Не мисля, че проблема е само в неправилно формулирани коментари. Много хора и обясниха, че тя тепърва отива там и още нищо не знае, но на това тя отговори високомерно изразявайки становище на живеещ в Германия над 10г човек едва ли не. Самочувствието и е много високо и това и пречи в случая. Има голяма вероятност тя да изпитва гордост от това, че вече е там и да смята, че дори с тези си действия е постигнала повече от обкръжението и връсниците си. Първото е хубаво нещо, защото е успяла да го изпълни, второто обаче не бих казал, че е положителна черта. Коментарите и чета от доста време насам, може би от както се е регистрирала и впечатленията ми не са конкретно от тази тема. От както тя е заминала в Германия, можеш да забележиш, че в 80% от коментарите и това се изтъква по някакъв начин, било то и несъзнателно. Просто мисленето и е такова, а това мислене предполагам до голяма степен е провокирано от високото мнение за себе си, което по принцип не е лошо нещо, стига да не се прекалява.
Именно защото тепърва се сблъсква с много трудности с които другите са се сблъскали отдавна, предвид годините и, няма право да бъде толкова убедена и да прави такива крайни заключения. Аз и бях написал една приказка в доста преден коментар, но тя не я отрази.
Може би просто трябва да се научи, че понякога другите хора имат повече опит в нещо от нея и че те също имат познати и роднини къде ли не.