- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
не аз ще съм с история но например в юзу са ми казвали ,че е тест а в су е теми по които трябва да пишеш
Един приятел кандидатстваше с история-беше само с теми,доколкото си спомням от история на България.
Нямаше тестова част
По история е тема
В СУ и Великотърновския изпитът по история е тема, за останалите не съм много запознат. : )
Chacho2 нов акаунт на Chacho ли е ?
Аз знам ,че в юзу е тест в другите незнам как е
Винаги си проверявайте сайтовете на университетите, там ги има регламентирани нещата. (поне за почти всички ВУЗове важи)
Chacho2 е другия ми акаунт.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Имам доста въпроси относно ЮЗУ и много ще се радвам ако има кой да ме светне.
Значи искам да запиша Финански или Счетоводсвто и контрол, по какво мога да държа предварителен изпит и само един ли се държи или два?
Колко е таксата за предварителния изпит?
Колко струват книжките с тестовете и мога ли да ги закупя от там дето се записвам?
Аз съм 11 клас и съм се насочил към Международни икономически отношения, така че ако има някой, който учи или е по-запознат да каже по какво се държат изпити и дали може втората ми матура да е Английски език ?
Последно редактирано от cskavd : 03-01-2012 на 20:05
Man United Forever
В УНСС съм първа година, икономика с чуждоезиково с английски и се надявам след втората година да ме приемат МИО. Полагаш изпит избираемо по литература, история, география или математика. След това по език - английски, немски... Знай, че тук има и математика. Ако те интересува повече УНСС кажи и ще обясня да не драскам сега напразно.
Иначе кандидатствах МИО и в Търново. Там не е задължителен вече изпитът по език - може и с матура, но трябва да се явиш на 1 изпит поне. Аз се явих на тест по български - правопис, пунктуация и едно есе. Изкарах 5 някъде и ми беше предостатъчно. Но после си пренаредих приоритетите и тази специалност я избутах назад що се отнася до ВТУ.
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Ами ако уча в България ще е само в София. А МИО има в СУ и УНСС само, до колкото знам. Относно това, което каза за изпитите: значи мога примерно да избера изпит по БЕЛ и по Английски, нали ? Математиката се изучава и върху нея няма изпит, нали ? И последно да питам може ли да кандидатствам МИО ако 2те ми матури са по БЕЛ и Английски, защото бях чул , че се иска История ?
Man United Forever
МИО има и във Великотърновския. Иначе в УНСС първите 2 години се учат общи неща и след втората година може да те приемат МИО, дано това го знаеш. По езика изпитът ти е задължителен за прием в УНСС - английски, немски, френски... който си искаш, но е задължителен. Да, можеш да избереш БЕЛ. Но само 40 въпроса от теста са ти литература - има 20 математика и 20 езикова култура. Без значение какъв ти е изпитът - история, география... все втората част ще са ти 20 въпроса математика и 20 въпроса езикова култура.
Да, математиката се изучава, но от къде ти хрумна, че няма изпит?Ако говориш за сесията в университета - да, има я, редовен предмет си е и ще я учиш първи и втори семестър - Висша математика първа част ти е през първия семестър, а Висша математика втора част - през втория. След това втората година имаш статистика, което си е пак вид математика.
Къде да се иска историята? Като матура? Не се иска. Моите матури също бяха БЕЛ и Английски. Също кандидатствах с ЕПИ Литература. Е, отидох и на историята, ама това е друга тема... Балът за момчета (ако си момче де) падна позорно (сам можеш да се увериш: http://forum.unwe.acad.bg/viewtopic.php?f=50&t=11291) и можеше преспокойно да се влезне с четворки по изпитите.
![]()
Последно редактирано от slavito007 : 03-04-2012 на 15:37
За математиката имах в предвид дали има кандидатстудентски изпит? иначе ако ума икономически отношения в СУ същото ли е ?
Man United Forever
Да, във всички специалности в УНСС в кандидатстудентския изпит фигурират 20 въпроса математика. Освен правото. За СУ нямам информация, не мога да ти кажа.
ехоо благоевградчани каде се изгубихте. Няма ли някой от ЮЗУ. А там как стоят нещата.
Здравейте!Аз съм 12 клас и устремено съм се засилила към право в СУ.Изкарах курс там по история,сега карам по БЕЛ,но ужасно се притеснявам.Тези теми ми взимат здравето,дори нямам време да ги уча.А все пак трябва някак си да изкарам 10-15 страници минимум.
МОже ли някой/я бъдещ/а колега/жка подробно да разкаже за изпитите там и ако изобщо е възможно да ме поуспокои,че не е толкова трудно влизането?
благодаря предварително и се извинявам,ако вече е обсъждано,но в последните 16 страници не видях нищо,свързано с това. : )))
В ЮЗУ най - лесно се влиза :Д ! благоевградчани се ориентират към София последно желание им е в юзу
да ти кажа и аз искам в СУ право и мен точно това ме адски много притеснява пък и ще ходя на предварителни
Може ли някой да ми даде link към Стопанската академия в Свищов със специалностите и какво е нужно за кандидатстване,защото нещо се обърка и не мога да ги намеря..Благодаря предварително
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
http://www.uni-svishtov.bg/kspriem/?...b=priem&p=spec
Възможност за кандидатстване*
С оценка от всички ДЗИ (положени 2008-2012 г.)
Това означава ли че мога да кандидатствам с матура независмо дали е по БЕЛ история география и т.н..?
За правото в СУ тея теми са ви най-малкият проблем!!!А курсове по история май незнаете за какво става въпрос.Историята не е география или математика...Уча история ( не в училище там друго освен сдъвкани от преподавателите неща и готови поднесени разсъждения които не ти позволяват да изкажеш своето мислене НЯМА!!!)Да се върна на въпроса...Няма да ви лъжа право най-трудно се влиза в СУ! Но това не е интересното...изпитите се взимат по лесния начин и то без усилие стига само връзки и кешНо въпроса е какво става като влезете...Идея си нямата за какво учене пада 1-вата и 2-рата година...Имам приятели който учат Право (1-я в УНСС Другият в СУ) Тоя от СУ не можех да го изкарам 2 месеца преди сесията да излезем на по кафе...Така че хубаво си помислете дали искате да го учите и по важното дали ще можете...Каква е файдата да влезете (няма значение как ) и да не можете да изкарате 1-я семестър...Като започнете с Римското право ще ви е блян да учите и четете по десетки пъти тея 400 страници относно История на България.Иначе изпита нормално като за тема.Трудно е но знаеш ли темата следваш ли последователноста и имаш ли късмет с човека който ти проверява работата...Защото съм чувал и преди 4-5 години за преподаватели който най-малкото да засегнеш лично мнение и да кажеш че това правителство е било в ущърб за страната ти отиде я 3 или 4 ...Оценки с който шанса е минимум да успеете!Не ви казвам да не кандидатсвате право но помислете си добре наистина...!Не казвам пък и че трябва да ходите в УНСС ЮЗУ с право...Вие си избирате просто изразявам наблюдения и опит (не само лични но и от приятели и познати )
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
от всичики мнения които прочетох за правото излиза ,че с всичко става с връзки което мен ме отвръщава...от Благоевград съм и тук малко или много важат връзките но тук на нищо няма да те научат така че ще пробвам ако не ме приемат в СУ ще пробвам друга специялност
Прависти (Адвокати,нотариуси,прокур ри) ако излизаха само от СУ ...каде ще му излезе краят...Всичко си е до човека.Огромна грешка е че ако не влезеш в СУ с право от теб адвокат няма да стане.Разказвали са ми за хора който са си купили кандидатстудентският изпит за СУ приели са ги и хоп...още на първият семестър са ги скъсали (просто защото не са си платили) Само не ми обяснявайте че и в СУ не се купуват изпититеПреместили са се в УНСС завършват го с отличен...Сега адвокати с частни кантори!В правото всичко е до човека и обкръжението му.Ужасно трудно е да пробиеш сам колкото и да си добър все някой трябва да те забележи.Така че много добре е ако имаш някоя връзка (не става само с тях) която да ти помогне като за начало...и чак товага ще се разбере става ли нещо от теб или много си се излъгал да учиш право и всичките ти знания са един голям Балон!
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"