.
Отговор в тема
Страница 25 от 195 ПървиПърви ... 152122232425262728293575125 ... ПоследнаПърви
Резултати от 601 до 625 от общо 4870
    Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DragonLady Виж мнението
    B1nji според мене по-добре е да избереш КСТ ако ще заминаваш в чужбина. Колкото до ТУ Варна ( уча в него ), не е лош университета, никък даже. За повечето специалности има международна акредитация на дипломите, има програми за размяна на студенти с други страни, добри магистърси програми и тн. А за теническите и компютърни специалности университета държи много високо ниво на обучение. Семестриалните такси също са приемливи.
    И ако ще записваш там дано ти върви математиката, че иначе висшата математика ще ти вземе душицата
    Ако имаш още някакви въпроси за ТУ Варна питай Доколкото мога ще ти отговоря.
    За математиката се бъркаш яко... Висшата е коренно различна от тази която се учи в даскало
    Относно специалността КСТ нито във Варна, нито в София са състояние да те научат на нещо. Програмите им сигурно не са бутани от години(не са в крак с технологиите), учат се излишни предмети. Трябва сам да учиш. Все пак ако си в ТУ-София, Телерик предлагат много добри безплатни курсове по програмиране.

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    Много зависи за какви специалности говориш.
    Съветвам те да не прибързваш,СУ също не е място,застраховано от идиоти.

Специално за филологиите става въпрос и в частност френската филология,няма как в СУ да е по-зле при положение,че тази специалност я има там сигурно откакто е основан СУ,а в ПУ в въведена като специалност едва от тази година .

anJin, ебати снобарията, ебати чудото, само за СУ си.
    Баловете кога пък са били определящи за човека.
    В гимназията влязох с един от най-ниските балове за моята специалност, и бях отличничката на класа, 'щото другите хубаво имаха прекрасни балове, ама такъв мързел и такова нещо ... това, че са назубрили нещо за смешните "малки матури", друг въпрос.
    Ама точно звучиш като ония идиоти от форума на СУ, 'дето си мислят, че са хванали Бог за пишката, едва ли не.
    Сигурно с тези нецензурни изказвания звуча като пълна простачка, ама знаете ли какво, не ме интересува? Аман от етикети, или някой да те определя по някаква оценка или бал.
    И да, СУ не е място, в което учат само елитни, високоинтелигентни хора.
    А ти вече си си взела решението, иначе.. Запиши в СУ.

И аз чакам класирания за там.

Цитирай Първоначално написано от ^ЮЗБ^ Виж мнението
    Оф ем какви аргументи да ти дам?Аз нито уча в Свищов нито живея там,но познавам хора които са учили там и сега са много добре,но щом става въпрос за следване,в Варненски само ще си давате парите напразно.Едно е да учиш в стопанската академия учредена преди 100год. и друго в варненски СВОБОДЕН университет
    Тъп ли си, брато? ВИНС не е СВОБОДЕН университет. Държавен е, и доколкото знам от най-добрата ми приятелка, гърчат ги, хич да не е.
    Отделно се запознах с един пич, дето учеше в Свищов, ама се отказа от пародията там и сега учи някаква филология в Шуменски. Човекът нищо добро не ми каза за тая стопанска академия, ама айде.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Повече от фен Аватара на didenceeto
    Записвам се в темата
    ПУ спец Биология и химия
    И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.

Мега фен Аватара на draid
    Не знам какво си мислите, в СУ отдавна приемат с 3-ки в много специалности, като изключим топ такивата, където наплива е голям. А и това се не се отнася само за СУ, ами и за ТУ и УНСС, всички големи университети имат повече места отколкото желаещи, това е тъжната истина.

Супер фен Аватара на Glamour92
    Точно.
    Пък и си спомням,че миналата година във ФМИ(СУ) баловете също бяха катастрофално ниски...което изобщо не значи,че са събрали само народ от кол и въже,просто изпита им беше кошмар.

anJin,по-добре избери ПУ с твоята специалност,отколкото СУ с рандъм такава...
    И на двете места концентрацията на идиоти е висока,разликата е,че в единия случай губиш възможността да учиш това,което искаш.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от wakethedead Виж мнението
    някой кандидатствал в УНСС има ли? искам да питам нещо
    Кажи?

Не, не съм снобарка. Просто в ПУ са наистина идиоти ,след като ме викнаха на 16 юли отново да правя граматичната част от изпита понеже ми я бяха изгубили ,за какво говорим тогава и едва ли не ме изкараха мен виновна понеже комисията по проверяване са си помислили ,че евентуално аз може да съм си я прибрала Няма значение за мен вече ПУ е на едно ниво с ВСУ и БСУ ,т.е. псевдо университет И ако не тази ,то другата година се прехвърлям в СУ и за нищо на света не бих излезнала с диплома от ПУ.
    П.С. това си е лично мое мнение, всеки отговаря за себе си.

Мега фен Аватара на draid
    Жалко че си мислиш, че в СУ нещата са по различни, ама нали чувате СУ и айде юруш на доматите.

Вие чак сега ли разбрахте, че в Пу е зле работата !? Да, зле е и то много, но не по-малко зле е в СУ, УНСС, Свищов, ВИНС и т.н. Така че избора за университет трябва да ви се свежда до това главно къде живеете, за да имате по-малки разходи за транспорт или квартири. А да избереш да учиш 4, 5 години в уни в някой малък град като Русе, Свищов, Благоевград е най-голямата глупост. Деградацията ще е пълна. Е за Американския в Благоевград е по-друго, но ако имате 10 хил. лв. за годишна такса. Аз лично, ако имах толкова щях да уча в чужбина.

ПП: В България няма университети.
    Последно редактирано от aks13v : 07-22-2012 на 15:57

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Цитирай Първоначално написано от aks13v Виж мнението
    Вие чак сега ли разбрахте, че в Пу е зле работата !? Да, зле е и то много, но не по-малко зле е в СУ, УНСС, Свищов, ВИНС и т.н. Така че избора за университет трябва да ви се свежда до това главно къде живеете, за да имате по-малки разходи за транспорт или квартири. А да избереш да учиш 4, 5 години в уни в някой малък град като Русе, Свищов, Благоевград е най-голямата глупост. Деградацията ще е пълна. Е за Американския в Благоевград е по-друго, но ако имате 10 хил. лв. за годишна такса. Аз лично, ако имах толкова щях да уча в чужбина.

ПП: В България няма университети.
    Няма викаш. А като според теб няма какво, това означава никой тук да не учи? Спри да ги критикуваш, имат си и добрите страни, не може всичко да е перфектно. Има и много зле, има и задоволителни. Не забравяй, че въпроса опира също до това какви ще са студентите. Много от професорите имат много, на което могат и искат да научат студентите, ама те като са мързеливи накъде отиваме?

Супер фен
    Стига се карахте, реалността е, че българското образование е порн()графия и трябват сериозни реформи!

Wednesday666
    И аз съм студент, няма за кво да ги карам да не учат. И да, може да се научи нещо, колкото и скапан да е университета и преподавателите, но не трябва да е така, не трябва въпреки всички лекции и писаници да трябва да чета целия учебник на края за 4 дена, щото толкова имам и да имам пак 3 колкото и някой разчитал на късмет.
    Студент съм в Пу и спокойно си заявявам, че е пълен кинеф. А пък някой, който е от провинцията, отиде в Шопия, живее на общежитие и си мисли, че ще научи нещо по тоя начин .... много се бърка. Късмет ще е ако завърши.

Абе хора, в който и университет да си, дори и в най-пропадналия (така да го нарека), имаш ли желание, ще станеш специалист в областта, която изучаваш. Нямаш ли желание, има оправдание! Живеем в ерата на технологиите, има неограничено количество информация. Няма как в университета да ви я налеят с фуния в главите! Ако искате да научите, ще научите, ако ли не - ще продължавате да плюете университетите и преподавателите! Замислете се! Това е реалната ситуация.

Някой знае ли, дали днес (23.07) вече текат записванията във Винс Варна ?

Приеха ме в УНСС "Икономика с чуждоезиково обучение с англ. ез" ,обаче чакам и класиранията в СУ-там на първо място записах "Социална педагогика" и предполагам,че ще ме приемат,защото балът ми е 23(а максималният за специалността е 24).И сега много се чудя дали да чакам СУ или да се запиша в УНСС.По цял ден за това мисля и не мога да преценя на кое плюсовете са повече,на кое минусите.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от MissInd3p3nd3nt Виж мнението
    Приеха ме в УНСС "Икономика с чуждоезиково обучение с англ. ез" ,обаче чакам и класиранията в СУ-там на първо място записах "Социална педагогика" и предполагам,че ще ме приемат,защото балът ми е 23(а максималният за специалността е 24).И сега много се чудя дали да чакам СУ или да се запиша в УНСС.По цял ден за това мисля и не мога да преценя на кое плюсовете са повече,на кое минусите.
    Двете специалности не са много сходни, нямаш ли по-голямо влечение към една от тях?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Специалността в УНСС ми харесва повече.Спира това,че съм слушала от доста хора,че когато си търсиш работа на дадено място почти винаги предпочитали този с диплома от СУ

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от MissInd3p3nd3nt Виж мнението
    Специалността в УНСС ми харесва повече.Спира това,че съм слушала от доста хора,че когато си търсиш работа на дадено място почти винаги предпочитали този с диплома от СУ
    Аз бих избрала икономическото направление.Имаш много по-голям шанс да си намериш работа,а в комбинация с език е идеално.А и доколкото знам УНСС,за разлика от всички останали БГ университети,ФИГУРИРА в Класацията на най-добрите университети в света,а СУ не.

ПС:Иначе да се изфукам по темата Днес видях списъците и ето какво показват:

http://media.snimka.bg/s1/0831/027906367.jpg?r=0

Бал 36.00 от 36.00
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93 Виж мнението
    А и доколкото знам УНСС,за разлика от всички останали БГ университети,ФИГУРИРА в Класацията на най-добрите университети в света,а СУ не.
    Ами ти прецени: http://www.webometrics.info/top100_e...asp?country=bg

http://www.4icu.org/bg/

http://rsvu.mon.bg/rsvu2/?locale=bg#rsvu_app (По специалности трябва да провериш)

http://www.topstudylinks.com/Top-Uni...aria-c167.aspx
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Пловдив
    Това са само в България.Иначе поразрових се сега из интернет и видях,че и СУ и УНСС присъстват в класацията,ама на 600+ места,не се уточняваше кой е по-нагоре.

Както казах по горе,ДОКОЛКОТО ЗНАМ,написах го по спомен,уточних,че не съм сигурна

Е как да са само в България, има world rank. СУ се върти в диапазона 600-800, УНСС е 2500+

Мега фен Аватара на Blab
    това са супер измислени ранкове и ти го знаеш:Д

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Е как да са само в България, има world rank. СУ се върти в диапазона 600-800, УНСС е 2500+
    Да,сега видях... Само УНСС нещо ми избягва от полезрението
    Последно редактирано от PyCoKoCkA93 : 07-23-2012 на 19:11

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от angel4eto17 Виж мнението
    Абе хора, в който и университет да си, дори и в най-пропадналия (така да го нарека), имаш ли желание, ще станеш специалист в областта, която изучаваш. Нямаш ли желание, има оправдание! Живеем в ерата на технологиите, има неограничено количество информация. Няма как в университета да ви я налеят с фуния в главите! Ако искате да научите, ще научите, ако ли не - ще продължавате да плюете университетите и преподавателите! Замислете се! Това е реалната ситуация.
    Съгласна.

Иначе нямам особени наблюдения т.е. не съм компетентна да пиша. Спомням си само миналата година, когато кандидатствах в СУ, доста хора не бяха приети в моята специалност (психология). А някои от тях имаха оценки 5.25 и повече. Затова твърдението за ниските балове не важи за всички специалности.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си