- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Да научиш конспект от 100 въпроса и да заспиш над последния, та да те зарадват с него на другия ден, безценно. Ама който не познава немските партиии в дълбочина, ще духа, тва е..
П.П. В Германия е най- евтино от европейските страни. За студент, който не пуши, средно 500евро. (Това е голямо перо в бюджета там)
Ина, бих казала, че направо си се уредила с тия 240 евро, моите познати под 300 не намериха общежитие :Д
понеделник започвам пак лекцийки, даже ми липсваха хаха програмата ни е готина, само понеделник съм от 9 до 5 нп :д ще е интересно
благодаря за отговорите!))
културният живот с какъв ценови разпис е горе-долу?
мен това ме притеснява най-много. да знам с какви пари трябва да разполагам, преди да разбера кой кой е и къде как се влиза.
//немският много силно не ми понася по някакви причини и все страня от Германия
И във Франция с изключение на Париж, ако си на общежитие ще се оправиш с 500-600 евро на месец. При нас храната е най-скъпа, ако не излизаш и си спазваш що годе стриктно бюджета ще се оправиш със 150-200 евро. Дрехите също са кошмарни, разни китайски боклуци - дънки 40 евро, палто 80 евро, как ли пък не. Поръчвам всичко от ebay и aliexpress директно от Китай и чудесно ми се вписва в бюджета.
Общежитието ми е на хартия 230, обаче аз реално плащам 115 след като ми приспаднат социалната помощ. Тъпото е, че съм на 9м, а за по-скъпите общежития от 20м пак 100-120 евро се плаща, защото социалната помощ е повече. Ако се уредиш да взимаш необходимите социални помощи и стипендии и много добре да си студент тук, дори не се плащат никакви семестриални такси на университета.
Някой, ако е ходил на обмен в Щатите ще се радвам да ми пише, защото искам да се осведомя колко горе долу ще ми излезе едно такова удоволствие, а тук не познавам никой, който да е ходил. Изискванията и времето за обработка за виза също ще са ми много от полза.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^имам приятели франкофони, които минаха/емигрираха през/във Франция, та знам как стоят нещата там:Д с няк'ви стипендии обиколиха света, докато аз събирах стотинки за градски:Д
ще попитам за САЩ и ще докладвам, сещам се за няколко души;
Ами щом страниш от Германия, не знам дали има смисъл да казвам, но все пак- за някого може да е полезно: излизснията не бих казала, че са много евтини, не са и по- скъпи от тук де. За театри, музеи, опера не е евтино според мен, но там всичко си има ермесигунгстариф и ако си студент, излиза много добре, за някои неща направо без пари (примерно тридневната карта за музеите в Берлин). Бих казала също, че е мит, че в другите държави от близкия Запад не ср излиза толкова вечер, а ние тук сме party animals, излизат си хората, но невинаги можеш да намериш много избор за заведения, в които да си седиш до сутринта, без да си последния оживял :Д
Е, добре, не са по-скъпи, същите са цените, ама в евро :д тоест, за българина е тъкмо двойно. Коктейл - минимум 8 евро, уиски+кола - 5.
За музеите много зависи. Примерно, входът за Дойчес музеум беше 3 евро, за други места искат доста повече. Кино - минимум 8 евро билета, миналата седмица купих за 11.
Излизат си, да, ама спират да пият много рано :Д
Излизала съм с немска компания, напоследък запивам с рускоговорещи, е, друга работа са :Д
Кино тук, със студентско намаление е 4 паунда, което е супер евтино и ходим доста честичко. :Д
Много от входовете за музеите тук са безплатни. Относно театъра - нямам наблюдение, за съжаление.
Тук баровете затварят в 2 по закон, ебати скуката. Ама при нас е топло и в топлите месеци (от март до октомври) всички си поркат по цяла нощ на реката. Музеите за студенти са или безплатни, или някакви много символични цени. Даже всеки път се ядосвам в България когато ни искат някакви космически суми от сорта на 10-15 лв за вход за един единствен музей, все едно учениците и студенти са преливат от пари. Киното е 5-6 евро за студенти и за мен това е много, затова и рядко ходя повече от веднъж в месеца. От барове страня, защото ми се вижда много скъпо. Ама аз съм си скръндза и не обичам да давам пари съвсем на вятъра, защо да плащам 5 евро за една малка водка или уиски като за 5 евро можем да пием две бутилки прилично вино вкъщи. Повечето студенти също правят като нас и се събират на домашно, на бар се ходи 1-2 пъти в месеца и за 1-2 питиета.
На театър и аз не съм ходила, а много ми се иска, обаче никой друг не е навит.
Иначе знам, че хубавата трева е много евтина тука, хаха. Имам чувството, че съм единствената, която не пуши каквото и да е.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Е, двойно са, ако ти пращат от тук пари, повечето, които познавам, си заработват парите или получават средства направо в евро по други параграфи.
Иначе съм далеч от мисълта, че могат да се доближат до балканската издръжливост на наша милост, камо ли на руснаците, просто не са чаааак толкова забутани :Д.
Фишер, далеч не е евтино, аз винаги съм се чудила защо всички уж са толкова безпарични, а всъщност една голяма част имат възможност да броят по 1000 лв месечно на отрочето си, отделно от всички други разходи. Пък да не говорим, че там не е като тука и глупаците бързо бързо ги изпращат обратно, тъй чр пари на вятъра, но това е друга тема, да не я захващам.
П.П. Кината и театрите са скъпи,да. Веднъж дадох 30 евро за опера, заболя ме сърцето.
Последно редактирано от therichbitch : 02-14-2015 на 19:24
Доста трудно ми беше тази сесия. Педала по търговско право ме скъса два пъти, при условие, че си скъсах задника от учене и всичко му го написах както той го е казал. Бахти, той ако на своите лекции пише 2......нямам думи.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
ако в Строежа ти е скучно кор затеп, не си достоен или не пасва на музикалната ти концепция
иначе да се поФаля този семестър всички предподаватели изглеждат разбрани, английският им е на прилично ниво, така че засега сме си добре. Ще видим като дойде пак време сесийно.
Както уж нямахме нови учебници се оказа, че ще имам минимум 2 нови тухлички. Пак ще има бягане към библиотеката с надежда от университета да не са купили само 2 броя както стана с College Mathematics-а.
И изобщо не завиждам на бъдещите колеги, защото ако ние се борехме 40 човека за 22 Икономики, то те ще се борят 80 ако не купят повече учебници.
айде всички към строежа преди това по 1 мераклийско да се не охарчим
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Утре ми е последният изпит и край! Само дето е при Бондиков(лош чичко)и от сега си пуснах отпуска за поправката на есен... Тъжно ще е,първата ми двойка
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Стига де, няма така да говориш! Самореализиращо се пророчество!!!![]()
И Бонди се взима, само малко трябва да прочетеш за скалирането, не знам защо толкова го обича това скалиране. Дори само с един въпрос можеш да изкараш поне 3. Само не се отчайвай, а прочети лекциите 1-2 пъти. Ако нямаш хубави материали, пиши ми да ти пратя лекции.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Можете ли да ми помогнете?Искам да кандидатсвам логистика в НВУ обаче гледах в сайта, но не можах да разбера кои са балообразуващите предмети и какъв е самият необходим бал... Какви са таксите?
Аз не видях в сайта на НБУ да предлагат подобно нещо като бакалавърска програма.
http://www.nbu.bg/index.php?l=3802 - нужни документи и срокове за кандидатстване
http://www.nbu.bg/index.php?l=3809 - таксите за обучение
maDamn
Пълен гиър сет за анатомия,с изключение хирургическия инструментариум, който дреме в своя кейс.
http://prikachi.com/images/98/7934098p.jpg
27-ми февуари - курсова по литература; 15% от final grade
2-ри март - курсова по право; 25% от final grade
6-ти март - устен изпит по право; 25% от final grade
13-ти март - курсова по политика, 40% от final grade
27-ми март - курсова по литература; 25% от final grade
Ще се побъркам. Особено от това, че всички са есета 1000+ думички, ъргх. :Д
оф, този семестър всички преподаватели без един са жени :д тъжно.
очертава се да имам 3 практики плюс 5 изпитчета и още 2-3 курсови по други предмети..
не мога да повярвам, че се свърши, повече никога през живота си няма да имам такива сесии като последните две, камък ми падна от сърцето
очртава се следващия семестър да е лежерно