- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Не ти признават оценката ако нямаш необходимия брой кредити, а тея кредити чух, че трябва да си бавноразвиващ, за да не ги изкараш. Така ни казват и преподавателите, не с тези думи разбира се. :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
А каква е тази книжка на първокурсника? Кондукторова ни я спомена, но какво включва?
30-те кредита ли визираш, пхах? Имам колеги, които се прибраха с 17 от 30. Това никой не ти го гледа. Масово не се признават изпити, да, особено където става дума за право, абсурд, за математическите специалности сигурно повече се признават, тъй като не са национално зависими.
Честно, не знам откъде ви е представата за Еразъм, ама да говориш за партньорскиТЕ университети (да, общия знаменател визирам) е... много неуместно. Броят кредити ти се определя от "домашния" университет и понякога е такъв зор да ги изкараш, че не е истина. При нас дойдоха няколко французи с нагласата да си поживеят малко, е, на единия май ще му се наложи да повтаря годината обратно във Франция, а е последна година.
Информацията ви за Еразъм като цяло е много некоректна, вероятно я черпите от безумните каталози на Интеграл.
Дедлок... дори няма да се вържа, разбираш ли. Знам Виоленца къде учи, знам каква оценка ми трябва ориентировъчно за там, хардкор е, да. Каквото и да си говорим, винаги има университети, в които е айляк; такива, в които е трудно наистина, но в сравнения с третия тип си е напълно окей. Е, университетът на Виоленца е от третия тип. (Няма да споменавам моя, щото съм го правила милиони пъти и пак ще ме изкарат, че се фукам.)
Тук Еразъм студентите го удариха на живот, ама след втория месец като видяха колко главозамайващо назад са, спряха да ходят по купони. И пак не успяха да наваксат и някои си ги изпокъсаха по изпитите. Сега да видиш как са първи кипри в библиотеката.
Ама всъщност системата с кредитите не е ли, че ти трябват всичките за заверен семестър. Поне при нас, ако някъде се водиш absent, а не défaillant, дори нямаш право да се явиш на поправителен и директно те късат, защото тези кредити ти отпадат. Първият семестър ни бяха филмирали много, че ако си пропуснем някоя от срещите с професор свързани с придружаването, ще се водим absent на целия компонент, от там ни пада 1-ия кредит, който е той и от там директно повтаряш догодина пак.
По математика и физика ме скъсаха жестоко и ще ги компенсирам, но въпреки това ми се води, че си имам 3-та кредита от компонента.
За първи път чувам да минеш с по-малко от необходимите кредити.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Навсякъде е различно.
При нас примерно искат до края на втори семестър да имаш 44 кредита, като за първи семестър максимумът е 31, за втори - 29. Уловката е, че ако те скъсат на изпитите първи семестър, можеш да ги положиш пак чак трети, защото въпросните предмети се предлагат само в есенно-зимния диапазон. Това само по себе си е доооста гадно, а за Еразмусите, които трябва да имат определени кредити, си е направо ужас, защото те в най-добрия случай са по година. Това означава, че ако ги скъсат на нещо първи семестър, втори трябва да вземат повече лекции, за да наваксат. Ние с по 4-5 предмета изнемогваме, а някои от тях в момента взимат по 6-8, за да наваксат.
Но да минеш с по-малко от необходимото е пълен абсурд, за първи път го чувам!
Всъщност... сещам се, че имаме някакви българи от Англия, които не знам в какви кучи университети са, обаче на единия дори не му искат кредити (тоест взет изпит), а само да е заявил изпита, което е просто... безмълвна съм; а на другата мацка си й искат определен брой кредити.
Май са от Ланкастър, ама не съм сигурна.
Нещо, за което трябва да си приготвиш 20тина лв като се записваш :Д вътре пише горе-долу нещата, които пише в сайта..
therichbitch за право е нормално да не ги признават като се замислишПравото във всяка страна е различно. Аз си говоря за икономиката.
Нямам никаква представа от Еразъм и мнението ми не е меродавно, просто така съм чула.Преподавателите ни казаха, че няма как да ходим на упражненията и да не ги вземем. Не са определяли колко и как се изкарват кредитите в другия университет, просто ни успокоиха, че почти всички вземат, освен ако не са абсолютните безхаберници.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ами нашите явно са долни гадове (сефте), при нас искат 60 кредита на година, дори само 1 да ти липсва повтаряш цялата година на ново с всички предмети. Ако те скъсаш и не ги компенсираш можеш да се явиш на поправителен лятото обаче. Но ако и там те скъсат пак не ти дават кредитите и пак си добре дошъл догодина.
И шокирана съм, 4-5 предмета. Аз имам около 13-4 този семестър, въпреки, че някои са обединени в един компонент с обща оценка и общи кредити, но са си доста различни. Първият семестър имах пак толкова.
Ако знаех колко е трудно тук, нямаше да кандидатствам.![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Oк, кой е университетът на Виоленца, че да си сверя часовника?
Хич не те интересува.
Мисълта ми беше, че тия приказки как еразмите се разцепвали от алкохол, секс и купони, са много далеч от истината в най-масовия случай. И да има такива, ще да са рядкост. И дадох пример как при нас учат семестъра абсолютно наравно с нас. Ако не са свикнали на това темпо, ще се издънят. Не е като да няма повтаряли години. Много буквално си ми приела думите за купона явно.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Толкова е строго индивидуално с тези кредити и Еразмуси... Във всеки университет е различно, дори да са в една държава. В последния университет, в който учех (за протокола - в Германия), няма никакво значение колко кредита имаш, за да продължиш в следващия семестър. Всички изпити се предлагат и в летния, и в есенно-зимния семестър, на всеки изпит можеш да се явиш, когато пожелаеш. Имаш право да се явиш по 3 пъти на изпит. Ако и 3те пъти не го вземеш, чак тогава те изключват от университета. Иначе може 2 години да не отидеш на нито един изпит и пак да си продължиш. Разбира се, това би означавало, че ученето ти ще се проточи много повече (доста хора познавам, които по този начин вече 5-6 години си карат бакалавърската специалност, която е по принцип 3). А може и обратното - да ходиш на по 7-8 изпита на семестър и да завършиш за 2 години. В общи линии, завършваш, когато си събереш кредитите, без значение колко време ще ти отнеме.
Другите 2 университета тук, за които имам информация от първа ръка, са този, в който по мои спомени е и PinkPan7her, и един в негова близост. И там системата няма нищо общо, а и помежду си също се различават.
И в тоя ред на мисли, Еразмусите изобщо няма как да се слагат под общ знаменател. Щом университетите в една и съща държава са толкова различни, представете си какво е в различните държави.
Този проблем понякога идва от големите разлики в кредитите, които се дават за даден предмет. При вас инвестициите, маркетингът, HR-ът дават по 6 кредита, при нас повечето по- "обемни" дисциплини дават 9 или 10, демек за 30 кредита трябва да гърчиш 5 изпита.
Аз да не започвам да се опалквам как за 2 големи права ще ми дадат само 5... общо 5![]()
6 изпита - 30 кредити , поне за тоя семестър. Интересното е, че все още не са ми излезли резултатите от 14.02 изпита...много прекрасно.
maDamn
Пръскам се от смях.
Счетоводството, дето сърце и душа дадох за него (айде, втория път, първия бях супернеподготвена) ме скъсаха два пъти, тъпия мениджмънт съм го взела с много хубава оценка, дето нито учих наизуст, както се очаква от нас, нито съм се превъзнасяла чак толкова. СМЯХ.
Костенурката Вихър ряпа да яде в сравнение с моя преподавател .... резултати - йок. Егасимус.
Иначе лекциите по Конституционно са едни от най-приятните ever! Много я харесвам тази дама. Изключително интелигентна, начетена и всяваща респект само с присъствие,а като заговори - още повече. Мисля,че това ще ми е най-интересния блок лекции този семестър.
maDamn
^Карагьозова-Финкова ли ви ги чете?
Welcome to the Jungle...
Може ли ако се казваш Карагьозова по баща, да сложиш Финкова с тире![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last