- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Еми то навсякъде е така..Да не е само там..
Ба, хич не желая да ме набърквате пак, но изпитвам ОГРОМНО желание да видя как ще разрешат на филолог да запише магистър (в чужбина, де - то в България всякакви фокуси минават) от област МО/икономика/бизнес етц.
Иначе само минавам да се оплача, че ПАК ще трябва да наваксвам сама по висша математика заради уникалната ни образователна система, ГРРР. Тая статистика ни взима здравето... и явно са преценили, че ние нямаме нужда от професора, а са ни бутнали някакъв доцент, който с 10 човека не може да се оправи, а ние сме 420 :Д Пуф, направо съм горда от себе си как почти цялото време слушам съсредоточено.
Записват и между другото много успешно особено - многоезична дипломация и организация.Специално в СУ познавам 2 такива момичета и са адски кадърни в областта си, едната дори замина по Еразъм в Италия. С такава филология и въпросната магистратура.
maDamn
PinkPanther, записват, записват. Може някакви supplementary courses да трябват, но изобщо не е невъзможно.
A granger, това ходене "даже" по Еразъм в Италия нещо, показващо "кадърност", ли трябваше да е? Питам сериозно
Не,просто и използвах неправилно думатаНо все пак е нужен успех над 5 по специалността, за да отидеш.Поне при МО е така.
Иначе доста кадърни хора познавам. А има и филолози,които паралелно пишат международни + след това магистратура и вече става страшно![]()
maDamn
В чужбина точно се случва да запишат доста по-различна магистратура от бакалавъра.
Стига сте спорили. : )
Дайте предложение към каква магистратура да се насоча с МИО?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
granger, изненадана съм от изискването за успех за Еразъм. "Из Европата" се ползва за купони и разврат и не съм си помисляла да го гледам като академична заслуга. :Д
Ами не знам как е в Европа, но специално от СУ хората са си доволни и си карат програмите с кеф.
Тва как е в Европата не мога да знам.
maDamn
За ВИНС-аджиите: Международен бизнес, които са с английски език могат ли да запишат английски? Казаха ми, че трябвало да запиша английски+ някакъв друг език, а такова нещо в справочника не е казано.
Великобритания защо не присъства в страните за Еразъм?
granger, не се изненадвам, че са доволни, и според мен е много готино. Мисълта ми беше, че е екскурзия за забавления/културен ексчейндж повече от академично образование.
Аз мисля да ходя с Erasmus в Канада по-следващата година, но да видим какво ще се окаже. Освен, че 1 семестър подготвяш досие, от университета ми казаха, че приемат всички, защото и без друг няма огромен наплив от желаещи.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Хармаяни е права, като цяло Еразъма поне за СУ е як.. И аз съм чул доста хора да се хвалят..
Пантерке като цяло е доста възможно да запишеш различен от БА - магистър..
Пък както Плами каза... филология + мо / едновременно, пък после магистър те изстрелва доста нагоре..
Но и другия вариант не е зле..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
па един познат на един приятел на леля ми гошо...
доколкото аз съм гледал, магистратурата в чужбина верно тряя ти е "по темата" на бакалавъра ... поне из неколкото университети из норвегия, за които аз съм се интересувал, можех да запиша IBSEN STUDIESи други такива разни
другаде мое и да не е баш така, не знам
добре, а с приравнителни изпити не става ли?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Нда, и при нас е така. Първата и втората година е много ларж и може едва ли не да се прехвърляш между всичките специалности, за магистър обаче е друго. Аз съм се убедила здраво, че ще уча био здравеопазване и за него може да се кандидатства само с 2 бакалавъра и то и двата много тясно свързани по между си. Дори с бакалавър биохимия не позволяват, а той има ужасно много общи моменти с двата позволени бакалавъра по биология.
Една приятелка учи някаква администрация и там е друго обаче.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ми не съм много наясно, ма дори и да става... как да приравня някви математики, да речем, ако искам да запиша нещо икономическо, като нямам никва идея от тва
е, то ако искаш да го запишеш, се предполага, че ще имаш някаква идея
мисълта ми е... аз завърших икономическа дисциплина и като бакалавър и като магистър, в последствие реших, че искам да уча магистратура филология
нямах проблем със записването, но имах да взема освен 10-те редовни изпита в двата семестъра на магистратурата и още 8 приравнителни - синтаксис, морфология, културна история и др. които бяха част от бакалавърския курс по филология
еми, така е в България
квато си искаш магистратура пишеш, съответно ти се увеличава с 1-2 семестъра, в които учиш тва, дето се очаква да го знаеш от бакалавъра, ако ти е бил в същата насоченост
ма в чужбина не е тъй (пак казвам, поне в тея университети, дето аз съм се интересувал)
упс, тва дето ти го обясняваш май е по-различно
приравнителни преди да започнеш ?
ясно
а каква е опцията тогава? записваш си пак от начало - бакалавър, магистър и т.н.?
ми, да, предполагам
или ако я има тая опция с приравнителните, сядаш и учиш квото трябва да знаеш, за да ги изкараш, както явно ти си изкарала културна история, морфология и тн
или се примиряваш и пишеш нещо по бакалавъра хД
то това е най-логичното
аз даже ходих да се карам с една леля в канцеларията и с половината преподаватели, защото ми изискваха да присъствам на занятия с бакалаврите
и ми обясняват, че не съм била можела да се подготвя, ако не присъствам на лекции, пък аз им обяснявам, че за тва трябва да се притеснявам аз, след като съм решила да го уча и да си ми дадат конспектите и учебниците и да ме оставят да си уча, вместо да си губя времето да ходя по лекции
ми наще магистри (тяхното се води "нордистика") ходят по некви лекции с нас, разни странознания и тн
е, да, когато не можеш да се подготвиш изцяло сам, нямам против да се посещават лекции и/или упражнения
но аз това така или иначе съм го учила в училище, за какво ще ме карат задължително да ходя, че и няма да ми дават заверка...
както и да е, те куриозите при нашето образование са повече от достатъчно
беше ми интересно просто как се процедира навън