- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
И аз май съм ходила там, ако правилно си спомням, много ми беше харесало. Чачо и Илия, там ходихме, нали? :д
Аз имам въпрос към учещите или завършили икономика/бизнес администрация: Надзъртали ли сте какво е SAP ERP, учи ли се или самостоятелно сте го преглеждали, впечатления имате ли?
аз май ходя там и в Шедьовъра, ако се случи да изляза в Студентски. Музиката не е гадна, масите не са наблъскани, става.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Ина, да ти кажа хич не ги знам имената на кафетата/баровете в Студентски, макар да съм се напивал в повечето.
Като споменахте О!Шипка ми се прияде Някаква такава.
Welcome to the Jungle...
За това говори, а SAP ERP в случая е САП-овското решение.
http://www54.sap.com/pc/bp/erp.html
Точно това е, да.
Едно е, просто SAP ERP си е разработено от SAP AG, не бях наясно, че има и други, мислех, че е техен патент.
http://en.wikipedia.org/wiki/SAP_ERP
Та, с такова занимавала ли си се?
Ясно, разбрахме се
Аз баш с ERP-то на SAP AG ще се занимавам, ако ме одобрят и щях да се радвам на някакви впечатления
Ти какво смяташ като цяло?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
^това не спря ли да работи, живота съм си изпивала там след работа едно лято
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
No idea. 42 го затвориха обаче, с култовия плакат за турнири за белот. Чашката кола там беше 60 с'тинки.
Надявам се да не е затворена 40-ката, щото искам скоро да се отбия за едно кафе дотам.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Гледам,че доста изчерпателно се разисква темата за Германия,аз не виждам нищо лошо,ако човек е амбициозен и иска да се развива,да си пробва късмета в чужбина.Ако сега на тези години не рискуваме, кога ?
Видях "българи" в Carrefour, които говориха на нещо средно между български и цигански, и с огровно нахалство се опитаха да се набутат на една затворена каса, та чак се наложи да ги изгонят, щото не разбираха от дума. Упорито си замълчах.Ясно ми е вече защо всички са толкова позитивно настроени спрямо българите.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
За уъркшоп, на който в продължение на 5 седмици да ме учат как се работи с SAP ERP.
Невероятна възможност е, има огромен наплив от желаещи, но хубавото е, че го има всяка година и ако тази не стане, догодина ще ме одобрят.
Предвид цените на САП-овските софтуери и това че са изцяло за корпоративни нужди е изключително минимален шанса някъде да се учи ей така, освен ако не е някакъв специализиран курс. Разбира се, може да има и безплатни версии като на Hana cloud, но като знам и какви са цените на консултантите им, направо не ми се мисли. Ако можеш да се добереш до такова нещо, не се колебай да участваш.
Последно редактирано от draid : 09-23-2013 на 20:30
Гадно ли е да не си в час,а?
Аз лично в никъв случай не бих се изразила негативно за емиграцията, нека учат, нека работят хората, квото им е на душа, както се казва. Ако имах възможността, без да се замисля бих тръгнала. Германия е чудесна, да, никой не оспорва. Но не в това е проблема, не в това се състой спора. Друг път вниквай малко по сериозно така в мненията, преди да задаваш глуповатите си въпроси.
да не прозвуча като невежа, ама той тоя софтуер, с който (предполагаемо) ще те научат да работиш за 5 седмици, ръководство за употреба няма ли си :Д ?
SAP се занимават само с корпоративни нужди и често продаването на софтуер да речем, върви и с обучение за неговото ползване и съответно поддръжка. Това не са неща до които се домогваш лесно и го разучаваш от хелпа, разбира се както казах има и безплатни тестови версии, на някой от услугите които предлагат от SAP, но като цяло това е фирма занимаваща се изцяло с корпоративни нужди и съпортваща може би 70% от световният бизнес.
Днес на първото TD ми показаха, че нищо не знам. Нищо не разбрах от тъпите им изчесления. От група над 50 човека, на TDто дойдоха само 30. Усещам как половината курс започва да се отказва и ще намалеем драстично.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Курбан чорба за студентските общежития на СУ!
maDamn
Я кажете как е в ТУ София ..трудничко? студентски живот? И по - скоро за специалността Компютърно и софтуерно инженерство :3
То от тази година е КСИ, преди беше Компютърни системи и технологии. Трудно е в рамките на допустимото, има точни преподаватели които ще те научат на нещо, има и такива които няма да те научат грам, такова е положението там. В техническия има далеч по-трудни специалности, но тази определено е една от най-трудните за влизане заедно с телекомуникациите (вторите са значително по-трудни за завършване и са една от най-трудните специалности в ТУ заедно с Машиностроене, МТФ, двигатели и т.н.). Влезнеш ли и си сериозена вероятно ще завършиш без особени проблеми с изключение на няколко изпита. Прекарал съм много години в ТУ, сблъсквал съм се с камара преподаватели, но като дойде един точно определен преподавател да ми преподава там, за първи път се сблъсках с истинския дявол. Но това не трябва да те спира, ако имаш желание и хъс, може да научиш много неща, особено ако се сближиш с точните преподаватели.
Ако те интересува нещо друго, ако мога ще отговарям.
Последно редактирано от draid : 09-25-2013 на 19:15
Данке, много изчерпателноДоколкото знам се влиза с физика и математика ( не съм много наясно щото исках медицина, но се отказах поради 1 карама причини ) и държиш кандидат-студентски изпити по тях..
![]()
Можеш да кандидатстваш и с матура по математика физика, а от последната година вече мисля и БЕЛ, те се умножават по 2.8, докато изпита в ТУ по математика се умножава по 3. Вземат се и оценките ти от математика и БЕЛ от дипломата и се прибавят към горната, т.е ако приемем че кандидатстваш с матура и имаш 6.00 и през годините по БЕЛ и математика имаш 6-ци, то 6*2.8 от матурата = 16.8 + 6 +6 = 28.8, това е максималния бал с отлични оценки и матура. Едно време бала се смяташе по друг начин и беше 24, а в КСИ тогава влизаха само с 24 хора, сега не знам как е положението, но ти препоръчвам да отидеш на изпит и ако изкараш оценка по-висока от матурата да кандидатстваш с нея.
Ето ти полезна информация относно кандидатстване и т.н.
http://priem.tu-sofia.bg/