.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Тормоз от страна на шибания ми баща !

Проблемът ми е, че тъпият ми баща за всяко нещо защитава проклетата ми 6 годишна сестра и ме заплашва да ме убие, да ме пребие и т.н.
    Сестра ми прави на пук за всяко нещо и като и се навикам започва да реве, да пищи, а нейният бранител идва с гръм и трясък, блъскайки вратата и започва да ме заплашва със смърт, с побой и т.н.
    Това не е веднъж-два пъти, а доста често. Мога ли да подам оплакване срещу него в полицията ? Или ако може телефон да дойдат на място и да видим кой на кого ще счупи главата. Може би ще ми се пре*бе живота по този начин, но не ми пука да ви кажа честно !

Мега фен Аватара на sasha_90
    Трябва да търпиш,няма как.На колко си?Ако си над 19 започни работа и се изнеси.

Нямам 18 дори.. аз ако съм пълнолетен да съм се изнесал 100 пъти вече.

Определено той греши, освен ако не малтретираш сестра си. Но при всеки случай не е правилно да заплашва детето си така. С държанието си разглезва прекалено сестра ти, а в теб предизвиква много гняв и омраза.
    Можеш, мисля, да се съветваш с училищния психолог или пробвай да се обадиш и на тези телефони за малтретирани деца, но не съм сигурна дали са и за психологическо насилие.

С какво да я малтретирам ? Някой път, ако вземе нещо мое си го взимам на сила, но не я удрям или нещо подобно. Тя си цирика и оня като чуе писаци си мисли, че я коля.. На тати лиглата..
    Та случая преди малко - Гледах филм, а тя ми надува музика и ми пее. Повторих и 4-5 пъти да намали, а тя ми отговаря "Няма пък".
    Станах и изключих компютъра от захранващия бутон и тя се разпищя. Дойде, блъскайки вратата и започна да ми крещи и да ме заплашва.
    Опитах се да му обесня, но като не обърна внимание започнах и аз да креща и да го кълна, и стана скандала..

Потърси помощ от майка си. Ако тя не ти помогне допитай до „Закрила на детето".

Майка ми няма с нищо да ми помогне. Сякаш е на негова страна, но и двамата не осъзнават проблемите между мен и сестра ми.
    Като се скараме, тогава пита сестра ми с какво ме е подразнила, а тя мълчи като пукел и цялата вина я поемам аз.
    Но като се обърне срещу нея веднага пада на моето мнение за баща ми.
    По скоро не бих искал да се излагам, заради смотания си родител, но тъй като е "чичко полицай" и смее да ми говори, като циганите от махалата искам да го видя как ще отговаря пред колегите си и да видим как ще размята палката и значката, и ще вика "Колега съм, не ми пишете акт". И да видим дали колегите му ще викат "Нормално, като за полицай"...

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от sasha_90
    Трябва да търпиш,няма как.На колко си?Ако си над 19 започни работа и се изнеси.
    пфф, абе..офф как ще търпи,бе? ако е тъпа,нека да търпи некъф си,седнал да я заплашва,независимо,че е баща..няма право! тоя е направо за бой,честно а сестра ти и тя е за бой,щото е прекалено разглезена и й трябва твърда ръка.

Автора не е ли момче?
    И ако се обади на тези телефони какво ще станее???
    Иначе и аз в никакъв случай не бих го търпяла ...
    Предпочитам да избягам от нас,отколкото да живея така.

Всъщност съм момче, да ..
    Аз ще се изнеса, но къде ще отида ? На пейките пред блока ли ?

Приятели?

Какъвто съм свит, та точно у приятели ще отида.. никакъв шанс.
    По-добре на стълбището да седя, или на пейките.
    Но тъй като съм отмъстителен, няма да си затварям очите за подобни неща.
    Проблемът ми е, че бързо се паля и бързо ми минава. Не искам да съжалявам от някоя глупава постъпка. Вярно, баща ми е прост, няма две мнение. Сестра ми разлигавена до нема и къде, но..

Оф.. предпочитам и двамата да изчезнат от живота ми. Да вървят по дяволите, мамкаму..

Знаеш ли какво,по добре се обади в отдела за закрила на децата.Там ще те посъветват какво да правиш по нататък,ще можеш да се съветваш с психолози и тн.Но Не бива да търпиш. Ти имаш пълното право да си потърсиш правата,защото баща ти ти ги нарушава.

Re: Тормоз от страна на шибания ми баща !

Цитирай Първоначално написано от 6agoeva
    Проблемът ми е, че тъпият ми баща за всяко нещо защитава проклетата ми 6 годишна сестра и ме заплашва да ме убие, да ме пребие и т.н.
    Сестра ми прави на пук за всяко нещо и като и се навикам започва да реве, да пищи, а нейният бранител идва с гръм и трясък, блъскайки вратата и започва да ме заплашва със смърт, с побой и т.н.
    Това не е веднъж-два пъти, а доста често. Мога ли да подам оплакване срещу него в полицията ? Или ако може телефон да дойдат на място и да видим кой на кого ще счупи главата. Може би ще ми се пре*бе живота по този начин, но не ми пука да ви кажа честно !

Не съжалявам за хората от минало ми.Има причина те да не са в моето бъдеще.

Да търси закрила на детето и да се изнася, защото баща му му викал...
    абе я се стегнете малко и излезте от филма.

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    Виж ся,баща ти не можеш да го поправиш. Какъвто е сега,такъв ще си остане. Заеби го него,заеми се с малката. Иначе да,можеш да позвъниш на някой от телефоните на закрила на детото,но се съмнявам в тяхната ефективност. А и след обаждането,баща ти вероятно съвсем ще ти вдигне мерника.
    Аз нямам братя или сестри,но моя съученичка има същия проблем. Живее с баща си и втората му жена,заедно с тяхното детенце. То е момченце(на 7) и се държи абсолютно като сестра ти. Мисълта ми е,че ще трябва да я превъзпитаваш.

Ако делите една стая,въведи 'граница',наложи правила. Тя ти взима нещо,ти и взимаш нещо. Тя връща твоето,ти я караш да обещае да не се повтаря и след това ѝ връщаш каквото си взел. Ако прави бели и ги крие,използвай го. Щом тя те заплашва и ти я заплашвай. Научи нейната игра и я накарай да разбере колко е кофти.
    Ако те удари или обиди я изгони от стаята. Не я пускай обратно докато не се извини. Ако влезе в стаята,но отказва да се извини просто пак я изгони.
    Използвай времето когато баща ти го няма,за по-'груби' мерки.Не бой,а по-сериозни за нея заплахи. Когато се извини ѝ казваш 'благодаря',с цел да оцени стойността на извинението. Когато ти пречи(като в случая с филма) помоли я веднъж-два пъти. Ако не стане,примири се,по-късно ще гледаш филма. Но когато тя гледа нещо или прави нещо 'наложително' като филма,направи същото. Надуй музиката и не я спирай.(ако слушаш нещо,което тя не харесва още по-добре!)

Говори с нея като с (почти) равна,избягвай да повишаваш тон и да обиждаш. За нея 'тъпа си' е повод да ревне. Детското поведение и най-вече промяната му е трудна задача. Свикнали са на принципа 'имам проблем>разциврям се>problem solved' . Давай ѝ примери от друга област в нейния живот,където и да се разреве няма да се реши проблема. Научи я,че скоро няма да може да мрънка за глупости. Скоро ще тръгне на училище,прекрасен момент да ѝ покажеш това-онова. А тя сама ще схаване когато някое момченце в клас и вземе тетрадката примерно,тя ще писне,но няма да си получи обратно вещта.

Ще порасне малко и ще ѝ дойде акъла. След това идва номера със сделките. Ако не си е почистила своята част от стаята/или нейната собствена/,помоли я. Ако не го направи ѝ предложи 'награда',било то нещо сладко или пък лев-два. За нея това си е доста добра причина да се организира по-бързо. С времето прескачай даването на въпросните 'награди' и ги намалявай,докато напълно спреш. На нея вече ще ѝ е изграден навик. Ако имаш нужда от помощ с твоята част от къщата,отново ѝ предложи нещо в замяна. Тук обаче не можеш да кръшкаш от 'заплащането'. Ако си сгафил,обещай ѝ кино,помощ с домашните за седмица или малко повече кинти срещу убедително скатаване пред вашите. Когато тя те помоли,НЕ ѝ отказвай ако нямаш основателна причина.(И все пак,не значи не.) Научете се да сте екип,а не врагове. Повярвай ми,действа. Написах цял роман,но съм сигурна че си заслужава.

П.П. Впрочем,на колко си години? (чисто любопитство)
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Голям фен Аватара на BlindedAngel
    Град
    Варна
    Абе пребиий го бе.И аз така събирах на моя още от малък все аз съм кривия все аз виновен, ама кат пораснах малко такъв бой му нанесох,след това се изнесох и тогава кат дойде да ми се моли да се връщам...Просто му хвърли един бой да му дойде акъла щото на дърти години няма как да се промени...Само това ще го оправи ( поне при мене стана така )
    "По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    ^ Ма то направо е похвално,че си пребил дете.
    Вие от 'старата школа' хич не си давате сметка каква травма е за детето един бой,нямам предвид физическата.
    Боя ли ще ти решава проблемите цял живот? Щото тебе са те били и ти бий,да си изкараш гнева още от детските години.
    Чудесно,прекрасно.
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ElinoOor
    ^ Ма то направо е похвално,че си пребил дете.
    Вие от 'старата школа' хич не си давате сметка каква травма е за детето един бой,нямам предвид физическата.
    Боя ли ще ти решава проблемите цял живот? Щото тебе са те били и ти бий,да си изкараш гнева още от детските години.
    Чудесно,прекрасно.
    Аз сън пребил дете ?!? Че нещо не можах да схвана
    "По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Пфф,как ще търпи бе вие чувате ли се?Закрила на детето и това е..Дори животните не третират така децата си.
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Абе пребил е баща си бе,кво толкова

Град
    Варна
    Иди ги разбери...

Град
    ``Сокър Сити
    Цитирай Първоначално написано от ElinoOor
    Виж ся,баща ти не можеш да го поправиш. Какъвто е сега,такъв ще си остане. Заеби го него,заеми се с малката. Иначе да,можеш да позвъниш на някой от телефоните на закрила на детото,но се съмнявам в тяхната ефективност. А и след обаждането,баща ти вероятно съвсем ще ти вдигне мерника.
    Аз нямам братя или сестри,но моя съученичка има същия проблем. Живее с баща си и втората му жена,заедно с тяхното детенце. То е момченце(на 7) и се държи абсолютно като сестра ти. Мисълта ми е,че ще трябва да я превъзпитаваш.

Ако делите една стая,въведи 'граница',наложи правила. Тя ти взима нещо,ти и взимаш нещо. Тя връща твоето,ти я караш да обещае да не се повтаря и след това ѝ връщаш каквото си взел. Ако прави бели и ги крие,използвай го. Щом тя те заплашва и ти я заплашвай. Научи нейната игра и я накарай да разбере колко е кофти.
    Ако те удари или обиди я изгони от стаята. Не я пускай обратно докато не се извини. Ако влезе в стаята,но отказва да се извини просто пак я изгони.
    Използвай времето когато баща ти го няма,за по-'груби' мерки.Не бой,а по-сериозни за нея заплахи. Когато се извини ѝ казваш 'благодаря',с цел да оцени стойността на извинението. Когато ти пречи(като в случая с филма) помоли я веднъж-два пъти. Ако не стане,примири се,по-късно ще гледаш филма. Но когато тя гледа нещо или прави нещо 'наложително' като филма,направи същото. Надуй музиката и не я спирай.(ако слушаш нещо,което тя не харесва още по-добре!)

Говори с нея като с (почти) равна,избягвай да повишаваш тон и да обиждаш. За нея 'тъпа си' е повод да ревне. Детското поведение и най-вече промяната му е трудна задача. Свикнали са на принципа 'имам проблем>разциврям се>problem solved' . Давай ѝ примери от друга област в нейния живот,където и да се разреве няма да се реши проблема. Научи я,че скоро няма да може да мрънка за глупости. Скоро ще тръгне на училище,прекрасен момент да ѝ покажеш това-онова. А тя сама ще схаване когато някое момченце в клас и вземе тетрадката примерно,тя ще писне,но няма да си получи обратно вещта.

Ще порасне малко и ще ѝ дойде акъла. След това идва номера със сделките. Ако не си е почистила своята част от стаята/или нейната собствена/,помоли я. Ако не го направи ѝ предложи 'награда',било то нещо сладко или пък лев-два. За нея това си е доста добра причина да се организира по-бързо. С времето прескачай даването на въпросните 'награди' и ги намалявай,докато напълно спреш. На нея вече ще ѝ е изграден навик. Ако имаш нужда от помощ с твоята част от къщата,отново ѝ предложи нещо в замяна. Тук обаче не можеш да кръшкаш от 'заплащането'. Ако си сгафил,обещай ѝ кино,помощ с домашните за седмица или малко повече кинти срещу убедително скатаване пред вашите. Когато тя те помоли,НЕ ѝ отказвай ако нямаш основателна причина.(И все пак,не значи не.) Научете се да сте екип,а не врагове. Повярвай ми,действа. Написах цял роман,но съм сигурна че си заслужава.

П.П. Впрочем,на колко си години? (чисто любопитство)
    Глупости, майна, само глупости...
    нов ник - Miichelle

Град
    ``Сокър Сити
    Цитирай Първоначално написано от BlindedAngel
    Абе пребиий го бе.И аз така събирах на моя още от малък все аз съм кривия все аз виновен, ама кат пораснах малко такъв бой му нанесох,след това се изнесох и тогава кат дойде да ми се моли да се връщам...Просто му хвърли един бой да му дойде акъла щото на дърти години няма как да се промени...Само това ще го оправи ( поне при мене стана така )
    нали знаеш, че никой няма да ти се върже
    Глупости, майна, само глупости...
    нов ник - Miichelle

най-смисленото и полезно мнение написа ElinoOor та авторът на темата го съветвам да я послуша и поне да опита
    Fuck you You fucking Fuckers

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си