя малко повече да споделяш с нея. Смисъл кажи и че държиш на нея и неискаш да се карате постоянно, но това няма как да стене ако и тя не полага никакви усилия по въпроса и си знае само своето !! Или... тфа коеtо ми хрумна туку що.. и аз нз от къде.. тка де не мислиш ли, че няма да е зле да и покажеш тая тема и тя сама да прочете всичко.Тогава може би сама ще разбере къде ви е грешката и на двете, че да не сте същите приятелки както преди.Предлагам ти тфа последното, защото няма смисъл да ти даваме съвети само на теб, тъй къто и двете сте отговорни малко или мн за тфа, че се карате за глупости и така нататък !! .. Наитина и покажи темата и всички коментари на другите. И когато тя ги прочете ще разбере, че наистна не е права за някои неща, а и ще може да види държанието си отстрани и как изглежда в очите на другите !! ;]] Защото
Ако й покажа темата ще се обиди много,сигурна съм !!
Сега ще поговора с нея и по-късно ще сподела как е минал разговорът.
ПП: Да ясно ми е,че ще си го помисли,но ние дори не гледахме нея. Гледхме към въпросния човек,който обсъждахме.
Хормоните...(ако се сещаш какво имам предвид)![]()
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Прекалено е дълго за четене![]()
Намери си нова "най-добра приятелка" и нещата ще се оправят!!!
Годините нямат абсолютно никакво значение.
Най-добрата ми приятелка е на 15, аз съм на 13, но за тези 3 години не сме имали проблеми и винаги сме си говорили открито.
И двете сте в пубертета. Няма как да не държите една на друга, все пак сте заедно 4 години, но просто хормоните ви бушуват.
Остави я замалко, дай й време да разбере,че не може без теб. Не я търси.
Другият вариант е да седнете сериозно и да си поговорите, но както разбрах .. вече сте го правили.
Дано всичко се оправи, успех!
И да говорят няма да се промени нищо, те са два различни характера който в момента се развиват. Не мисля, че някоя ще отстъпи, все пак имат някво достойнство или поне аз така мисля.. Иначе моя личен отговор е Grow Up Kids .Първоначално написано от bloodyF
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
сякаш и двете сте на 10, ако питаш мен
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Ами тя има определено детско мислене и ти сякаш тръгваш след нея...![]()
ако ме разбираш
![]()
Е и , кфо като е по-малка и моя бест фр е по малък ама никога не съм се замислял за тфа освен в даскало щот е др класна , ама и двамата сме на един акъл - първо дестваме ,после не питаме![]()
![]()
![]()
Невинаги годините имат значение, но според мен точно в този случай има. Има някои 13-годишни с по-развит начин на мислене, така де, държат се по-зряло. Но това момиче си е типично дете..![]()
мм онзи ден говорихме по тая тема отново и .. О ЧУДОдва дена без караници!
благодаря на всички писали в темата!![]()
![]()
![]()
Разликата въвъ възраста е много вазна . Тя се държи така, защото е още малка и неразбира живота.
На тази възраст хората се променят много бързо и стават неузнаваеми. Това е от пубертета и смятам, че единственото, което може да направиш е да поговориш с нея и да я питаш какво означава приятелството ви за нея, защото не е нормално според мен приятелки да се карат всеки ден. Дано всичко се оправи! Успех!![]()