- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
За математиката се бъркаш яко... Висшата е коренно различна от тази която се учи в даскало
Относно специалността КСТ нито във Варна, нито в София са състояние да те научат на нещо. Програмите им сигурно не са бутани от години(не са в крак с технологиите), учат се излишни предмети. Трябва сам да учиш. Все пак ако си в ТУ-София, Телерик предлагат много добри безплатни курсове по програмиране.
anJin, ебати снобарията, ебати чудото, само за СУ си.
Баловете кога пък са били определящи за човека.
В гимназията влязох с един от най-ниските балове за моята специалност, и бях отличничката на класа, 'щото другите хубаво имаха прекрасни балове, ама такъв мързел и такова нещо ... това, че са назубрили нещо за смешните "малки матури", друг въпрос.
Ама точно звучиш като ония идиоти от форума на СУ, 'дето си мислят, че са хванали Бог за пишката, едва ли не.
Сигурно с тези нецензурни изказвания звуча като пълна простачка, ама знаете ли какво, не ме интересува? Аман от етикети, или някой да те определя по някаква оценка или бал.
И да, СУ не е място, в което учат само елитни, високоинтелигентни хора.
А ти вече си си взела решението, иначе.. Запиши в СУ.
И аз чакам класирания за там.
Тъп ли си, брато? ВИНС не е СВОБОДЕН университет. Държавен е, и доколкото знам от най-добрата ми приятелка, гърчат ги, хич да не е.
Отделно се запознах с един пич, дето учеше в Свищов, ама се отказа от пародията там и сега учи някаква филология в Шуменски. Човекът нищо добро не ми каза за тая стопанска академия, ама айде.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Записвам се в темата
ПУ спец Биология и химия![]()
И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.
Не знам какво си мислите, в СУ отдавна приемат с 3-ки в много специалности, като изключим топ такивата, където наплива е голям. А и това се не се отнася само за СУ, ами и за ТУ и УНСС, всички големи университети имат повече места отколкото желаещи, това е тъжната истина.
Точно.
Пък и си спомням,че миналата година във ФМИ(СУ) баловете също бяха катастрофално ниски...което изобщо не значи,че са събрали само народ от кол и въже,просто изпита им беше кошмар.
anJin,по-добре избери ПУ с твоята специалност,отколкото СУ с рандъм такава...
И на двете места концентрацията на идиоти е висока,разликата е,че в единия случай губиш възможността да учиш това,което искаш.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Не, не съм снобарка. Просто в ПУ са наистина идиоти ,след като ме викнаха на 16 юли отново да правя граматичната част от изпита понеже ми я бяха изгубили ,за какво говорим тогава и едва ли не ме изкараха мен виновна понеже комисията по проверяване са си помислили ,че евентуално аз може да съм си я прибрала Няма значение за мен вече ПУ е на едно ниво с ВСУ и БСУ ,т.е. псевдо университет И ако не тази ,то другата година се прехвърлям в СУ и за нищо на света не бих излезнала с диплома от ПУ.
П.С. това си е лично мое мнение, всеки отговаря за себе си.
Жалко че си мислиш, че в СУ нещата са по различни, ама нали чувате СУ и айде юруш на доматите.
Вие чак сега ли разбрахте, че в Пу е зле работата !? Да, зле е и то много, но не по-малко зле е в СУ, УНСС, Свищов, ВИНС и т.н. Така че избора за университет трябва да ви се свежда до това главно къде живеете, за да имате по-малки разходи за транспорт или квартири. А да избереш да учиш 4, 5 години в уни в някой малък град като Русе, Свищов, Благоевград е най-голямата глупост. Деградацията ще е пълна. Е за Американския в Благоевград е по-друго, но ако имате 10 хил. лв. за годишна такса. Аз лично, ако имах толкова щях да уча в чужбина.
ПП: В България няма университети.
Последно редактирано от aks13v : 07-22-2012 на 15:57
Няма викаш. А като според теб няма какво, това означава никой тук да не учи? Спри да ги критикуваш, имат си и добрите страни, не може всичко да е перфектно. Има и много зле, има и задоволителни. Не забравяй, че въпроса опира също до това какви ще са студентите. Много от професорите имат много, на което могат и искат да научат студентите, ама те като са мързеливи накъде отиваме?
Стига се карахте, реалността е, че българското образование е порн()графия и трябват сериозни реформи!
Wednesday666
И аз съм студент, няма за кво да ги карам да не учат. И да, може да се научи нещо, колкото и скапан да е университета и преподавателите, но не трябва да е така, не трябва въпреки всички лекции и писаници да трябва да чета целия учебник на края за 4 дена, щото толкова имам и да имам пак 3 колкото и някой разчитал на късмет.
Студент съм в Пу и спокойно си заявявам, че е пълен кинеф. А пък някой, който е от провинцията, отиде в Шопия, живее на общежитие и си мисли, че ще научи нещо по тоя начин .... много се бърка. Късмет ще е ако завърши.
Абе хора, в който и университет да си, дори и в най-пропадналия (така да го нарека), имаш ли желание, ще станеш специалист в областта, която изучаваш. Нямаш ли желание, има оправдание! Живеем в ерата на технологиите, има неограничено количество информация. Няма как в университета да ви я налеят с фуния в главите! Ако искате да научите, ще научите, ако ли не - ще продължавате да плюете университетите и преподавателите! Замислете се! Това е реалната ситуация.
Някой знае ли, дали днес (23.07) вече текат записванията във Винс Варна ?
Приеха ме в УНСС "Икономика с чуждоезиково обучение с англ. ез" ,обаче чакам и класиранията в СУ-там на първо място записах "Социална педагогика" и предполагам,че ще ме приемат,защото балът ми е 23(а максималният за специалността е 24).И сега много се чудя дали да чакам СУ или да се запиша в УНСС.По цял ден за това мисля и не мога да преценя на кое плюсовете са повече,на кое минусите.
Специалността в УНСС ми харесва повече.Спира това,че съм слушала от доста хора,че когато си търсиш работа на дадено място почти винаги предпочитали този с диплома от СУ
Аз бих избрала икономическото направление.Имаш много по-голям шанс да си намериш работа,а в комбинация с език е идеално.А и доколкото знам УНСС,за разлика от всички останали БГ университети,ФИГУРИРА в Класацията на най-добрите университети в света,а СУ не.
ПС:Иначе да се изфукам по тематаДнес видях списъците и ето какво показват:
http://media.snimka.bg/s1/0831/027906367.jpg?r=0
Бал 36.00 от 36.00
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Ами ти прецени: http://www.webometrics.info/top100_e...asp?country=bg
http://www.4icu.org/bg/
http://rsvu.mon.bg/rsvu2/?locale=bg#rsvu_app (По специалности трябва да провериш)
http://www.topstudylinks.com/Top-Uni...aria-c167.aspx
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това са само в България.Иначе поразрових се сега из интернет и видях,че и СУ и УНСС присъстват в класацията,ама на 600+ места,не се уточняваше кой е по-нагоре.
Както казах по горе,ДОКОЛКОТО ЗНАМ,написах го по спомен,уточних,че не съм сигурна![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Е как да са само в България, има world rank. СУ се върти в диапазона 600-800, УНСС е 2500+
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
това са супер измислени ранкове и ти го знаеш:Д
Съгласна.
Иначе нямам особени наблюдения т.е. не съм компетентна да пиша. Спомням си само миналата година, когато кандидатствах в СУ, доста хора не бяха приети в моята специалност (психология). А някои от тях имаха оценки 5.25 и повече. Затова твърдението за ниските балове не важи за всички специалности.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]