.
Отговор в тема
Страница 126 от 195 ПървиПърви ... 2676116122123124125126127128129130136176 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 126 до 3 150 от общо 4870
    Мега фен
    Еми то навсякъде е така..Да не е само там..

anonymous708973
    Guest
    Ба, хич не желая да ме набърквате пак, но изпитвам ОГРОМНО желание да видя как ще разрешат на филолог да запише магистър (в чужбина, де - то в България всякакви фокуси минават) от област МО/икономика/бизнес етц.

Иначе само минавам да се оплача, че ПАК ще трябва да наваксвам сама по висша математика заради уникалната ни образователна система, ГРРР. Тая статистика ни взима здравето... и явно са преценили, че ние нямаме нужда от професора, а са ни бутнали някакъв доцент, който с 10 човека не може да се оправи, а ние сме 420 :Д Пуф, направо съм горда от себе си как почти цялото време слушам съсредоточено.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Записват и между другото много успешно особено - многоезична дипломация и организация.Специално в СУ познавам 2 такива момичета и са адски кадърни в областта си, едната дори замина по Еразъм в Италия. С такава филология и въпросната магистратура.
    maDamn

Супер фен Аватара на Deadlock
    PinkPanther, записват, записват. Може някакви supplementary courses да трябват, но изобщо не е невъзможно.

A granger, това ходене "даже" по Еразъм в Италия нещо, показващо "кадърност", ли трябваше да е? Питам сериозно

Град
    Beyond reality
    Не,просто и използвах неправилно думата Но все пак е нужен успех над 5 по специалността, за да отидеш.Поне при МО е така.
    Иначе доста кадърни хора познавам. А има и филолози,които паралелно пишат международни + след това магистратура и вече става страшно
    maDamn

В чужбина точно се случва да запишат доста по-различна магистратура от бакалавъра.
    Стига сте спорили. : )
    Дайте предложение към каква магистратура да се насоча с МИО?
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Дайте предложение към каква магистратура да се насоча с МИО?
    Зависи как искаш да се реализираш
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

granger, изненадана съм от изискването за успех за Еразъм. "Из Европата" се ползва за купони и разврат и не съм си помисляла да го гледам като академична заслуга. :Д

Град
    Beyond reality
    Ами не знам как е в Европа, но специално от СУ хората са си доволни и си карат програмите с кеф.
    Тва как е в Европата не мога да знам.
    maDamn

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    За ВИНС-аджиите: Международен бизнес, които са с английски език могат ли да запишат английски? Казаха ми, че трябвало да запиша английски+ някакъв друг език, а такова нещо в справочника не е казано.
    Великобритания защо не присъства в страните за Еразъм?

granger, не се изненадвам, че са доволни, и според мен е много готино. Мисълта ми беше, че е екскурзия за забавления/културен ексчейндж повече от академично образование.

Аз мисля да ходя с Erasmus в Канада по-следващата година, но да видим какво ще се окаже. Освен, че 1 семестър подготвяш досие, от университета ми казаха, че приемат всички, защото и без друг няма огромен наплив от желаещи.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Хармаяни е права, като цяло Еразъма поне за СУ е як.. И аз съм чул доста хора да се хвалят..

Пантерке като цяло е доста възможно да запишеш различен от БА - магистър..
    Пък както Плами каза... филология + мо / едновременно, пък после магистър те изстрелва доста нагоре..
    Но и другия вариант не е зле..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ба, хич не желая да ме набърквате пак, но изпитвам ОГРОМНО желание да видя как ще разрешат на филолог да запише магистър (в чужбина, де - то в България всякакви фокуси минават) от област МО/икономика/бизнес етц.
    Колежка на баща ми, с над 3К заплата, е с бакалавър филология и магистър бизнес администрация, така че..

Аз лично искам мениджмънт за магистър, ама има дооооооооооста хляб да изям дотогава..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на tireheb
    па един познат на един приятел на леля ми гошо...
    доколкото аз съм гледал, магистратурата в чужбина верно тряя ти е "по темата" на бакалавъра ... поне из неколкото университети из норвегия, за които аз съм се интересувал, можех да запиша IBSEN STUDIES и други такива разни
    другаде мое и да не е баш така, не знам

Град
    Варна
    добре, а с приравнителни изпити не става ли?

Нда, и при нас е така. Първата и втората година е много ларж и може едва ли не да се прехвърляш между всичките специалности, за магистър обаче е друго. Аз съм се убедила здраво, че ще уча био здравеопазване и за него може да се кандидатства само с 2 бакалавъра и то и двата много тясно свързани по между си. Дори с бакалавър биохимия не позволяват, а той има ужасно много общи моменти с двата позволени бакалавъра по биология.

Една приятелка учи някаква администрация и там е друго обаче.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

ми не съм много наясно, ма дори и да става... как да приравня някви математики, да речем, ако искам да запиша нещо икономическо, като нямам никва идея от тва

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    ми не съм много наясно, ма дори и да става... как да приравня някви математики, да речем, ако искам да запиша нещо икономическо, като нямам никва идея от тва
    е, то ако искаш да го запишеш, се предполага, че ще имаш някаква идея

мисълта ми е... аз завърших икономическа дисциплина и като бакалавър и като магистър, в последствие реших, че искам да уча магистратура филология
    нямах проблем със записването, но имах да взема освен 10-те редовни изпита в двата семестъра на магистратурата и още 8 приравнителни - синтаксис, морфология, културна история и др. които бяха част от бакалавърския курс по филология

еми, така е в България
    квато си искаш магистратура пишеш, съответно ти се увеличава с 1-2 семестъра, в които учиш тва, дето се очаква да го знаеш от бакалавъра, ако ти е бил в същата насоченост
    ма в чужбина не е тъй (пак казвам, поне в тея университети, дето аз съм се интересувал)

упс, тва дето ти го обясняваш май е по-различно
    приравнителни преди да започнеш ?

Град
    Варна
    ясно

а каква е опцията тогава? записваш си пак от начало - бакалавър, магистър и т.н.?

ми, да, предполагам
    или ако я има тая опция с приравнителните, сядаш и учиш квото трябва да знаеш, за да ги изкараш, както явно ти си изкарала културна история, морфология и тн
    или се примиряваш и пишеш нещо по бакалавъра хД

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    или ако я има тая опция с приравнителните, сядаш и учиш квото трябва да знаеш, за да ги изкараш, както явно ти си изкарала културна история, морфология и тн
    то това е най-логичното
    аз даже ходих да се карам с една леля в канцеларията и с половината преподаватели, защото ми изискваха да присъствам на занятия с бакалаврите
    и ми обясняват, че не съм била можела да се подготвя, ако не присъствам на лекции, пък аз им обяснявам, че за тва трябва да се притеснявам аз, след като съм решила да го уча и да си ми дадат конспектите и учебниците и да ме оставят да си уча, вместо да си губя времето да ходя по лекции

ми наще магистри (тяхното се води "нордистика") ходят по некви лекции с нас, разни странознания и тн

Град
    Варна
    е, да, когато не можеш да се подготвиш изцяло сам, нямам против да се посещават лекции и/или упражнения
    но аз това така или иначе съм го учила в училище, за какво ще ме карат задължително да ходя, че и няма да ми дават заверка...
    както и да е, те куриозите при нашето образование са повече от достатъчно
    беше ми интересно просто как се процедира навън

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си