- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблем с лявата ръка, между лакътя и китката? ;о
 Отговор в тема
 Отговор в тема

OMG, аз все с проблемите си xD
Тааа, вчера сутринта паднах от леглото, като се събудих, и си ударих ръката. Не беше много силно, но все пак ма заболя малко -.-'' Мислех си, че не е нищо сериозно, обаче леко ми се поду. Става въпрос за лявата - някъде между китката и лакътя.
Окей, пак си казах - нормално е да се подуе, но като го гледам не е баш подуване, ами по-скоро разместване на кост? Когато си мърдам ръката много ме боли, и едва вдигам неща с нея. Даже вратите с триста зора си отварям >.<
Когато пиша на компютъра също малко ме боли. Реших да не я мърдам много, но сега като си мърдам пръстите - лол, пак едва го правя >_<
Не знам дали съм разтегнала нещо, счупила, изместила? >_>' И нямам идея коя кост е. Един приятел ми каза, че съм изместила нещо и след 2-3 дена щяло само да ми се оправи, но защо имам чувството, че не е така? ;д
....И пак казвам, че въобще не ми се ходи на лекар, но като гледам може и да ми се наложи. Въпросът ми е на някого случвало ли се е нещо такова, и какъв е бил проблемът? И в случай, че ще ми слагат гипс, преди това нещо ще разместват ли и ще боли ли? Т.Т Нормално ли е след като съм си направила нещо на лявата ръка, и пръстите да ми е адски кофти да ги мърдам?
Мерси предварително, и ако смятате да ми казвате "иди на лекар" - благодаря, знам това, ще отидя след 2-3 дена, просто ме интересува къде точно може да е проблема ;3
Не знам.Аз зимата се хлъзнах на леда и си паднах много зловещо на рамото /80 кила маса все пак.. ;D/.После тая ръка я бях отписал за около седмица - беше ми като счупена.При най-малкото движение ме болеше супер малко, а да не говорим колко по-трудно ми беше да я ползвам - смисъл такъв трябваше да се напрегна доста повече за да я вдигна например и болката беше някаква тъпа такава..Все едно 80% от мускулите ми спряха.Само се оправи, ама доста време трябваше да го търпя..Макар, че между лакътя и китката не знам да има нещо повече от една кост!?Може би в китката нещо или лакътя..Абе не знам. xD
Първоначално написано от eliyiy
По това, което описа бих казала, че ходенето въобще не трябва да го оставяш за след няколко дена.
Приятелката ми миналата седмица също падна и си нарани крака, реши, че не е нищо важно и го остави както е за няколко дена. След като стигна до лекаря се оказа, че има тежко разтежение, което сега ще продължи много по-дълго, и то само защото не е отишла да й фиксират крака своевременно.
Относно слагането на гипс. Когато на мен ми го слагаха се наложи да наместят счупената кост и да, боли. Човекът обаче го направи много бързо и болката беше само за миг.
Дано съм помогнала с инфото. Надявам се да е само навяхване.
Нямало нищо общо с костите...>.<
Тендовагинит е - възпаление на сухожилията. нещо хронично. Освен това в последствие ми се появи и друг проблем от него - пружиниращ/щракащ пръст, в случая кутрето най-вече, но и другите също - заради това ми е било толкова кофти като да ги мърдам Т.Т Сигурно ще трябва да се дрогирам с лекарства - а ако не работи, оперативно. -.-
иначе трябвало пълно обездвижване на ръката - та в понеделник отивам да ми я гуосират,за да не я мърдам ;3
мерси за съветите °.°
Ех, не се размина с този гипс значи :о
Добре, че отиде на лекар. Сега поне знаеш какъв е проблемът. Дано не ти се наложи да взимаш много лекарства покрай болките, че тая химия само прецаква имунитета
Има, има- даже цели две големи кости. Ако сложиш и осемте на китката...Първоначално написано от TykaSePisheNick
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ренген това е едно много полезно нещо
подобно е на фото апарат (говоря за крайния резулатат) и помага много в тези случаи
ОДИН!!!