- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Добре, обаче искам да питам и още нещо за кандидатстването, че до сега никога не съм кандидатствал и не знам как точно става филма. Ако си напиша 5 желания примерно и ме вземат на първите 3, мога ли да вляза в т'ва, което съм писал на 3-то примерно или задължително влизам с първото? Или пък ако ме вземат на третото и четвъртото, а аз искам да вляза с второто, отивам на 2-ро класиране, нали? Обаче ако и тогава не ме вземат на 2-рото, мястото ми в 3-тото желание, където са ме взели 1-вия път пази ли се ?
Доста объркано стана, надявам се някой да ме е разбрал![]()
Здравейте. Искам да попитам дали децата с един родител / полусираци или на тези, които родителите нямат брак / при кандидатстване във ВУЗ са привилегировани по един или друг начин... ?
Благодаря !![]()
Man United Forever
Значи:
пишеш примерно 5 специалности, приемат те само една, може и третата да е, може и петата да е .. тази, за която ти е достатъчен балът.Може и първата да е, знаеш ли .. Ако те приемат нещо, което не искаш и държиш да те приемат с първото ти желание, не помня само как ставаше - дали автоматично, или подаваш пак документи, отиваш на 2ро класиране и така до 3то.Не помня също дали първото класиране важи след 3тото примерно .. Поинтересувай се повече, в сайта пише всичко, има и телефони .. обади се, бъди нахален/нахална за повече информация, прави се на луд/а и ще разбереш всичко. Пак казвам - не разчитай на моята информация, забравила съм много неща.![]()
Big or small, lies are lies!
Добре. Пишеш 5 желания.
1 случай- приемат те първо желание. Тук нямаш избор и се пишеш за него, не можеш да слезнеш на по-ниско желание само и само, защото имаш бала. Ако не го запишеш това губиш мястото си.
2 случай- приемат те по второ желание. Тук може да подадеш документи, че искаш първо желание. В този случай ако не те класират по първото желание във второ класиране, мястото ти от второто желание в първо класиране се пази. Вторият случай важи и за всички желания от 2 нататък. Но идеята е, че не можеш да избираш по-ниското от това, за което си класиран.
Може и да греша, но в търновския и УНСС миналата година така кандидатствах![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised